Producten

De veelzijdige Garmin Edge 605 kopen? Bekijk de review!

De Garmin Edge 605 is een veelzijdige fietsnavigator van Garmin. De compacte Edge 605 is fraai vormgegeven en voorziet je van alle gemakken tijdens, en na jouw fietstocht. Sportief ingesteld? Neem het op tegen een digitale wielrenner in een door jou gekozen traject. Analyseer thuis jouw route, se snelheid, tijd en zelfs het aantal verbrande calorieën. De Garmin edge 605 houdt het allemaal bij. De Garmin Edge 605 is een intelligent GPS- systeem. Zo pauzeert hij de timer als je stopt en hervat hij automatisch als je weer gaat rijden. De auto Lap-functie start automatisch een nieuwe ronde als je voorbij een markeerpunt komt.

Garmin Edge 605 Review

De Edge 605 biedt ruimte voor een microSD-kaart waarmee je extra data kan inladen en opslaan. Trainingen, routes en opgeslagen ritten worden zo in een handomdraai geladen zodat je weer snel op weg bent. Met de optionele cartografische mappen vindt je ook op onverharde wegen en bospaden de weg weer snel naar huis. De Garmin Edge 605 is voorzien van een ruim kleurenscherm dat zich in direct zonlicht gemakkelijk laat aflezen. Jouw resultaten kan je nu ook met anderen delen. Op de nieuwe Garmin Connect website voer je gemakkelijk jouw data in en vergelijkt deze met andere wielrenners of mountainbikers. De Edge 605 wordt standaard geleverd inclusief houder.

De Edge 605 is speciaal ontworpen voor de racefiets waarbij mede is opgelet op vorm en functionaliteit. Alle modellen zijn voorzien van een uiterst gevoelige GPS ontvanger die voldoet aan de eisen van gebruikers voor betrouwbare en nauwkeurige gegevens. Deze Edge is in staat onder veeleisende condities hun werk te doen, of dat is omgeven door hoge wolkenkrabbers of in een vallei onder zwaar bladerdek. Dit model houdt nauwkeurig temperatuur, snelheid, afstand en tijd bij, alsmede allerlei hieruit af te leiden randgegevens. De Edge 605 is bedoel voor recreatieve fietser en voorziet in route, cartografie en work-out informatie.

Met de Garmin Edge 605 biedt een verbeterede acculevensduur tot 15 uur, een kleurenscherm in plaats van een monochroom scherm, via microSD uitbreidbaar geheugen voor het opslaan van cartografie en is het interne geheugen uitgebreid tot 495 MB. De Garmin Edge 605 is voorzien van een 5.6 cm groot kleurenscherm waarop zaken als snelheid, hoogte en positie kunnen worden afgelezen. Door uitbreidingskaarten op het interne/ uitbreidbaar geheugen te plaatsen is het zelfs mogelijk je eigen trainingsroutes op kaart te volgen. Aanschaf van Garmin Edge 605 biedt toegang tot de online community Garmin Connect voor het delen en analyseren van de training data. Garmin Connect stelt je in staat alle gegevens en prestaties grafische op je beeldscherm weer te geven. Alle informatie zoals snelheid, hartslag, cadans, hoogte en tempo, kan gelijktijdig of afzonderlijk in beeld worden gebracht. Daarnaast is het mogelijk routes en tracks in Google Earth te bekijken, zodat je vooraf een goed beeld krijgt van de omgeving van het uitgezette parcours of achteraf kunt nakijken waarom bepaalde waarden afwijken op een bepaald punt in dat parcours.

Voordelen Garmin Edge 605

Mooie voordelen is dat de Garmin Edge 605 compact is, veel mogelijkheden heeft, een goede navigatie met de juiste kaart en een snelle GPS fix.

Nadelen Garmin Edge 605

Een nadeel is dat de navigatie iets tegen valt en er worden geen kaarten of zelfs echte meegeleverd met de Garmin Edge 605.

Conclusie van deze Garmin Edge 605

De Garmin Edge 605 is een fietscomputer met net een beetje extra. Maar heb je die extra’s nodig? Natuurlijk! Een fietscomputer is genoeg voor mensen die af en toe op pad gaan en inzicht willen hebben in hun ritten. Geen poespas, maar wel nuttige informatie. Spring je vaak op de fiets en tik je met gemak tachtig kilometer aan? Dit toestel met navigatie helpt je niet alleen bij het vinden van nieuwe routes, maar meet je gegevens ook nauwkeurig dankzij de GPS. En na je fietstocht laad je alle ritgegevens in op een app als Strava, zodat je gelijk inzichtelijk hebt hoe je de volgende keer nog sneller gaat. Maar of je nu een mooi weer fietser of een actieve wielrenner bent: kijk vooral goed naar wat je wensen zijn en de volgende keer fiets jij met een handige gadget aan je stuur.

No Comment

Leave a reply