Al een tijdje op zoek naar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar van 2020? Vind het hier!

Naarmate kinderen ouder worden, gaat hetgeen ze leuk vinden steeds meer verschillen. Dit geldt ook voor wat ze lezen of voor de kinderboeken die ze leuk vinden. Je kunt bovendien ook aan hen blijven voorlezen. Daar lenen wat dikkere boeken met een lang verhaal zich prima voor. Jullie zitten dan gezellig bij elkaar en genieten samen van een verhaal voor het slapengaan. Zowel voorlezen als zelf lezen stimuleren de verbeeldingskracht en taalontwikkeling. Zoek je daarom naar het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Dan kun je op verschillende zaken letten. Denk er bijvoorbeeld aan dat jongens vaak van andere boeken genieten dan meisjes. Het is daarom handig om het kind zelf een boek uit te laten kiezen. Wij helpen je graag op weg. Lees daarom dit artikel en vind het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar!

Leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar van 2020

Voor sommigen is het een moeilijke taak om een nieuw boek uit te kiezen. Dit is vooral het geval als het gaat om een boek dat voor een kind bestemd is. Kinderen hebben vaak namelijk andere boekvoorkeuren dan volwassenen. Als je het kind niet bij de keuze kunt betrekken, dan kun je kiezen voor een populair boek voor zijn/haar leeftijd. De kans is dan groot dat het kind ook geniet van het desbetreffende boek. Wij willen je graag helpen om het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar uit te kiezen. Daarom hebben we een top 5 samengesteld met de populairste kinderboeken voor deze leeftijdsgroep. Er is zelfs gezorgd voor een beschrijving over elk boek. Zo weet je ongeveer waar de boeken over gaan. Je kiest vervolgens zelf het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar uit.

1. Het kleine piemelboek

In de inleiding van dit artikel hebben we gesproken over de voorkeuren van jongens en meisjes. Meestal willen jongens boeken lezen over andere jongens. Op die manier is de situatie in het boek voor hen herkenbaar. Houd er toch rekening mee dat elk kind anders is. Er zijn namelijk ook meisjesHet kleine piemelboek die het prettig vinden om “jongensboeken” te lezen. Is voor jou het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar een informatief jongensboek? Dan kun je kiezen voor het boek Het kleine piemelboek. Hoewel dit boek gelezen kan worden door zowel jongens als meisjes, wordt het gecategoriseerd als jongensboek. Het boek gaat namelijk over de piemel. In het boek is er op humoristische wijze verteld over het belangrijke orgaan, de piemel.

Het kleine piemelboek is zowel op het gebied van tekst als illustraties humoristisch. Dit haalt echter niet weg dat het boek ook informatief is. Je komt dus meer te weten over de visie op de piemel door de eeuwen heen. Daarnaast zijn er in het boek fabeltjes en mythen rond de piemel opgenomen. Je ontdekt zelfs dat piemels er in allerlei maten zijn. Zo zijn er enorm grote piemels, maar ook piepkleine varianten. In het boek is er zelfs geschreven over schuttingtaal, erecties en zaadlozingen. Daarnaast ontdek je meer over de anatomie van de piemel. Je ziet dus dat het boek zeer informatief is. Daarom wordt het informatieve boek wellicht gezien als het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Eigenschappen van het boek Het kleine piemelboek:

 • Het boek is geschikt voor jongens, maar ook meisjes vanaf ongeveer 9 jaar.
 • Je komt in het boek talloze vrolijke tekeningen van piemels tegen in alle houdingen, maten en soorten.
 • Voordat het boek werd geschreven, is er uitgebreid onderzocht wat kinderen willen weten over piemels.
 • Kinderen leren dankzij dit boek over dit onderwerp te praten, zonder vreemde verwachtingen, vooroordelen of angstige aannames.
 • Dankzij een uitgebreid vooronderzoek raakt het boekje de juiste toon en biedt het volop inhoudelijke, maar ook relativerende informatie.

