Producten

De nieuwe Polar M450 direct kopen? Bekijk de review!

Iedereen die met een passie voor de fiets geniet van de voordelen die de GPS, hoogtemeting en op hartslag gebaseerde functies van de nieuwe Polar M450 bieden. Ongeacht het conditieniveau en de doelstellingen van de gebruiker geeft de M450, aan de hand van de individuele persoonsgegevens, gepersonaliseerde begeleiding en feedback. De Polar M450 is naast de modellen van Garmin edge serie de beste fietscomputer met GPS, en intelligente functionaliteiten die er op de markt beschikbaar is.

Polar M450 Review

De Polar M450 is compact. Hij is 74mm lang, 49mm breed en 14mm hoog en past daarmee redelijk gemakkelijk in je handpalm. Met 52 gram is hij ook lekker licht. Het scherm is met 32 maal 32mm nier al te groot. Het apparaat heeft vijf knoppen. Bovenop een grote rode die je als selectieknop gebruikt. Links aan de zijkant een knop voor verlichting van het scherm tijdens het rijden. Links aan de onderkant een knop die je als ‘terugknop’ gebruikt (en afsluiten van de activiteit). Rechts aan de zijkant en onderop zitten twee knoppen voor de navigatie door het menu. Net even anders als Garmin, maar dat wil nog niet zeggen dat het slecht is en bovendien went het snel. Op de achterkant van het apparaat zit de USB- poort, achter een rubbertje. Op de achterkant zit ook het ronde bevestigingspunt waarmee je hem in de mount draait. Die is overigens niet compatibel met Garmin, Mio of andere merken. Dat is voornamelijk jammer omdat er heel veel andere partijen zijn die naar mounts voor op de markt hebben. De achterkant van de computer kan overigens vervangen worden voor een achterkant met een kleur. Deze zijn los verkrijgbaar bij Polar.

De M450 is de nieuwste GPS fietscomputer van Polar. Hij is compact en heeft veel functies. Het volgt zijn neefjes de Polar M400 in zijn voetsporen. Polar is er namelijk wederom in geslaagd om een zeer compleet product te maken met een strak design en een scherpe prijs. Het toestel is compact, de gegevensvelden zijn geheel naar wens aan te passen. Het zwart/ wit scherm is super scherp en erg uitstekend af te lezen in de zon. Het toestel is te bedienen met de knoppen op de voorzijde, zijkant en onderzijde van het toestel. Daarnaast ondersteunt het toestel Bluetooth Smart hartslag- en cadanssensoren en powermeters. Met de luchtdrukmeter kan nauwkeurig de hoogte worden bepaald en wordt ook het stijgingspercentage geregistreerd.

Het is mogelijk om drie verschillende fietsprofielen aan te maken. Dus heb je drie fietsen dan kan je voor elke fiets apart profiel aanmaken. Aan elke profiel zijn afzonderlijk sensoren te koppelen. Per fiets wordt de gereden afstand, snelheid en nog andere zaken vastgelegd. Dit is ook ideale functie als meerder personen het zelfde toestel willen gebruiken. De gegevens van de fietsritten worden zo niet gemixt.

Voordelen Polar M450

Polar heeft een aantal slimmigheden in de M450 ingebouwd. Het heeft aan de voorzijde een LED lampje. Het lampje is niet fel genoeg om de weg voor je te verlichten. Maar mocht je ineens in een tunnel fietsen dan gaat de lamp vanzelf aan. Zo ben je dan in een tunnel of op de donkere momenten op de dag altijd goed zichtbaar.

Nadelen Polar M450

De Polar M450 maakt gebruik van Bluetooth en geen ANT+. Dit kan voor sommige een probleem zijn op het gebied van connectiviteit. Vooral de keuze in verschillende accessoires wordt hiermee beperkt. Polar ziet ANT+ als Garmin’s eigen connectiesysteem en biedt het (vooralsnog) niet aan bij de producten en accessoires.

Conclusie van deze Polar M450

De Polar M450 is een uitstekende fietscomputer als je opzoek bent naar klein en eenvoudig in gebruik. Hij heeft genoeg functies en trainingsmogelijkheden voor de fanatieke sporter. Door de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding krijg je veel wat voor je geld. Mocht je geïnteresseerd zijn let dan wel op de connectiviteit, alles verloopt via Bluetooth en niet via ANT+.

No Comment

Leave a reply