Producten

De Garmin Edge 810 vandaag kopen? Bekijk nu de review!

Rijden, delen en herbeleven. Alles vanaf de fiets! De Garmin Edge 810 is de complete GPS- fietscomputer met aanraakscherm, kaarten, navigatie en geavanceerde prestatiemeters. Met communicatie via jouw smartphone, zoals live tracking, delen via social media en weersinformatie. De Garmin Edge 810 met aanraakscherm is ontwikkeld voor de wielrenner die alles wil- navigatie en geavanceerde trainingsmogelijkheden, allemaal in 1 toestel. De 810 is compatibel met optionele gedetailleerde wegenkaart of TOPO- kaarten, en kan dus als gids dienen voor al jouw fietstochten, woon-werkverkeer of andere activiteiten waarvoor u kaarten en navigatiefuncties nodig hebt. Aangezien de Edge 810 met GPS werkt, beschik je over nauwkeurige gegevens en navigatievoorzieningen, waar ook ter wereld.

Garmin Edge 810 Review

Garmin Edge 810 biedt een keur aan communicatiefuncties wanneer u het toestel koppelt met uw smartphone of zelfs de Garmin- app. Zo kun je uitgebreide en nauwkeurige gegevens van een toestel verkrijgen, terwijl je de batterij van jouw telefoon ontziet. Edge houdt de gegevens van uw ritten met uw familie, vrienden en contacten op sociale media. Direct na de rit of wedstrijd kun je een update versturen met de gegevens van jou zojuist voltooide activiteit. Je plaatst jouw berichten via jouw smartphone en ritgegevens en de ritgegevens worden direct bijgevoegd dankzij de interface met Garmin Connect Mobile.

Dankzij de functie Live volgen kunnen jouw vrienden en familieleden uw wedstrijden en trainingsactiviteiten volgen. Nodig volgers uit via e-mail of sociale media, zoals zij jouw gegevens kunnen bekijken op een Garmin Connect volgpagina. Nadat jouw vrienden de uitnodiging ontvangen hebben kunnen ze op een koppeling klikken om uw statistieken en locatie op de kaart te volgen. Je kunt real time weersomstandigheden, weersverwachtingen opvragen op de Edge 810 wanneer deze is gekoppeld met jouw smartphone en de Garmin Connect mobile- app. Deze functie is handig voor lange tochten. Jouw smartphone blijft veilig en droog terwijl je de weersinformatie direct onder de ogen hebt.

De Garmin Edge 810 is robuust, waterdicht en heeft een accuduur van tot 17 uur. Het aanraakscherm is zelfs met handschoenen en bij natte omstandigheden eenvoudig te bedienen. De op het apparaat geïnstalleerde wereldwijde basiskaart is niet voor routing geschikte overzichtskaart en dient ter ruime oriëntatie. Er kunnen zelfs MicroSD kaarten met kaartmateriaal of andere topografische kaarten van Garmin in plaats van de OSM fietskaart in het apparaat geplaatst worden.

Voordelen van de Garmin Edge 810

De Garmin Edge 810 heeft een fraaie vormgeving. Hiernaast heeft het een goed reageren aanraakscherm, dat ook nog goed afleesbaar is in het zonlicht. Deze Garmin Edge 810 is geweldig voor het meten van prestaties en volgen van trainingsprogramma’s. En tenslotte de draadloze data uitwisseling.

Nadelen van de Garmin Edge 810

Een nadeel van de Garmin Edge 810 is dat het nutteloze knoppen heeft aan de voorzijde. En bij recreatiegebruik geeft de software prioriteit aan fitness. Dus het is even wennen.

Conclusie van deze Garmin Edge 810

De Garmin 810 is de Mercedes onder de navigatiesystemen. Hiermee wordt er niet gezegd dat de Garmin Edge 810 absoluut het beste apparaat is, maar wel dat het een zeer degelijk product is. De bediening werkt zeer intuïtief en eigenlijk kun je niet zo heel veel fouten doen. Dit geheel maakt de Garmin Edge 810 tot een mooi apparaat. De prijs is echter navenant en wellicht niet voor iedere wielliefhebber weggelegd. Door deze prijs positioneert de Garmin Edge 810 zich in het topsegment, waardoor het mikt op de professionele wielrenner en de meer performance gerichte liefhebber. En op zo een manier kun je namelijk thuis verschillende routes uitstippelen en eenmaal op locatie deze zonder zoeken gewoon fietsen. Dat brengt toch een stuk rust en meer fietsplezier tijdens dergelijke tochten.

No Comment

Leave a reply