Producten

De Garmin Edge 800 zo snel nog kopen? Bekijk de review!

Overal ter wereld kunnen we routes plannen en rijden, zowel on als off-road. Het bekende tijdschrift van de ANVWB heeft de Garmin Edge 800 als beste fietsnavigatie computer getest in de categorie ‘sportief fietsen’. Voor fanatieke fietsers die hun prestaties willen volgen en verbeteren, is de Garmin Edge 800. Voor racefietsers mountainbikers en iedereen die fanatiek fietser is, is dit een onmisbaar hulpmiddel. Met real-time data en GPS positie weet je waar je bent en wat je doet gedurende de rit. Voor wielrenners en mountainbikers is de uitgebreide aanraakscherm GPS-navigator Edge 800 de ideale trainingspartner om op een eenvoudige manier accurate statistieken van fietstochten, trainingen en ritten bij te houden.

Garmin Edge 800 Review

De Garmin Edge 800 is ontworpen op basis van zijn voorgangers en heeft dezelfde slanke, lichtgewicht behuizing als de Edge 500. Voor dit nieuwe toestel is echter gekozen voor een 2,6 inch kleuren aanraakscherm met diverse opties voor kaartweergave. Een hoog gevoelige GPS-ontvanger zorgt voor registratie van snelheid, afstand, tijd, GPS positie, hoogteprofiel, calorieverbruik, stijging en daling bij. Daarnaast kan de temperatuur worden afgelezen, worden tijdzones automatisch aangepast en werkt het toestel zo’n 15 uur voordat het opgeladen dient te worden. De fietscomputer met ingebouwd GPS kan bovendien draadloos via ANT+ technologie synchroniseren met Garmin hartslagmonitoren, snelheid/ cadanssensoren, maar is ook compatibel met apparaten van derden die AMNT+ gebruiken. Door middel van een ingebouwde luchtdruk hoogtemeter geeft de Garmin Edge 800 extra accurate stijging en daling gegevens weer. Het toestel kan door de eenvoudige bevestiging snel gewisseld worden tussen fietsen.

De Garmin Edge 800 is niet alleen een krachtig instrument voor sportieve fietsers, maar kan door de diverse mogelijkheden voor kaartweergave ook prima gebruikt worden voor een ontspannen rondje fietsen. Met de gratis BaseCamp software van Garmin kun je zelf het terrein bekijken, een mooie route plannen en deze naar jouw toestel sturen. Als je liever op de weg fietst, kun je gebruik maken van de gedetailleerde wegenkaarten van CityNavigator. En met Garmin Custom Maps maak je van jouw eigen papieren kaarten een handige digitale kaart voor in de Edge 800. Profiteer nu van onze aanbieding Garmin Edge 800 met Europa kaarten van Open Street Map.

Voordelen Garmin Edge 800

Een heel opvallend voordeel van de Garmin Edge 800 is de snelheid van de GPS, ook als je fout rijdt vindt hij heel snel een nieuwe route. Je kunt echt goed tijdens het fietsen navigeren. De aanraakscherm reageert goed. Hiernaast is de Garmin Edge 800 waterbestendig en zou zelfs een half uur onder 1 meter water kunnen. Heel mooi is dat je alleen voor de Garmin Edge 800 kan kiezen of voor de hele bundel met hartslagmeter en cadansmeter.

Nadelen Garmin Edge 800

Een klein nadeel ten opzichte van de outdoor toestellen, is dat je in de Garmin Edge 800 geen route met tussenpunten in het toestel kan plannen. Wel is het prima mogelijk om vooraf een route, met tussenpunten, op de PC uit te zetten en deze met de Garmin Edge 800 te navigeren.

Conclusie van deze Garmin Edge 800

De Garmin Edge 800 is echt een hele mooi speeltje voor op de fiets. Een fietscomputer die alles heeft. Zeker als je veel routes wil fietsen is dit echt een aanrader. Het maakt het fietsen een stuk leuker op zo een manier. Wat het mooier maakt is het ontvangen van alle informatie. De Garmin Edge 800 is erg gebruikersvriendelijk en gemakkelijk te bedienen.

No Comment

Leave a reply