2. Het vrolijke vagina-boekje

Bij het beschrijven van het vorige boek hebben we aangehaald dat het boek voornamelijk gericht is op jongens. Daarbij hebben we aangehaald dat meisjes, die meer over dit onderwerp willen weten, het boek ook kunnen lezen. Het boekje is namelijk zeer informatief. Net zoals het vorige boek Het vrolijke vagina-boekjegecategoriseerd werd als jongensboek, zijn er ook informatieve meisjesboeken. Klinkt een dergelijk meisjesboek voor jou als het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Dan is het wellicht een goed idee om te kiezen voor de vrouwelijke tegenhanger van het vorige boek. Dit boek heet Het vrolijke vagina-boekje. Net zoals zijn tegenhanger, is ook dit boek informatief, maar op een humoristische manier. Daarom is het boek wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Het vrolijke vagina-boekje is oorspronkelijk geschreven voor meisjes. Echter, desgewenst mogen ook jongens het boek lezen. Het boek bevat namelijk nuttige informatie over de geheimen van de vagina. Deze geheimen worden op een luchtige wijze ingewijd. Het voorlichtingsboekje is geschreven in klare taal. Bovendien vind je in het boek praktische informatie over zowel de binnen- als buitenkant van het vrouwelijke geslachtsorgaan. De waas die om dit orgaan heen hing, wordt dus weggenomen. In korte interessante hoofdstukjes krijg je informatie over het maagdenvlies en menstrueren. Zelfs taboeonderwerpen zoals masturbatie en de vrouwelijke erectie worden behandeld. Net zoals in het penis-boekje vind je ook in dit boek verboden woorden en allerlei zin en onzin wereldwijd over dit prachtige orgaan.

Eigenschappen van het boek Het vrolijke vagina-boekje:

 • Dit boekje is de vrouwelijke tegenhanger van het piemelboek.
 • Er wordt in dit boekje op een positieve, humoristische manier afgerekend met taboes en vooroordelen.
 • Kleurrijke, grappige illustraties, die vagina’s in allerlei vrolijke houdingen uitbeelden vullen de tekst in het boek aan.
 • Nadat je het boek hebt gelezen, kun je aan het einde van het boek de antwoorden op ingezonden kindervragen doornemen.
 • Hoewel het boekje voor meisjes vanaf ongeveer 9 jaar is geschreven, kunnen ook jongens over het vrouwelijke geslachtsorgaan lezen.

3. Professor S. en de verslaafde koning

De vorige boeken die we hebben beschreven zijn beiden informatieve boeken. Sommige kinderen vinden het geweldig om dergelijke boeken te lezen. Er zijn echter ook kinderen die het liefst verhaalboeken lezen over fictieve personages. Misschien willen ze ook het liefst een verhaal lezen over de Professor S. en de verslaafde koningtoekomst. Dergelijke verhalen bevatten vaak allerlei unieke en bizarre elementen. Klinkt een futuristisch verhaalboek als het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Dan kennen wij het perfecte boek voor jou. We verwijzen hier naar het boek Professor S. en de verslaafde koning. Doordat het een futuristisch verhaalboek is, is het wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

In het boek Professor S. en de verslaafde koning is de opa van Zhé, professor S., verdwenen. Daarom stapt Zhé samen met haar vriend Brian en hondje Pavlov in opa’s tijdraket. Samen gaan ze richting Breinstein, honderd jaar in de toekomst. In dit futuristische land beleven ze allerlei avonturen. Ze ontmoeten ook allerlei interessante mensen met aparte namen. Zo komen ze bijvoorbeeld de koorddanser Flocculo Nodular tegen. Ook ontmoeten ze zakenvrouw Patricia Pulvinar. De koorddanser en zakenvrouw verwijzen de jongeren naar hersengebieden waar in het informatieve gedeelte uitleg over volgt. Het unieke van Breinstein is bovendien dat de techniek een stuk verder is. Echter, het blijkt al snel dat de mens hier niet gelukkiger van wordt.

Eigenschappen van het boek Professor S. en de verslaafde koning:

 • In dit mysterieboek lees je over de zoektocht naar de verdwenen professor S.
 • Een belangrijke les in dit boek is dat techniek van de toekomst de mens niet gelukkiger maakt.
 • De hoofdpersonen van het boek gaan samen via een tijdraket naar een land, honderd jaar in de toekomst.
 • Je vindt na ieder hoofdstuk in het boek hersenfeitjes met een begrijpelijke uitleg, illustraties en een weetje.
 • Zhé en Brian beleven in Breinstein, het land in de toekomst allerlei avonturen en ontmoeten mensen met aparte namen.
 • Kinderen vanaf ongeveer 9 jaar kunnen het boek, dat is ontstaan door een samenwerking tussen een bekende hoogleraar neuropsychologie en een auteur van vele voetbalboeken, lezen.

