Producten

De Garmin Edge 705 vandaag nog kopen? Bekijk de Review!

Met de introductie van de Edge 705 breidt Garmin zijn uiterste succesvolle Edge fietsnavigatie serie uit. De Garmin Edge 705 voegt een aantal extra nuttige extra’s toe aan deze serie ten opzichte van de reeds beschikbare Edge series die eerder op de markt waren. Met dit nieuw model is het mogelijk optionele cartografie te gebruiken voor het berekenen van routes, te voorzien in apparaat-naar – apparaat communicatie voor het onderling delen van routes, trainingen, koersen, tracks en waypoints en voor de Edge 705 SRM compatibiliteit voor het uitlezen van atleetkracht data. De SRM techniek wordt veel gebuikt door echte professionals en stelt je in staat de direct op de pedalen uitgeoefende kracht te meten. De Edge serie is speciaal ontworpen voor de racefietser waarbij mede is opgelet op vorm en functionaliteit. Alle modellen zijn voorzien van een uiterst gevoelige GPS ontvanger die voldoet aan de eisen van gebruikers voor betrouwbare en nauwkeurige gegevens. Deze modellen zijn in staat onder veeleisende condities hun werk te doen, of dat is omgeven door hoge wolkenkrabbers of in een vallei onder een zwaar bladerdek. Alle modellen houden nauwkeurig temperatuur, snelheid, afstand en tijd bij alsmede allerlei hieruit af te leiden randgegevens.

Garmin Edge 705 Review

Deze Garmin Edge 705 is een uiterst geavanceerde GPS- fietscomputer voor topatleten. Voorzien van een groot 5.7 cm kleurenscherm, uitbreidbare kaarten en uitgebreide registratie van allerlei gegevens met betrekking tot route en prestaties voorziet de 705 je van alle benodigde kennis voor topprestaties. Het Garmin Edge 705 topmodel voorziet je van informatie over cadans, hartslag, verticaal profiel, mate van klimmen en stijgen en hoogte. Speciaal voor de sportieve fietser is deze Garmin Edge 705 ontworpen waarbij mede is gelet op vorm, gezicht en functionaliteit. De apparaten zijn voorzien van gebruikers voor betrouwbare en nauwkeurige gegevens. Deze modellen zijn in staat onder veeleisende condities hun werk te doen, zowel onder hoge wolkenkrabbers als in een vallei onder een zwaar bladerdek.

Garmin Connect aanschaf van de Garmin Edge 705 biedt toegang tot de online community Garmin Connect voor het delen en analyseren van de training data. Garmin Connect stelt je in staan alle gegevens en prestaties grafisch op je beeldscherm weer te geven. Alle informatie zoals snelheid, hartslag, cadans, hoogte en tempo kan gelijktijdig of afzonderlijk in beeld worden gebracht. Daarnaast is het mogelijk routes en tracks in Google Earth te bekijken, zodat je vooraf een goed beeld krijgt van de omvang van het uitgezette op een bepaald punt in dat parcours.

Verder biedt de Garmin Edge 705 een verbeterde acculevensduur tot 15 uur, via microSD uitbreidbaar geheugen voor het opslaan van cartografie en is het interne geheugen uitgebreid tot 495 MB. Het bijhouden van je routes, trainingen, koersen, tracks en waypoints is uitbesteed waardoor jij je aandacht kan richten op je sportprestaties. De Garmin Edge 705 is redelijk in te stellen door uit een lijst van gemarkeerde waypoints te kiezen of door een stad of interessepunt te kiezen. Dan maakt hij zelf een route. Ook kan je een route of track downloaden of maken in de gratis te downloaden map source. Via map source laad je ook je kaarten.

 Voordelen Garmin Edge 705

Een mooi voordeel van de Garmin Edge 705 is dat alle noodzakelijke gegevens in 1 toestel voorkomen. Het heeft verder ook een goed afleesbare scherm en een mooie overzicht van je eigen prestaties. Ook de trainigssoftware erbij lijkt veel op de polarsoftware, leuk voor erbij.

Nadelen Garmin Edge 705

Het enige nadeel wat vaak genoemd wordt; het niet aanwezig zijn/ apart aan moeten schaffen van kaarten, is namelijk gemakkelijk op te lossen omdat Garmin je niet verplicht hun kaarten te kopen.

Conclusie van deze Garmin Edge 705

De Garmin Edge 705 is al iets ouder en de opvolger is er al: de 800. Toch is dit een uitstekende keuze, want Garmin staat niet goed bekend qua bugs. Bij de Garmin Edge 705 zijn die er door diverse firmware upgrades allemaal wel zo’n beetje uit. Aarzel dus niet om de Edge 705 aan te schaffen.

No Comment

Leave a reply