Producten

Metabo kgs 216 m kopen? Lees de review hier!

Voor een gereedschap die simpelweg bedoeld is om door hout te snijden, kan het opzoek zijn naar dat gereedschap nogal ingewikkeld worden. Als je opzoek bent naar een nieuwe zaag, zal je waarschijnlijk veel opties vinden. Elke zaag wordt geleverd met een eigen set functies en accessoires. Hoe weet je dan welke de beste is om te kopen? Per slot van rekening wil je er een vinden, waarmee je de klus gedaan hebt. Met de afkortzaag Metabo kgs 216 m heb je de klus binnen de kortste tijd gedaan, zonder enig probleem.

Metabo kgs 216 m Review

Om te beginnen, is het belangrijk dat je weet dat alle afkortzagen ongeacht het merk dezelfde standaard functies hebben, zoals het cirkelvormige mes, een mesbeschermer, handvat en methodes om het mes aan te passen. De verschillen komen in de vorm van snoer versus snoerloos, het type mes, bladmaten en extra functies. Het type en de grootte van het mes dat je nodig hebt, is afhankelijk van de houtsoorten en de dikte die je wilt zagen. De extra functies die de machine heeft, maken het uniek. In de sectie voordelen kan je meer lezen over de functies van de Metabo kgs 216 m. Want de stoere functies van de zaag, zijn ook de voordelen.

Met deze machine kun je nauwkeurig zagen in hout, MDF-platen en houtenpanelen. Met de trekfunctie is het mogelijk dat je bredere en dikkere balken kunt zagen. De maximale breedte hierbij is 305 mm en de hoogte is 65 mm.

Bij de aanschaf van de Metabo kgs 216 m krijg je de volgende items mee:

– 1 Zaagblad

– 1 Stofzak

– Materiaalklem

– Tool voor het verwisselen van het zaagblad

– De handleiding

Voordelen van de Metabo kgs 216 m

1. De trekfunctie

Door het trekken aan het blad, maak je gebruik van een hogere treksterkte, waardoor je recht en nauwkeurig kunt snijden. Dankzij de trekfunctie kun je nu de basisafwerking gemakkelijk doen en kleine lijsten ook snijden. Met de trekfunctie zaag je recht 30,5 cm en schuin 20,5 cm.

2. Lasergeleider

Met de lasergeleider snijd je nooit meer krom. De machine heeft aan de onderkant van het blad een laser die je helpt om recht te snijden. Je hoeft dus geen lijntjes meer te trekken op de balk. Je moet alleen de laser afstellen op het beginpunt om recht te kunnen snijden.

3. Makkelijk te verplaatsen

De machine weegt maar 14 kg. Dat is heel licht. Het enige wat je moet doen als je machine wilt verplaatsen, is de zaag vergrendelen. Wanneer je de zaag hebt vergrendeld, kan het blad niet meer omhoog. Aan de bovenkant is er ook nog een speciaal handvat, als je machine wilt vervoeren.

4. Verstek zagen

Met deze afkortzaag kan je ook in verstek zagen. Als je lijsten of laminaat scheef wilt zagen kan je machine instellen tussen 0° en 45°. De zaag heeft 5 automatische en meest voorkomende hoekinstellingen.

5. Kantelbare zaagkop

Met de Metabo kgs 216 m kan je ook gekanteld zagen. Let wel dat de machine naar de linkerkant 45° gedraaid kan worden. Met deze machine hoef je de tafel of de blok niet meer te draaien.

6. Stof afzuiging

Als je de stofzuiger aansluit aan de machine kan je alle stof en zaagsel dat vrijkomt opvangen. Alle stof wordt netjes opgezogen en in de stofzak opgevangen. Je hoeft je niet meer druk te maken met het bezemen en afstoffen.

7. Powerlight

De machine heeft ook nog een werklamp. Vlak naast de laser is de werklamp geplaatst, waarmee je beter zicht hebt op de minder verlichte plekken. Deze functie is ook heel handig.

8. Materiaalklem

Aan de zaag is er een materiaalklem aanwezig, waaraan je de balk stevig vast kan maken. Zo zal de balk niet schudden en kan je de laser goed instellen.

9. Snelle zaagbladverwisseling

Het zaagblad kan je heel snel en gemakkelijk verwisselen door asvergrendeling. Je hoeft de beschermkap aan de bovenkant van de machine ook niet te verwijderen.

Nadelen van de Metabo kgs 216 m

Stofzak en stofzuiger

Als de afzuigoptie voor de ene een voordeel is, is het voor een ander een nadeel. Velen zijn van mening dat de stofzak te klein is en dus heel snel gevuld is. Anderen zeggen ook dat de stofzuiger niet goed werkt en er hout of zaagsel achterblijft. Ik zou je aanraden om een bouwstofzuiger en andere stofzak met rits aan te sluiten.

Dieper zagen

Vanwege de superhandige opties wensen wij allemaal dat we dieper kunnen zagen. Met de zaag kun je maximaal 60 mm diep zagen. Op de markt zijn er zagen te vinden met een diepte van 100 mm, maar die zijn eenvoudig en hebben de toffe functies als de Metabo kgs 216 m niet.

Conclusie van deze Metabo kgs 216 m

De zaag is heel handig voor een hobbyklusser of doe-het-zelver. Het is veilig en gemakkelijk te gebruiken. Als je vastzit, kan je de handleiding doornemen. Ook op YouTube zijn er veel video’s te bekijken over hoe je de zaag moet gebruiken. Ik zou je deze zaag zeker aanraden. De zaag heeft leuke functies als de lasergeleider, het werklampje, de kantelbare kop en een snelle zaagbladwisseling. Zulke zagen vind je niet gemakkelijk voor een goede prijs. Haast je dus om de jouwe te kopen.

No Comment

Leave a reply