4. Ouders zijn gek!

Sommige boeken zijn, ongeacht hun inhoud, aantrekkelijk voor kinderen. Dit heeft vaak te maken met de illustraties op de kaft. Soms worden boeken ook uitgekozen aan de hand van hun titel. Denk er bijvoorbeeld aan dat kinderen hun ouders vaak raar vinden. Als je dus een boek met een Ouders zijn gek!dergelijke titel aan een kind geeft, dan leest hij/zij het boek graag. Wat dacht je van een boek met een voor kinderen herkenbare titel? Moet het boek bovendien over een minder leuke situatie gaan, die toch met humor wordt verteld? Dan kennen wij voor jou het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. We verwijzen hier naar het boek Ouders zijn gek!. Het boek is wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar. Dit komt door de herkenbare titel en het triest onderwerp, dat op humoristische wijze is beschreven.

Het boek Ouders zijn gek! is eigenlijk een bundeling van 2 boeken. In beide verhalen dumpen ouders hun kinderen in een opvanghuis. Het eerste boek, Villa Fien, gaat over Kaatje, die terechtkomt in het gezellige en rommelige Villa Fien. Echter, plotseling keurt een inspecteur van het Ministerie van Gewezen-wezen alles af. Het andere boek, Hotel Kindervreugd, gaat over een soortgelijke situatie. In dat boek wordt Dup gedumpt in het hotel, dat meer een kostschool blijkt te zijn. Hoewel de verhalen gaan over minder prettige situaties, worden ze met veel dialogen en humor verteld. Er zijn zelfs fantasiewoorden en -namen gebruikt, die je meenemen op een fantastische reis.

Eigenschappen van het boek Ouders zijn gek!:

 • Je vindt in dit pakket een bundeling van 2 boeken.
 • Allebei verhalen worden met veel dialogen en humor verteld, waardoor ze interessant zijn voor kinderen.
 • Het boek neemt je als lezer/luisteraar met veel fantasiewoorden en -namen mee op een fantastische reis.
 • Beide verhalen gaan over kinderen die door hun ouders in een opvanghuis voor kinderen worden gedumpt.
 • Dit boek is bestemd voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar, maar kan ook voorgelezen worden aan kinderen vanaf 7 jaar.

5. Waarom?

Naarmate kinderen ouder worden, willen ze steeds meer weten over het leven en de dingen om zich heen. Daarom stellen kinderen enorm veel vragen. Als ouder kun je veel van deze vragen beantwoorden. Het vervelende is echter dat je het antwoord niet altijd op een kinderlijke manier kunt Waarom?formuleren. Sommige vragen kun je helemaal niet beantwoorden, omdat je het antwoord niet weet. Wil je daarom dat je kind zelf op zoek gaat naar antwoorden? Dan kun je hem/haar een boek laten lezen met antwoorden op heel wat moeilijke vragen. Klinkt zo’n boek als het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar? Kies dan voor het boek Waarom?. Dit boek bevat antwoorden op heel wat moeilijke vragen van kinderen. Daarom is het boek wellicht het leukste boek voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Het boek Waarom? is een aanrader. Dit komt doordat er antwoord wordt gegeven op vragen zoals “wat is energie” en “waar bestaat de maan uit”. In het kort is het boek dus een vraag- en antwoordenboek rond 6 thema’s. Om precies te zijn, gaat het om de thema’s: de ruimte, geschiedenis, het menselijk lichaam, planten en dieren, de aarde en de wetenschap. Elk thema behandelt 9 tot 16 vragen. De antwoorden zijn hierbij kort en duidelijk. Bovendien sluiten de vragen aan bij de belevingswereld van de doelgroep. Elke vraag in het boek wordt kort ingeleid. Daarna krijg je in duidelijke tekst verdere uitleg. Er is ook gezorgd voor grote, vaak schematische kleurenillustraties.

Eigenschappen van het boek Waarom?:

 • Lees het boek om duidelijke antwoorden te krijgen op heel wat moeilijke vragen van kinderen.
 • Er wordt per thema kort en duidelijk antwoord gegeven op zes tot negen vragen die kinderen stellen.
 • Het boek is als eerste kennismaking zeer bruikbaar voor nieuwsgierige kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.
 • Een klein kader bevat nog wat aanvullende of relevante informatie en er zijn tevens 3 korte quizvragen.
 • Dit boek gaat in op 6 thema’s, namelijk de aarde, ruimte, planten en dieren, geschiedenis, wetenschap en het menselijk lichaam.
 • Bij elke vraag is er gezorgd voor een korte inleiding en verdere uitleg in duidelijke tekst aan de hand van een grote kleurenillustratie.