Producten

De Hitachi DS18DJL in huis hebben? Lees de review nu!

Een draadloze boormachine is het belangrijkste gereedschap dat je zeker in huis moet hebben. Het is het gereedschap waarop je kunt vertrouwen voor grote projecten, zoals het bouwen van een hek of het renoveren van de keuken. Een boormachine kun je ook gebruiken voor de kleinere taken, zoals het installeren van foto’s of het monteren van meubels. In deze review kun je meer lezen over de Hitachi DS18DJL. Koop je eigen boormachine en ontdek de voordelen die ik in deze review heb genoteerd.

Hitachi DS18DJL Review

De Hitachi DS18DJL is een krachtige accuboormachine die je zeker in huis moet hebben. Hitachi maakt sedert 1910 elektronische gereedschappen van hoge kwaliteit. Onlangs is de Hitachi DS18DJL op de markt gebracht. Deze boormachine wordt aangedreven door een 18 V lithium-ion batterij. Het is een draadloze boormachine, dus je krijgt bij de aankoop twee batterijen. Met de sneloplader zijn de accu’s binnen veertig minuten geladen. De maximale boorcapaciteit in hout is 38 mm en in metaal en zacht steen is het 13 mm. De machine kan gebruikt worden als schroefmachine en boormachine. De machine beschikt over twee mechanische versnellingen, waardoor je meer gebruikersgemak zult ervaren. Het toerental bij de eerste versnelling is 0-450 RPM. Bij de tweede versnelling is het toerental 0-1250 RPM. De tweede versnelling gebruik je voor het boren in zacht materiaal, terwijl de eerste versnelling gebruikt wordt voor het boren in harde materiaal als steen en metaal. Met de 22 koppelstanden kun je eenvoudig schroeven in en uit een materiaal draaien. Een hoger koppel geeft aan dat je gemakkelijk schroeven in en uit het materiaal kunt halen. Om vastgeroeste schroeven ui te draaien moet je deze machine zeker hebben, want het maximale koppel is 53 newtonmeter. De machine is ergonomisch ontworpen en heeft een gewicht van 1,6 kg. Aan de Hitachi DS18DJL is er ook een werklamp bevestigd die voor verlichting van de werkplek zorgt.

Wanneer je deze boormachine koopt krijg je ook nog een fijne aluminium koffer met verschillende formaten boren, bits en slagdoppen. De koffer bestaat uit twee delen. In de bovenste schuiflade kun je de machine, de accu’s en de oplader opbergen en onderin heb je de boren en bits. Dit is een goede deal!

Voordelen van de Hitachi DS18DJL

  1. Eenvoudige bitverwisseling

De snelspanboorkop met een maximale spanwijdte van 13 mm kan met één hand worden bediend. De kop kan met één hand worden gedraaid. De bits kunnen eenvoudig worden vervangen door de kop met een sleutel te ontkoppelen en de nieuwe bit te plaatsen.

 2. Ergonomisch ontwerp

De boormachine is heel ergonomisch ontworpen. Het is gemakkelijk te gebruiken en dankzij de zachte handgreep zal je hand niet pijn doen. Ook zullen de handen niet bewegen door de trillingen tijdens het klussen. De machine past ook precies in de hand.

 3. Gemakkelijk verwisselbare batterijen

De Hitachi DS18DJL maakt gebruik van 18-volt lithium-ion batterijen, die licht van gewicht, langlevend en krachtig zijn. Deze boor wordt geleverd met twee batterijen, zodat je boormachine altijd gereed is. Als beide batterijen moeten worden opgeladen, hoef je slechts 40 minuten te wachten voordat ze vol zijn.

 4. Ingebouwde werklamp

Met de heldere Ledlamp heb je ook beter zicht op de minder verlichte plekken. De lamp gaat automatisch aan, wanneer je aan het klussen bent.

Nadelen van de Hitachi DS18DJL

Helaas bevat de oplader geen batterijmeter of laadindicator om het laadniveau van de batterij aan te geven. De batterij blijft ongeveer 36 minuten lang opgeladen, wat iets onder het gemiddelde ligt. Dit is echter niet slecht, aangezien het ongeveer evenveel tijd in beslag neemt om ze op te laden.

Hitachi heeft de beste gereedschapsgarantie. De garantie op de levensduur van het lithium-ion-gereedschap beschermt tegen defecten in materiaal en vakmanschap vanaf de aankoopdatum. Hitachi biedt ook een garantie van twee jaar op de batterijen. Beide garanties zijn echter ongeldig als je de tool zelf probeert te repareren of te wijzigen. Als een probleem het gevolg is van normale slijtage of als er een defect optreedt als gevolg van misbruik van hulpmiddelen, stuur de machine dan meteen.

Conclusie van deze Hitachi DS18DJL review

Deze Hitachi DS18DJL heeft alle snelheid, koppel en instellingen die je nodig hebt voor de meeste klussen in je huis. Het is een goede boor voor de beste prijs. De Hitachi DS18DJL is een solide draadloze boormachine. Het bereikt een hoge maximumsnelheid van 1.250 RPM en heeft ook veel draaikracht. Deze boormachine biedt alle functionaliteiten die je nodig hebt voor de meeste taken en heeft een aantal handige gemaksfuncties. Voor prijsklasse van 175 tot 200 euro’s heeft deze Hitachi boormachine veel te bieden. Met de werklamp heb je beter verlichting en de batterijen zijn heel gemakkelijk te verwisselen. Deze machine raad ik zeker aan. Het is een onmisbare tool in de gereedschappenbox.

No Comment

Leave a reply