Producten

Eigenaar worden van de Metabo BS 14,4 Li? Bekijk de review!

De juiste boormachine kopen hangt af van het doel waarvoor het gebruikt zal worden. Draadloze boormachines zijn geschikt voor lichte taken en en ook voor de doe-het-zelvers. Ze zijn draagbaar en daarom handiger dan andere typen. Draadloze boormachines zijn geschikt voor zowel algemene doe-het-zelftaken als meer inspannende taken. Een boormachine is onmisbaar in elk huis. De Metabo BS 14,4 Li kun je gebruiken voor het schroeven, boren in hout, metaal, gips en zacht steen. In deze review laat ik je meer weten over de top functies van de Metabo BS 14,4 Li.

Metabo BS 14,4 Li Review

De nieuwe Metabo BS 14,4 Li levert hoge prestaties op. De boormachine heeft een sterke accu, een zeer goede oplader en een zeer goede prijs-prestatieverhouding. Bij Metabo krijg je drie jaar garantie. Het compact ontwerp en de zachte handgreep zorgen voor een comfortabele bediening van de boormachine. Dankzij de lithium-ion-accu’s kan de boormachine van Metabo lang gebruikt worden. De oplader zorgt ervoor dat de batterijen binnen 30 minuten volledig zijn opgeladen en weer gebruikt kunnen worden.

De Metabo BS 14,4 LI heeft een versnellingsbak met twee versnellingen. Je kunt het koppel snel en gemakkelijk aanpassen aan de specifieke klus die je moet doen. De machine heeft een maximaal toerental van 16.000 omwentelingen per minuut en een maximumkoppel van 40 Newton meter. Hierdoor kan de machine gemakkelijk concurreren met zijn duurdere concurrenten en worden nauwkeurige schroef- en boorwerkzaamheden in steen, beton, hout en staal gemaakt. Om nauwkeurig te werken heeft Metabo gezorgd voor een ledlampje. Hierdoor heb je beter zicht op de minder verlichte plekken. De machine heeft een 14,4 accuspanning, waardoor de boormachine lang gebruikt kan worden en de motor wordt eenvoudig in beweging gehouden. Met een gewicht van 1,4 kg is de machine heel licht en comfortabel in de hand. De maximale boordiameter is 10 millimeter in staal en 20 millimeter in hout. Wanneer je de machine koopt krijg je een extra accu erbij. Hierdoor heb je altijd een volle accu.

Voordelen van de Metabo BS 14,4 Li

  1. Indicator batterijcapaciteit op de boor

De huidige batterijstatus kun je in een oogopslag op het apparaat aflezen. Je komt dan niet voor verassingen te staan als je accu tijdens het klussen leeg loopt. De accu kun je tijdig aan de oplader koppelen.

 2. Verlichting van het werkoppervlak

De geïntegreerde Ledlamp biedt voldoende verlichting van het schroef- of boorgebied. Verlichting van het werkoppervlak is heel handig.

 3. Elektronische rem

Een elektronische rem of Quick-Stop-functie vermindert het werkrisico door de boormachine automatisch te stoppen na dat een kritieke grens bereikt is.

 4. Hoog stationair toerental (2e versnelling)

De BS 14,4 LI behaalt een maximaal toerental van 16.000 per minuut tijdens het draaien in de tweede versnelling. Hierdoor is deze boormachine ook gebruikelijk voor het boren in metaal.

 5. Krachtige batterij

De boormachine heeft lithium-ion accu’s. Deze batterijen ontladen niet zelf en zijn altijd gereed voor gebruik. Als de machine uit is blijft de batterij vol.

Nadelen van de Metabo BS 14,4 Li

  1. Geen klopfunctie

Zonder de klopfunctie zal je niet kunnen boren in zwaardere steensoorten als tegels en baksteen. Om door hard materiaal heen te komen is niet alleen een ronddraaiende beweging nodig, maar ook een kloppende beweging. Helaas heeft de Metabo BS 14,4 Li de klopfunctie niet.

 2. Zwakke boorprestaties in staal

De maximale boorcapaciteit in staal is 10 mm. Met een diameter tot 10 mm biedt de Metabo BS 14,4 Li slechte prestaties bij het boren in staal. Het boren gaat niet zo gemakkelijk als wanneer je in hout of zacht steen moet boren. Ik zal niet zeggen dat het zijn werk in staal niet goed doen, maar het kan beter en gemakkelijker.

Conclusie van deze Metabo BS 14,4 Li

De Metabo BS 14,4 Li is een sterk apparaat. Het is een zeer hoogwaardige en solide draadloze schroevendraaier en boormachine die zowel voor professionals als doe-het-zelvers een grote hulp kan zijn. Zowel bij het schroeven als bij het boren in hout en zacht steen presteert de boormachine goed. Boren in metaal levert wel wat problemen op, maar de Metabo is over het algemeen een zeer krachtige boormachine. Door het ontwerp en de zeer goede rubberen coating, past het apparaat perfect in de hand. Ook zijn alle instellingen eenvoudig gemaakt, zodat werken met deze boormachine voor leken geen probleem zou zijn. Wordt jij ook binnenkort de eigenaar van de Metabo BS 14,4 Li?

No Comment

Leave a reply