Producten

Wil je vandaag nog een Mio Cyclo 200 kopen? Bekijk de review!

Wie niet wil verdwalen op de fiets heeft de keuze uit talloze navigatiesystemen. Het ene apparaat is nog complexer dan het andere. Bluetooth, ANT+, vermogensmeters, Smart-verbindingen, het is maar een greep uit de eindeloze poel van mogelijkheden van de moderne fietsnavigatie. Je bent al snel de weg kwijt in de wereld van fietsnavigatie. Wie allemaal geïnteresseerd is in de fietsnavigatie-functie, kan kiezen voor de Mio Cyclo 200. Geen poespas- functies, maar hij doet wat hij moet doen.

Mio Cyclo 200 Review

De Mio Cyclo 200 is ontwikkeld met als gebruiker een toerfietser in het achterhoofd. Zoals gebruikelijk bij fietsnavigatie kun je GPX- bestanden op de Mio Cyclo 200 plaatsen waarmee je routes na kunt rijden. Zo kun je lange tochten plannen of de routes van andere fietsers narijden. Wat de Mio Cyclo 200 speciaal maakt is de surprise- me functie. Je geeft aan welke afstand of tijdsduur je wilt rijden, waar je beginpunt is en wat je beoogde gemiddelde snelheid zal zijn. De Mio Cyclo 200 geeft je 3 routeopties. Daarmee kan elke rit letterlijk een verrassingsrit worden. Met de Mio Cyclo 200 ben je verzekerd van de mooiste fietsroutes.

Voor fietsers die graag gebruik maken van het uitgebreide fietsknooppuntnetwerk is er dus goed nieuws. Met het Mio Cyclo 200 programma kun je op de computer routes maken aan de hand van de knooppunten. Je kunt er ook voor kiezen om de routes die Mio Cyclo 200 voor je bedenkt automatisch via de knooppunten te laten lopen. Je kunt dus de routes laten lopen via de fietsknooppunten of totaal willekeurig met de surprise- me functie. Maar de Mio Cyclo 200 heeft nog meer voorkeursopties.

Je beslist als je deze opties aan of uit wilt zetten. Zo krijgt de route altijd het karakter die jouw eigen voorkeur heeft. Ga je toeren op de racefiets? Dan vermijd je de onverharde wegen. Als er aanwijzing wordt gegeven piept de Mio Cyclo 200. Zo wordt je aandacht getrokken en mis je geen afslag. De aanwijzingen worden overzichtelijk weergegeven met behulp van duidelijke pijlen. De kaart heeft een goed contrast waardoor heel duidelijk is waar je heen moet en hoe de wegen lopen. Met de Mio Cyclo 200 krijg je veel geavanceerde functies voor een hele schappelijke prijs. Vooral voor de toerfietsers die geen belang hechten aan data van sensoren is hij ideaal.

Aan de achterkant van het apparaatje bevindt zich een hechting waarmee je het toestel vastmaakt aan de fiets. De bijbehorende fietshouder dien je zelf aan je stuur te bevestigen. De Mio Cyclo 200 heeft ook een SD- poort en USB- poort om applicaties of nieuwe kaarten te downloaden of bijwerken. Op het beginscherm vind je zes toetsen namelijk dashboard, navigeren, geschiedenis, Surprise Me, Instellingen en Tracks. Hier kan je ook andere ingeven met welke fiets je rijdt. De Mio Cyclo 200 is tenslotte waterdicht en kan vele schokken opvangen.

Voordelen Mio Cyclo 200

De Mio Cyclo 200 heeft een redelijk groot scherm van 3,5 inch, wat ervoor zorgt dat alle gegevens goed leesbaar zijn. Met de aanraakscherm is het heel eenvoudig om gegevens in te vullen of informatie aan te duiden. Het toestel is zelf 2 cm dik en 11.5 cm lang.

Nadelen Mio Cyclo 200

Eén van de nadelen die de Mio Cyclo 200 heeft is dat sensoren niet te koppelen zijn voor snelheid, cadans en hartslag registratie. Daarnaast is er sprake van een vrij grote behuizing.

Conclusie van deze Mio Cyclo 200

De Mio Cyclo 200 heeft alle functies die je van een standaard apparaat van een fietsnavigatie mag verwachten. Het invoeren van adressen en het volgen van de routes is prima. Je komt er echter wel, als je op bekend terrein rijdt, maar dit is niet altijd de snelste route. Wanneer het apparaat wordt gebruikt voor recreatieve doeleinden is het niet slecht, maar een fietskoerier zou minder tevreden zijn. Deze fietscomputer is heel eenvoudig in alle opzichten: de aansluiting is een fluitje van een cent, de bediening is ontzettend logisch en overzichtelijk. Heel basisch maar het geheel werkt als een zonnetje. Verder is het verstandig om gebruikers de mogelijkheid te geven de vervelende piepjes te dempen. Want met een piep wordt je aandacht getrokken, met een pijl wordt duidelijk gemaakt welke kant je op moet.

No Comment

Leave a reply