Producten

Wil je die Sigma BC 16.12 kopen? Bekijk de review!

De super professional uit de Topline 2012 is het zeker. De Sigma BC 16.12 is een draadloze fietscomputer met een groot display die zowel met een als met twee wielmaten instelbaar is. Hierdoor kan je de fietscomputer gebruiken voor 2 fietsen. Super is het zeker. De Sigma BC 16.12 is een draadloze fietscomputer die alle belangrijke functies voor je bijhoudt. Functies als snelheid, afstand en tijd zijn terug te zien om zo inzicht te krijgen in je inspanningen. De 15 serie van Sigma’s fietscomputers zijn tevens in te stellen met twee profielen zodat je de teller voor zowel een racefiets en een mountainbike kunt gebruiken. De teller wordt geleverd inclusief snelheidssensor.

Sigma BC 16.12 Review

De BC 16.12 is waterdicht zodat je ook in de regen gewoon door kunt fietsen. De achtergrond verlichting zorgt ervoor dat je ook met de donkere dagen inzicht blijft houden op je ritgegevens. Door middelen van een pijl naast de snelheid wordt er getoond of je onder of boven de gemiddelde snelheid van je rit zit. Deze draadloze fietscomputer is fraai van vormgeving, handig, functioneel doordacht en op respectievelijk gebruik afgestemd en gefabriceerd. Daarbij valt deze fietscomputer op elk stuur en is rij klaar!

De totaalwaarden, zoals de totaalafstand en de totale rijtijd wordt tijdens het rijden verborgen. Zo hoef je dus niet onnodig op knoppen te drukken en kun je enkel de belangrijke waarden snel aflezen in de display. Zo is de klok, stopwatch, countdowntimer, kilometers, tijd en temperatuur op de druk van een knop direct zichtbaar en blijft de display op deze manier overzichtelijk. Deze Sigma BC 16.12 fietscomputer biedt je tevens de mogelijkheid om het automatisch doorlopen van de functies te selecteren, dankzij de geïntegreerde bewegingssensor. Deze modus kan in het instelmenu worden geactiveerd- en gedeactiveerd. Deze Sigma BC 16.12 fietscomputer beschikt over een geïntegreerde geheugenchip, dankzij deze geïntegreerde geheugenchip in de computer worden alle totaalwaarden en instellingen continue in het apparaat opgeslagen. Op deze manier hoeft er bij het verwisselen van de batterij alleen de klok tijd opnieuw ingesteld te worden. Daarbij is het mogelijk om tijdens de rit voortdurend de huidige en de gemiddelde snelheid te vergelijken. Dit wordt aangegeven door een pijlpunt die naar boven of onder wijst. Wanneer de gemiddelde snelheid bijna is bereikt, zal de aanwijzing verdwijnen.

Bij levering van deze Sigma BC 16.12 fietscomputer staat de fietscomputer in een zo gehete diepe slaapmodus. Hieronder wordt gegarandeerd dat de batterij van de fietscomputer voor 100% vol is. Daarbij is de batterijlevensduur van de Sigma BC 16.12 fietscomputer ongeveer 1,5 jaar.

Voordelen Sigma BC 16.12

De Sigma BC 16.12 is gemakkelijk te monteren zonder dat daar gereedschap voor nodig is. De fietscomputer is beschikbaar voor 2 wielmaten voor twee wielmaten, waarbij de tweede automatisch wordt herkend. Het toestel is te koppelen met een cadanssensor en het display is ook ’s avonds af te lezen dankzij achtergrondverlichting.

Nadelen Sigma BC 16.12

Enkele nadelen van de Sigma BC 16.12 is dat de installatiehandleiding erg onduidelijk is. Het sleuteltje om de batterij van de zender die vervangen moet worden afbreekt.

Conclusie van deze Sigma BC 16.12

Een draadloze fietscomputer is de Sigma BC zeker met een groot display die zowel met 1 als met 2 wielmaten instelbaar is. Hierdoor is de fietscomputer te gebruiken voor 2 fietsen zonder dat je de instellingen hoeft aan te passen. Belangrijke gegevens zoals temperatuur, totale afstand, snelheid en totale rijtijd zijn gemakkelijk af te lezen. Naast de totale rijtijd die het toestel weergeeft, beschikt de Sigma BC 16.12 over een stopwatch. De countdown-functie maakt het mogelijk om individuele tijdsperioden vast te leggen, waardoor je gemakkelijk een intervaltraining creëert.

No Comment

Leave a reply