Voeding

Groene smoothies recepten

Groene smoothies worden tegenwoordig veel gebruikt bij het afvallen. Niet heel vreemd, want deze smoothies zitten vol goede voedingsstoffen. Zo zitten er vezels, vitaminen, mineralen en bijvoorbeeld antioxidanten in veel groene smoothies. Vaak is het zo dat je al een groot deel van je dagelijks aanbevolen hoeveelheden binnen hebt als je gebruik maakt van groene smoothies recepten. Uiteraard zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Zo zijn er bijvoorbeeld erg veel groene smoothies recepten met een basis van andijvie, broccoli, komkommer of spinazie. Hier worden vaak fruitsoorten aan toegevoegd om er een betere smaak aan te geven.

Groene smoothies zijn vies!

Dat is vaak de eerste gedachte bij het horen over de groene smoothie. Echter, niets is minder waar. De eerste groene smoothies waarvoor er recepten op de markt verschenen waren inderdaad niet erg smaakvol. Echter, nu zijn er veel groene smoothies recepten waarin fruitsoorten en kruiden aan toe zijn gevoegd. Hierdoor verandert de smaak direct. In de meeste gevallen zijn de groene smoothies recepten nu dan ook goed voor gewoonweg heerlijke groene smoothies.

Recept voor een groene smoothie met komkommer

Onder de groene smoothies recepten vinden we diverse recepten met komkommer. Dit is een recept met komkommer, banaan, appel, kaneel en gember. Begin met het snijden van de komkommer in grote stukken, vier tot vijf parten. Je hoeft de komkommer niet te schillen, want vooral in de schil zit veel goeds. Vervolgens pel je een banaan en voeg je deze in twee delen toe aan de komkommer in de blender. Dan deel je de appel in vier stukken. Haal het klokhuis eruit en voeg de vier partjes toe aan het geheel. Rasp wat gember om wat pit aan de smoothie toe te voegen en voeg ook een beetje kaneel toe. Vervolgens vul je het geheel aan met ongeveer 160 milliliter water, of iets meer voor een dunner resultaat. Blenden en klaar is je groene smoothie.

Groene smoothies recepten met paksoi

Groene smoothies recepten met paksoi zijn er wat minder. Dat heeft vooral te maken met het feit dat niet iedereen goed bekend is met paksoi. Toch zijn de groene smoothies recepten met paksoi ook meer dan de moeite waard. Dit recept heeft 200 gram paksoi in de basis en wordt aangevuld met een banaan, geraspte gember, kokoswater, mango en limoen. Begin met het snijden van de paksoi in grote stukken en stop deze in de blender. Pel de banaan, breek deze in twee stukken en voeg deze toe. Vervolgens schil je 1 mango. Alleen het vruchtvlees van de mango wordt aan de smoothie toegevoegd. Rasp wat gember om toe te voegen voor wat pit en knijp een limoen boven de ingrediƫnten uit. Voeg 330 milliliter kokoswater toe en geniet ervan.

Als je bezig bent met afvallen, probeer dan anders is het cambridge dieet, dat is een zeer effectief koolhydraatarm dieet.

No Comment

Leave a reply