Producten

De Teasi One 3 vandaag nog kopen? Bekijk de review!

Teasi One 3, de meer dan perfecte opvolger van de populaire Teasi One 1 en Teasi One 2, outdoor fietscomputer, is zeer  geëerd onder de outdoor- sportievelingen. Degene die reeds bekend is met het merk en/of model, hoeft waarschijnlijk niet meer overtuigt te worden van de kwaliteit en degelijkheid van dit toestel, de overige lezers kunnen hieronder de vrijblijvende en onafhankelijke review terugvinden. Teasi One 3, de naam klinkt alvast als muziek in de oren, maar… is hij werkelijk dan zo goed als overal wordt geschreven? Natuurlijk wel.

Teasi One 3 Review

De Teasi One 3 helpt je met navigeren bij het wandelen en fietsen, maar je kunt er ook mee op pad tijdens skiën of op het water. Je kunt kiezen uit verschillende profielen als wandelaar, stadsfiets, racefiets of bergfiets. De Teasi One 3 heeft speciale Open Street Map kaarten aan boord, met daarop de mooiste fiets- en wandelwegen overal. Het systeem is ook als sportieve fietscomputer te gebruiken. Zo kun je op het scherm aflezen hoe snel je fietst, welke afstand je af hebt gelegd en hoeveel hoogtemeters je hebt gemaakt. Teasi heeft de One 3 serie uitgebreid met de Teasi One 3 Extend versie. Deze is nu leverbaar en heeft als extra’s ten opzichte van de vorige Teasi One 3 versie een elektronisch kompas en een grotere harde schijf en wordt geleverd met meer kaarten die op de navigatie zijn geïnstalleerd.

Het navigeren, gaat onderweg goed. De kaart is duidelijk en route- aanwijzingen komen op tijd. Elke verandering wordt ondersteund door een piepje. Boven in beeld geeft een pijltje de richting en de situatie in detail aan. Super is dat op de kaart een verandering in de weg rood wordt aangegeven. Zo wordt een bocht of een rotonde rood en dat verhoogt de attentie. De Teasi One 3 blijkt in de praktijk nauwkeurig en ook in bosgebieden is de gps- ontvangst goed.

De Teasi One 3 heeft twee knoppen die rechtsboven aan de zijkant zitten. De onderste is de aan-uitknop en de bovenste functie knop. De knoppen werken goed, maar zitten wel wat verborgen. Het aanraakscherm van de Teasi One 3 werkt goed. Op de Teasi One 3 kan je onder de digitale knop Plan op het scherm ook redelijk gemakkelijk een route uitstippelen. Maar beter doe je dit op de PC. Middels de Tahuna tool kan je ook routes op je computer op een grote kaart uitstippelen. Dit werkt heel behoorlijk. Mooi aan de tool is verder dat je ook routes vanuit bijvoorbeeld Routeyou en GPSies direct kan overbrengen naar GPS. Dit werkt prima! En weet dan dat Routeyou heel gemakkelijk is om routes te maken. Combineer de twee en je bent er! Teasi One 3 maakt gebruik van handige profielen. Zo kan je de navigatie bijvoorbeeld gaan instellen op het profiel racefiets Teasi One 3 zal automatisch de route kiezen die het beste aansluit op het ingevoerde profiel.

Voordelen One 3 Review

De Teasi One 3 heeft super voordelen. Zo kan je gebruik maken van de route die wordt voorgesteld door de Teasi One 3 zelf of kan je je eigen route gaan samenstellen met de nodige via-punten. Altijd zeer handig, zeker als je graag alles gezien hebt en niet enkel maar kilometers dient af te leggen! Een veelvuldig product voor een ruim publiek dus. Maar de mogelijkheden zijn onbeperkt.

Nadelen One 3 Review

Het nadeel van de Teasi One 3 fietscomputer is dat beide modellen van Teasi (Teasi One en Teasi Pro) minder waterdicht zijn dan de meeste andere fietscomputers. Ben je vooral een mooi weer fietser, dan is dat geen enkel probleem. Een regenbuitje is altijd nog op te vangen met een stuk plastic. Andere nadelen zijn dat de schermpjes minder gemakkelijk leesbaar zijn in vol zonlicht. Verder is de fietscomputer langzamer dan andere duurdere fietscomputers.

Conclusie van deze One 3 Review

De Teasi One 3 biedt veel waar voor je geld. Met een mooie adviesprijs is het zo een beetje de goedkoopste fietscomputer die er op dit moment verkrijgbaar is en toch uitgerust met kaarten van diverse landen. De helderheid van het scherm kan wel een stuk beter en met fel zonlicht is het scherm moeilijk afleesbaar.

No Comment

Leave a reply