UitvaartverzekeringVerzekeringen

Sluit de Monuta Uitvaartverzekering Voordelig Af!

Ben je op zoek naar een goede uitvaartverzekering? Dan kun je kiezen voor de Monuta uitvaartverzekering. Door deze verzekering af te sluiten, ben je ervan verzekerd dat er genoeg geld beschikbaar is voor je uitvaart. Het is namelijk een feit dat de kosten van een uitvaart enorm kunnen oplopen. In veel gevallen zijn de kosten bovendien hoger dan verwacht. Een uitvaart in Nederland kan je al gauw tussen de 6.500 en 11.000 euro kosten. De exacte kosten hangen af van je “laatste wensen”. Om je nabestaanden deze zorg uit handen te nemen, sluit je daarom een uitvaartverzekering af.

Monuta staat bekend als een verzekeraar die zorgt voor de nodige steun bij ieder afscheid. Deze verzekeringsmaatschappij zorgt ervoor dat je nabestaanden met een goed gevoel afscheid van je kunnen nemen. Je kunt onder andere vrijblijvend en geheel kosteloos je uitvaartwensen vastleggen, zodat je nabestaanden niet hoeven te gissen over wat je het liefst wilde hebben. Om je wensen ten aanzien van de uitvaart in vervulling te brengen, is er natuurlijk geld nodig. Daarom worden deze wensen financieel mogelijk gemaakt door de Monuta uitvaartverzekering. Deze sluit je af tegen een scherpe premie. Neem je nabestaanden dus zoveel mogelijk zorg uit handen en sluit deze verzekering af.

De opties van de Monuta uitvaartverzekering

Monuta begrijpt dat iedereen een ander beeld heeft over zijn of haar uitvaart. Aan jouw visie en wensen is er uiteraard een prijskaartje gekoppeld. Daarom heeft Monuta ervoor gezorgd om verschillende pakketten aan te bieden. Wanneer je kiest voor de Monuta uitvaartverzekering dan zijn er 5 mogelijkheden, namelijk Basis, Plus, Top, Flexibel en Geld. Aan de hand van de gekozen verzekering geldt er een bepaald dienstenpakket. Er gelden ook specifieke voorwaarden. Om je een beter beeld te geven van de verschillende opties, beschrijven we alle 5 pakketten.

Uitvaart Basis

De naam van deze variant van de Monuta uitvaartverzekering zegt eigenlijk al genoeg. Dit i een basispakket. Als je voor deze optie kiest, dan geldt er een dienstenpakket ter waarde van 4.500 euro. Je hebt een vrij te besteden bedrag van 2.500 euro en Monuta verzorgt de uitvaart. Bij deze verzekering geldt er een totaalbedrag van €7.000 voor de uitvaart.

Uitvaart Plus

Zoals je waarschijnlijk al vermoedde, geldt er bij het Plus pakket een hogere uitvaartwaarde dan bij het Basis pakket. De totale kosten voor de uitvaart bij deze verzekering zijn 8.500 euro. De waarde van het dienstenpakket is gelijk aan die van het Basis pakket en ook bij deze verzekering verzorgt de verzekeraar je uitvaart. Het vrij te besteden bedrag bij deze verzekering is wat hoger dan het bedrag bij het vorig genoemde pakket en bedraagt 4.000 euro.

Uitvaart Top

Het Top pakket is ook vergelijkbaar met de vorige 2 pakketten. Echter, er geldt een hoger vrij te besteden bedrag. Ook de kosten die de verzekeraar betaalt voor de totale uitvaart liggen wat hoger. De totale uitvaart die wordt gedekt bij het Top pakket bedraagt €10.000. Daarnaast geldt er een vrij te besteden bedrag van 5.500 euro.

Uitvaart Flexibel

Over het algemeen kun je aan de hand van de namen van de verzekeringspakketten van Monuta al afleiden wat je ervan kunt verwachten. Dit geldt ook voor het Flexibel pakket. Zoals de naam doet vermoeden, is dit pakket flexibel. Dit houdt in dat je zelf kunt bepalen wat de waarde van het vrij te besteden bedrag is. Je kunt ook zelf bepalen welk bedrag je voor de uitvaart verzekert. Hierdoor heb je meer zeggenschap ten aanzien van je uitvaart en het gedekte bedrag.

