Producten

De eerste Sigma Rox 10.0 fietscomputer met GPS kopen? Bekijk de review vandaag!!

De Sigma Rox 10.0 GPS is de eerste SIGMA fietscomputer met GPS. Het heeft alle functies die je nodig hebt en de prijs die je wilt van het merk dat je vertrouwt. Met de Sigma Rox 10.0 GPS houd je nauwkeurig je fietsapparaat bij en til je deze naar een hoger niveau. Dankzij deze nieuwe feature beschik je tijdens je fietstocht, mits je de route tevoren hebt ingeladen, over routenavigatie. Zo weet je precies hoeveel tijd het kost om ergens naartoe te gaan, wat de exacte afstand is en hoe de route verloopt. Tevens laat de fietscomputer je weten wanneer je de verkeerde kant opgaat. Naast diverse snelheids- en afstandsgegevens meet de Rox 10.0 ook je hartslag, je trapfrequentie, de stijgingspercentage, de hoogte en de buitentemperatuur.

Sigma Rox 10.0 Review

Met de Sigma Rox 10.0 GPS houd je nauwkeurig je fietsprestaties bij en til je deze naar een hoger niveau. De Rox 10.0 is het nieuwste topmodel binnen de Rox- serie. Niet alleen biedt hij een zee aan standaard fietscomputer-functies, het is met deze computer mogelijk nieuwe routes te ontworpen of bestaande routes te downloaden. Je kunt er voor kiezen de navigatie-functie het gehele scherm te laten vullen of slechts het onderste gedeelte. Diverse navigatiehulpjes maken jouw leven als wielrenner of toerfietser een stuk gemakkelijker.

Sigma heeft gekozen om ANT+ technologie te gebruiken voor informatieoverdracht. Zo kunnen meerdere eigenschappen tegelijkertijd verzonden worden. Het monteren van de Sigma Rox 10.0 is eigenlijk vrij eenvoudig. De houder heeft een stukje tape waarmee je deze op de gewenste plek kan plakken. Vervolgens zet je het vast met een elastiekje rondom je stuurpen. De sensoren zet je vast met een paar tie-wraps. Nadat je de hardware hebt gemonteerd is het een kwestie van koppelen van de apparaten zodat de sensoren de gegevens doorsturen naar de computer. Het menu heeft een logische opbouw en via de settings zijn computer en sensoren binnen no-time gekoppeld. Wat wel opvalt, is dat de letters in het menu niet heel groot zijn. Nu is dat op dit moment niet zo vervelend omdat je stil staat, maar tijdens het fietsen zal dit wat lastig worden.

Wanneer je met Sigma Rox 10.0 op pas gaat voor een reguliere training kan je in het eerste menu op start drukken en je komt in het trainingsoverzicht. Hierin vind je in een oogopslag je hartslag, cadans, huidige hoogte, stijgingspercentage, snelheid en een klokje. Daarnaast zie je op verschillende plekken in beeld een aantal icoontjes. Deze geven aan of er verbinding is met een satelliet of je onder of boven je gemiddelde fietst en of je activiteit wordt opgenomen en of je evt. rondetijden hebt gemaakt.

Voordelen Sigma Rox 10.0

De Sigma Rox 10.0 heeft een grote hoeveelheid functies, een mooi gebruiksgemak, de prijs is super goed en is zeer compact. Ook de levensduur van de batterij is goed.

Nadelen Sigma Rox 10.0

Een van de nadelen van de Sigma Rox 10.0 is het een onoverzichtelijke scherm heeft door teveel gegevens. Het heeft verder geen ondersteunende kaart.

Conclusie van deze Sigma Rox 10.0

De Sigma Rox 10.0 is een compacte computer met een strak uiterlijk. Het bolle scherm zorgt ervoor dat het in sommige zonnige situaties wat lastig te lezen is. Het gebruik van het apparaat is erg eenvoudig en overzichtelijk. Zonder het lezen van de handleiding kom je al een heel eind. De functies die op het apparaat zitten zijn enorm uitgebreid. Mocht je een route hebben die elkaar kruist is het gokken of je de goede kant op gaat. De lijn waarop je je bevindt wordt bij een afslag gesplitst en dan is het aan jou om te kiezen. Heb je voorkennis van de route dan is dit geen probleem. Wanneer je dus een route fietst heb je boven in je beeldscherm nog een tweetal vakjes die je middels favorieten zelf kunt invullen. Onder het fietsen kan je dan rustig van schermpje wisselen, dus je bent dan benieuwd naar de overige gegevens kan je gewoon scrollen.

No Comment

Leave a reply