Producten

Powerplus POWX0042LI kopen? Lees de review!

Ben je iemand die zijn klusjes het liefst zelf doet? Powerplus maakt al jarenlang goede gereedschappen, maar de beste boormachine is net uit. De gereedschappen van Powerplus zijn gewoon niet weg te denken in het huis van een doe-het-zelver. Als je huwelijksfoto’s wilt ophangen in de woonkamer of een schroefje in de muur wilt boren, heb je deze machine van Powerplus zeker nodig. Lees deze review over de Powerplus powx0042li.

Powerplus POWX0042LI Review

De powerplus powx0042li is een accuboormachine die handig is voor een doe-het-zelver. Met een accuspanning van 12 V is deze machine een echte aanrader. Als je niet houdt van allerlei kabels en bedradingen en als je bang bent dat je een kabel tijdens het boren snijdt, dan is je grootste vrees met deze machine verdwenen. De machine is snoerloos en bevat 2 zelf verwisselbare accu’s. De accu wordt geplaatst in het handvat, waardoor de machine een slanke behuizing heeft. Dit zorgt ervoor dat de machine niet zwaar is, waardoor ook een vrouw met kleine handen het kan vasthouden.

Je krijgt bij het kopen van de machine standaard twee 12 V 1,3 Ah Li-ion accu’s, de lader, een kunstkoffer en natuurlijk de handleiding.
Het bijzondere aan deze machine is dat het ook een lampje bevat aan de onderkant van het kopstuk. Hierdoor heb je beter zicht op de minder verlichte plekken en de gaten kun je op de juiste plek maken.

Voordelen van de Powerplus POWX0042LI

De boormachine bevat enkele voordelen, die je zelf zult merken, wanneer je de machine ook aanschaft.

  • lithium-ion accu

Wanneer je de machine koopt krijg je standaard 2 accu’s die je lang kunt gebruiken en snel opgeladen zijn. Een accu is meestal binnen een uur geladen. Het hangt natuurlijk ook af van de elektrische spanning. De vereiste voltage is 12 V. Met de lithium-ion batterij blijft de accu ook bij stilstand vol. Bij apparaten met een NiCd-accu loopt een volle accu bij stilstand leeg. Dit wordt het geheugeneffect genoemd. Maar bij deze machine is dit niet het geval. Een volle accu blijft ongebruikt vol. Let wel dat je bij het opladen van je accu alleen de oplader gebruikt die je meekrijgt bij de aankoop van de machine, omdat die speciaal is gemaakt voor lithium-ion batterijen. Op de oplader kun je de stand zien van de batterij.

  • De superhandige werklamp

Aan de voorkant van de boormachine is een wit ledlampje geplaatst die tijdens het boren werkt. Dit lampje is boven het batterijpack geplaatst. Dankzij het werklampje kun je de minder verlichte plekken goed zien en de gaten op de juiste plek boren. Je hoeft niet te vrezen dat het lampje snel zal uitbranden, omdat het gekoppeld is aan de accu van de machine.

  • Een zachte handgreep met een goede grip

De boormachine heeft een zachte handgreep en beschermende onderdelen in TPR. TPR (thermoplastisch rubber) is elastisch, schokabsorberend en milieuvriendelijk (recyclebaar). Hierdoor heb je een goede grip op de machine, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je hand zal schudden tijdens het boren en de gaten verkeerd komen.

  • De koppel- en snelheidsstanden

Het is belangrijk om te weten dat de machine 21 koppelstanden heeft. Hoe hoger het koppel, hoe dieper, krachtiger en sneller je kunt boren. De maximale boordiameter hierbij is 10 mm en de machine heeft 2 snelheidsstanden. Je kunt dus zelf meespelen hoe hard en snel je de machine wilt laten draaien. Als je op dikkere plekken gaat boren, raad ik aan om de tweede snelheidsstand te gebruiken.

Nadeel van de Powerplus POWX0042LI

Een nadeel van deze superhandige boormachine is dat het geen klopfunctie heeft, waardoor je niet kunt boren in beton. Je kunt deze machine het best gebruiken voor het boren in hout met een maximumcapaciteit van 20 mm, in metaal en zachte stenen met een maximumcapaciteit van 8 mm. Met de machine kun je dus niet boren in beton, want anders gaat de machine oververhit raken en kan de boor kapotgaan.

Houd er rekening mee dat je de machine moet laten rusten als die te heet wordt, want anders kun je de machine en batterij beschadigen.

Conclusie van deze Powerplus POWX0042LI

Deze boormachine is typisch voor de doe-het-zelver die een kleine klus in huis of in de tuin wilt doen. De machine is heel licht en heeft een goede grip. Elke huisvrouw zou het heel goed kunnen gebruiken om zelf haar huis in te richten, omdat het een smalle handgreep heeft en maar 2.59 kg weegt. Je kan het vergelijken met een handmixer. Wanneer je dikkere wanden of beton moet gaan boren kun je het best een andere versie van de powerplus boormachine gebruiken. Het werklampje maakt deze machine helemaal compleet. Ik heb mijn powerplus boormachine al gekocht, het wordt tijd dat je de jouwe ook aanschaft. Ik had hem gekocht toen ik mijn huwelijksfoto’s aan de wand moest ophangen. Die staan nu prachtig en stevig aan de wand.

No Comment

Leave a reply