Uitvaart Geld

Als je kiest voor het Uitvaart Geld pakket, dan kun je net zoals het geval is bij de Flexibel verzekering zelf bepalen welk bedrag voor je nabestaanden beschikbaar is wanneer je overlijdt. Dit pakket is echter uniek, omdat de verzekering alleen bestaat uit een geldbedrag. Er gelden verder geen speciale diensten. Wanneer je overlijdt, wordt het bedrag uitgekeerd aan je nabestaanden. Zij kunnen vervolgens je uitvaartwensen uitvoeren. Het maximaal bedrag dat bij dit pakket verzekerd kan worden bedraagt €15.000. Als je dus kiest voor het maximumbedrag dan is een zeer uitgebreide begrafenis of crematie mogelijk. Kiezen je nabestaanden ervoor om de uitvaart door Monuta te laten verzorgen, dan krijgen zij bovendien een korting op de uitvaartnota. De korting hangt af van het type verzekering dat je hebt.

Voordelen van de Monuta uitvaartverzekering

Elke verzekering brengt enkele voordelen met zich mee. Aan de hand van de voordelen kun je vaak beslissen of de verzekering bij je past. Dit geldt ook voor de Monuta uitvaartverzekering. De voordelen die deze verzekering met zich meebrengt zijn:

 • Uitvaartkosten verzekeren
  Als je kiest voor deze uitvaartverzekering dan ben je er zeker van dat de kosten voor je uitvaart zijn verzekerd. Je kunt hierbij kiezen voor een pakketverzekering of een geldverzekering. Kies voor de optie die je het beste lijkt.
 • Duidelijkheid over acceptatie
  Als je een beetje onderzoek hebt gedaan over uitvaartverzekeringen, dan weet je dat de verzekering eerst geaccepteerd moet worden door de verzekeraar. Na de acceptatie kun je de verzekering afsluiten. Bij Monuta heb je direct duidelijkheid over de acceptatie, ongeacht je medische situatie op het moment dat je de verzekering afsluit.
 • Tussentijds aanpassen
  Het is mogelijk om de verzekering van Monuta tussentijds aan te passen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je in eerste instantie een zeer eenvoudige verzekering wilde afsluiten. Je hebt dan misschien gekozen voor de Basis verzekering. Na een tijdje erover te hebben nagedacht vind je wellicht dat het beter is voor je nabestaanden als je de Flexibel verzekering sluit. Dan kun je het type verzekering en het verzekerd bedrag op elk gewenst moment aanpassen aan je wensen.
 • Kinderen meeverzekerd
  Als je jonge kinderen hebt, dan wil je hen uiteraard niet met de handen in het haar laten zitten wanneer je overlijdt. Dat begrijpt Monuta ook. Daarom zijn kinderen tot 18 jaar bij deze verzekeraar gratis meeverzekerd op 1 van de uitvaartverzekeringen van de ouders.
 • Online inzicht
  Om na te gaan welke overeenkomst je met de verzekeraar hebt gesloten, kun je in je persoonlijke Mijn Monuta omgeving al je verzekeringsgegevens direct online bekijken. Heb je een foutje gemaakt? Dan wijzig je dit direct.

Conclusie van de Monuta uitvaartverzekering

In dit artikel heb je gezien dat de Monuta uitvaartverzekering een flexibele verzekering is. Je kunt namelijk aan de hand van je persoonlijke wensen kiezen voor een speciaal pakket. Daarnaast brengt deze verzekering een aantal voordelen met zich mee waaronder directe duidelijkheid over de acceptatie van de verzekering en eenvoudige tussentijdse aanpassingsmogelijkheden. Je kunt bovendien op elk gewenst moment de gegevens van je verzekering online bekijken. Vraag de Monuta uitvaartverzekering tot je 75e jaar aan en profiteer van de vele voordelen die hij met zich meebrengt.

No Comment

Leave a reply