Producten

Metabo KGS 254 M kopen? Lees de review dan nu!

Metabo gereedschappen zijn primair ontworpen voor gebruik door professionele vakmensen. Maar wist je dat de Metabo KGS 254 M ook geschikt is voor een doe-het-zelver? De Metabo KGS 254 M is een afkort- en verstekzaag die zeer veelzijdig en comfortabel in gebruik is. Heb je plannen om een nieuwe houten tuinset te kopen? Dat kan je met de Metabo KGS 254 M zelf maken.

Metabo KGS 254 M Review

De Metabo afkortzagen zijn heel handig wanneer je je interieur wilt veranderen en ook als je een-doe-het-zelver bent. Natuurlijk is het ook handig voor de professionele vakmensen. Exacte sneden en verschillende instelmogelijkheden! Een van de meest positieve aspecten van de Metabo KGS 254 M zijn de talrijke instellingsmogelijkheden, het gemakkelijk verwisselbare zaagblad, het grote snijvlak en natuurlijk de uiterst precieze bediening met de lasergeleider. De Metabo KGS 254 M heeft een vermogen van 1.800 watt en een stationair toerental van 4.500 omwentelingen per minuut. Als een speciaal kenmerk heeft deze afkortzaag een lasergeleider die zelfs op grotere werkstukken zorgt voor een precieze snee.

De Metabo KGS 254 M is geschikt voor zaagbladen met een diameter van 254 mm. Het is gemaakt van gegoten aluminium. In de normale positie van het zaagblad is de maximale snijbreedte 305 mm en de diepte tussen 65 en 90 mm. Bij een ingestelde hellingshoek van 45 ° is de breedte 205 mm. De maximale zaagdiepte voor dit model is 92 mm in de basisstand en 47 mm wanneer je in verstek zaagt, met een hoek van 45 °. De zaag kan daarom probleemloos worden gebruikt om vierkant hout met een dikte van meer dan 8 cm te zagen.

Een zeer praktisch kenmerk van deze afkortzaag is de trekfunctie, die het mogelijk maakt om nog bredere werkstukken eenvoudig te snijden. Over het algemeen zijn eenvoudige bediening en praktische extra functies echter een van de voordelen van het product. Dit omvat bijvoorbeeld de snijlijnweergave, waarbij de lijn door een geïntegreerde laser op het werkstuk wordt geprojecteerd. Dankzij spilvergrendeling moet het verwisselen van het mes heel gemakkelijk zijn. Verder heeft de zaag een apparaat voor stofafzuiging. De stofafzuiging kan je gemakkelijk koppelen aan de meegeleverde stofzak. De machine kan veilig vervoerd worden, met een gewicht van 17,5 kg – dankzij de veiligheid van de zaagkop en de ergonomisch gevormde handgrepen. De aankoop omvat een hardmetalen zaagblad, stofzak, het gereedschap voor het verwisselen van het zaagblad en de materiaalklem. Afhankelijk van hoe en waarvoor je de zaag wilt gebruiken, kun je deze uitbreiden met een machinestandaard, een mobiel onderstel en verschillende zuigmachines, die als accessoires verkrijgbaar zijn bij Metabo.

Voordelen van de Metabo KGS 254 M

  1. Ledlamp voor het verlichten van het materiaal en de lasergeleider

De Metabo KGS 254 M heeft een zeer goede uitrusting. Deze omvatten de geïntegreerde lasertechnologie voor een nauwkeurige uitlijning van het werkstuk en de ingebouwde Ledverlichting. Je kunt ze apart aan- of uitzetten en beide worden gevoed door stroom. De ingebouwde laser zorgt voor een eenvoudig snijproces, evenals de verticale schaal voor het uitlijnen van het materiaal. En dankzij de geïntegreerde Ledlamp heb je beter zicht op het materiaal.

 2. Eenvoudige zaagbladwisseling

Het zaagblad is gemakkelijk te verwisselen dankzij asvergrendeling. Demontage van de pendelbeschermkap is dus niet noodzakelijk.

 3. Trekfunctie voor brede werkstukken tot 305 mm

Met de krachtige 1.800 watt motor en een stationair toerental van 4.500 per minuut, voel je de kracht aan het werk. Met de Metabo KGS 254 M kun je zonder extra inspanning balken tot een maximale breedte van 305 mm en een hoogte van 92 mm afsnijden.

 4. Materiaalklem voor veilige bevestiging van het werkstuk

De zaag heeft een materiaalklem om het werkstuk vast te zetten. De klem kan je van voren of van boven aan het materiaal vastzetten. De klem zorgt ervoor dat het materiaal niet schuift tijdens het zagen.

 5. Doorlopend uittrekbare tafelverlenging

Om de tafel stevig te houden, zodat het materiaal niet scheef zit tijdens het zagen kan je aan beide kanten de tafel een stuk uitrekken. Hierdoor heb je een betere ondersteuning voor lange balken.

Nadelen van de Metabo KGS 254 M

Matig opvangen van zaagsel

Stofvrij werken is erg belangrijk. Wanneer je veel materiaal moet zagen, kun je beter een bouwstofzuiger aansluiten. De meegeleverde stofzak is klein. Als de stofzak vol is en je het niet tijdig opruimt, kunnen stofdeeltjes in de lucht terecht komen. Stof inademen is niet gezond. Als je geen bouwstofzuiger hebt, kun je een mondmasker gebruiken. Je ademt dan geen stof meer in, maar je moet wel weten dat je wel een vuile werkplek hebt. Het is te begrijpen dat je met de mondmasker niet comfortabel kunt ademen en werken. Als je kleine klusjes moet doen is de kleine stofzak geen probleem, maar voor professionals die elke dag honderden meters hout zagen, kan dit wel lastig zijn. Met de koppeling van een bouwstofzuiger werk je helemaal stofvrij.

Conclusie van deze Metabo KGS 254M

Kortom, de Metabo KGS 254 M voldoet aan alle belangrijke vereisten voor een zeer goede en precieze zaag. Een andere reden waarom ik deze zaag aan te bevelen is, is de super goed prijs voor kwaliteit. De Metabo KGS 254 M bevindt zich in het middelste prijssegment. De uitstekende prijs-prestatieverhouding is te danken aan de zeer goede zaagprestaties. Ik hoop dat je na het lezen van deze review je eigen Metabo KGS 254 M koopt, die je jarenlang kunt gebruiken.

No Comment

Leave a reply