Producten

Vandaag nog de Polar V650 kopen? Bekijk de review!

De Polar V650 is de meest uitgebreide GPS fietscomputer van Polar. Polar heeft veel aandacht besteed aan het design de bouwkwaliteit en er zijn veel functies in het toestel ingebouwd. De Polar V650 volgt zijn neef de Polar V800 in zijn voetsporen. Polar is er wederom in geslaagd om een zeer compleet product te maken met een strak design en een uitstekende prijs of kwaliteit verhouding. Het toestel is redelijk compact en de gegevensvelden zijn geheel naar eigen wens aan te passen. Het kleurenscherm is super scherp en erg goed af te lezen in de zon. Het toestel is te bedienen via het aanraakscherm.

Polar V650 Review

De Polar V650 ondersteunt de Bluetooth Smart hartslag- en cadanssensoren powermeters. Naast de GPS voor depositiebepaling, snelheid en afstand zit er ook een barometer in het toestel. Met de luchtdrukmeter kan nauwkeuriger de hoogte worden bepaald en wordt het stijgingspercentage geregistreerd. Het is mogelijk om drie verschillende fietsprofielen aan te maken. Dus heb je drie fietsen dan kan je voor elke fiets een apart profiel aanmaken. Aan elk profiel zijn afzonderlijk sensoren te koppelen. Per fiets wordt de gereden afstand, snelheid, etc. vastgelegd. Dit is ook een ideale functie als meerdere personen hetzelfde toestel willen gebruiken. De gegevens van de fietsritten worden zo niet gemixt. Zoals je gewend bent van Polar helpen zij je om meer uit jezelf te halen. Dit doen ze met slimme en dynamische trainingsoplossingen. Natuurlijk kan je een hartslagmeter aan het toestel koppelen. De V650 is compatibel met de Polar H6 en H7 hartslagband. Je hartslag is de beste betrouwbare indicator voor het meten en verbeteren van je conditie. Je kan werken met de standaardhartslagzones die worden bepaald aan de hand van je persoonlijke instellingen.

Het is ook mogelijk om via de Polar Flow web service specifieke hartslagzones in te stellen. De Polar V650 laat na een training de trainingsintensiteit zien en de verwachte hersteltijd. Zo weet je of je jezelf nog harder kan pushen de volgende keer dat je een tandje terug moet schakelen. Polar heeft een aantal slimmigheden in de V650 ingebouwd. Net als de Polar M450 heeft de V650 aan de voorzijde een LED lampje. De Polar V650 fietscomputer heeft diverse mogelijkheden om sensoren te koppelen en om gegevens over je training of wedstrijd uit te lezen. Het is vervolgens ook mogelijk om tot 17 GPX bestanden op het toestel te zetten en deze te fietsen.

Voordelen Polar V650

De Polar V650 ondersteunt OpenStreetMap (OSM). Het OpenStreetMap download je gratis kaartgegevens voor het gebied waar je fietst, zodat je direct op het 2,8” full-colour aanraakscherms ziet waar je precies bent.

Nadelen Polar V650

Een van de nadelen van de Polar V650 is dat het lampje aan de voorzijde niet fel genoeg is om de weg voor je te verlichten. Hiernaast wordt deze fietscomputer helaas niet ondersteunt door ANT+.

Conclusie van deze Polar V650

De Polar V650 is een prima fiets GPS voor sportievelingen die het maximale uit hun fietsprestaties en trainingen willen halen. Hij heeft heel veel functies, goed knoppen en een goed te bedienen aanraakscherm dat ook prima afleesbaar is. Daarnaast is de montage uitstekend. Voor het maken en rijden van fietsroutes zoals we dat bij meer recreatief gebruik gewend zijn, is de Polar niet geschikt door het ontbreken van turn-by-turn routebegeleiding. Super is de prijs kwaliteit verhouding. Zeker gezien de wereldwijde Open Street map kaarten.

No Comment

Leave a reply