Producten

De Sigma Rox 5.0 zo snel mogelijk kopen? Bekijk de review!

Steeds meer fietsers gebruiken Strava om hun prestaties met die van anderen te vergelijken, om segmenten te rijden en persoonlijke records bij te houden. De Sigma Rox 5.0 heeft een directe verbinding met Strava. Het merk Sigma is producent van hoogwaardige fietsverlichting, fietscomputers en hartslagmeters. In meer dan 60 landen worden de Sigma producten verkocht. De producten van Sigma staan garant voor hoogwaardige technologieën gecombineerd met een innovatief design.

Sigma Rox 5.0 Review

De Sigma Rox 5.0 heeft een vier hartslag intensiteit zones. Je kunt de standaard instellingen gebruiken of de zones instellen aan de hand jouw individuele trainingsdoelen. Het scherm toont de tijd die is gespendeerd in elke zone tijdens de trainingssessie en huidige intensiteitszone. Draai de Sigma Rox 5.0 op de polsband om de fietsfunctie te verbergen en de hard loopmodus te gebruiken. De belangrijkste functies zijn hartslag, looptijd, doel zone en intensiteit zone. Tot 99 ronden kunnen worden opgenomen. Houdt snelheid, afstand, cadans en hartslag waarden voor elke ronde bij.

De rit gegevens worden automatisch opgenomen in het logboek en kunnen optioneel worden gedownload naar de Sigma Sport Data Center 3 evaluatie software. Tot 25 uur kan worden geregistreerd in het logboek. De technologie om hartslag te meten is gebaseerd op elektro-cartografische metingen. De ECG- nauwkeurigheid wordt regelmatig gevalideerd tijdens de ontwikkeling en kwaliteitscontrole. De Rox 5.0 heeft vier gestandaardiseerde of aanpasbare intensiteit zones. Het display toont de hoeveelheid tijd die is doorgebracht in elke zone gedurende de training, alsook de huidige intensiteit zone. De standaard zone-instellingen qua intensiteit zijn BE1, BE1/2, BE2 en CE.

Definieer een hartslag en blijf er binnen. Gebruik de voorgeprogrammeerde Fitness of Fat Bruning Zone of maak gemakkelijk een eigen. Een zone alarm dat hoorbaar en zichtbaar is zal je helpen om in de gewenste hartslagzone blijven. De Data Center 3 software maakt het mogelijk om ritgegevens eenvoudig te downloaden, te volgen en te analyseren. De startpagina biedt een beknopte samenvatting voor snelle analyse. Alle Sigma Sport fietscomputers zijn waterdicht. Ze bieden bescherming tegen water bij tijdelijke onderdompeling, zeker 2 minuten. In water bij een druk van 0,3 bar. Deze wordt regelmatig bevestigd in kwaliteitscontrole test en tijdens testritten.

De Sigma Rox 5.0 kan worden gebruikt op een eenvoudige, logische manier met vijf knoppen. Dit maakt het veranderen van het scherm moeiteloos, zelfs tijdens het rijden. Vooruit en achteruit navigatie vereenvoudigt de bediening nog verder. De ergonomisch gevormde knoppen zijn eenvoudig in te drukken, zelfs wanneer je handschoenen draagt. Met de no-demand backlight kan de computer dag en nacht worden gebruikt.

Voordelen Sigma Rox 5.0

De voordelen van de Sigma Rox 5.0 is dat het display gemakkelijk af te lezen is met een schone lay-out en intuïtieve iconen. Volledige tekst displays en het grote lettertype verbeteren de functionaliteit. De achtergrondverlichting brandt heel goed gedurende 3 seconden met een simpele druk op de knop.

Nadelen Sigma Rox 5.0

Een nadeel van de Sigma Rox 5.0 is wel dat uploaden van data alleen mogelijk is met docking station en alleen kan met software van Sigma.

Conclusie van deze Sigma Rox 5.0

Deze fietscomputer houdt niet alleen uw snelheidsgegevens bij, maar ook de hartslag en cadans. Dit alles is goed af te lezen op het grote en overzichtelijke scherm. Daarmee is de Sigma Rox 5.0 de ultieme trainingspartner bij het wielrennen of mountainbiken. De bijgeleverde hartslagband doet u om de borst en wordt automatisch geregistreerd door de computer. Hij houdt onder meer bij wat de huidige hartslag is, waarschuwt wanneer je de maximale hartslag bereikt en registreert de verbrande calorieën. Naast een stuurhouder krijg je een polsband meegeleverd. Hiermee is het mogelijk de fietscomputer ook bij het hardlopen te gebruiken. Daarnaast kent de fietscomputer diverse functies en eigenschappen die het leven van de fanatieke fietser een stuk aangenamer maken.

No Comment

Leave a reply