Producten

De Mio Cyclo 505 kopen? Bekijk vandaag de review!

De sportieve fietser wil graag op de hoogte worden gehouden van zijn prestaties onderweg. Ben jij zo iemand, dan is de Mio Cyclo 505 GPS-fietscomputer precies het navigatiesysteem dat jij nodig hebt. Dankzij zijn superlichte gewicht van 129 gram merk je bijna niet dat je deze fietscomputer op je fiets hebt gemonteerd. Wil je naast fietsnavigatie de Mio Cyclo 505 ook gebruiken om ermee te trainen en je prestaties te analyseren, kies dan de Mio Cyclo 505. Deze wordt inclusief hartslagmeter en cadanscensor geleverd.

Mio Cyclo 505 Review

Wil jij nooit meer de weg kwijtraken als je op pad bent? Goed nieuws: met de Mio Cyclo 505 is het praktisch onmogelijk om te verdwalen. Op deze fietscomputer zijn de fietspaden en wegenkaarten van heel Europa namelijk al voorgeprogrammeerd. Sterker nog, met fietsnavigatie van Mio is het zelfs mogelijk om de routes die je gereden hebt direct draadloos te uploaden naar Strava. Voor wielrenners die verbonden willen blijven met het thuisfront is het een hele geruststelling dat een iPhone of Android-device verbonden kunnen worden met de Mio Cyclo 505 fietscomputer. Bellen, berichten verzenden en ontvangen en muziek luisteren; het kan allemaal terwijl je met je racefiets of mountainbike door de straten scheurt. Informatie, daar draait het anno 2018 allemaal om.

En wat dat betreft stelt deze Mio fietscomputer je zeker niet teleur. Dit type fietscomputer is uitgerust met een aanraakscherm waardoor het gebruikersgemak enorm is en met integratie van Bluetooth 4.0 is het aflezen van je hartslag, snelheid en cadans een fluitje van een cent. De Mio Cyclo 505 is uitgerust met WiFi waarmee je rechtsreeks kunt verbinden met je MioShare via de WiFi sync- knop. Hiermee kunnen routes eenvoudig gesynchroniseerd worden zonder dat de PC hiervoor aangezet hoeft te worden. Andersom is het ook handig, je kan na je fiets-work-out de route uploaden in MioShare door eenvoudigweg op de synchronisatieknop te drukken.

Voordelen Mio Cyclo 505

Tijdens het fietsen kun je op jouw gemak om je heen kijken. Stoppen en afstappen om op de kaart te kijken is niet meer nodig. Verdwalen is er niet meer bij. Je houdt tijd over om optimaal van jouw fietstocht te genieten. Wanneer je nog energie over hebt kan je de route eenvoudig uitbreiden. De GPS helpt je weer om uiteindelijk naar de plaats van bestemming te komen. Intussen kan je genieten van de avontuurlijke tocht.

Nadelen Mio Cyclo 505

Nadeel van de Mio Cyclo 505 is dat hij je helaas nog wel eens op fietspaden wilt sturen die er helemaal niet zijn. Ook bij het rijden van een ingevoerde GPX-route wilde Mio helaas de weg nog wel eens kwijt raken.

Conclusie van deze Mio Cyclo 505

De Mio Cyclo 505 is een zeer gebruiksvriendelijke doch uitgebreide fietscomputer. Hierdoor is hij geschikt voor een breed publiek; zowel de recreatieve fietser als de die-hard wielrenner kan prima uit de voeten komen met dit apparaat. Doordat hij naast navigatie ook als volledige fietscomputer inzetbaar is, kun je hem op verschillende manieren gebruiken voor je trainingen. Het heldere kleurenscherm en de gemakkelijke interface zorgt ervoor dat je moeiteloos door het menu navigeert. Binnen enkele drukken op de knop kun je al beginnen aan je rondje op de fiets. Het apparaat heeft snel verbinding met de benodigde GPS-satellieten dus je hoeft niet lang te wachten. De geweldige functie blijft de SurpriseMe.

No Comment

Leave a reply