Producten

Garmin Edge 520 fietscomputer kopen? Bekijk de review!

Je kunt tegenwoordig met een fietscomputer niet alleen je snelheid bijhouden, maar ook navigeren, je hartslag, cadans en zelfs je vermogen live checken. Die gegevens komen uit een van de vele accessoires die Garmin tegenwoordig ook levert.

Garmin is een van de grootste spelers op het gebied van fietscomputers en fietsnavigatie en ze blijven daarin flink innoveren. Behoefte aan wat motivatie tijdens de eenzame kilometers op jouw indoor trainer? Gekoppeld met een compatibele ANT+ indoor trainer, biedt de Garmin Edge 520 een scala aan trainingsfuncties. Je wilt bijvoorbeeld trainen bij een gemiddelde vermogen van 240 watt. Stel het doel in op de Garmin Edge 520, trap op de pedalen en de trainer wordt automatisch aangepast aan het tempo dat je moet aanhouden, terwijl je op de 520 jouw statistieken afleest. Je kunt ook een koers volgen die jij of een collega- fietser heeft uitgestippeld en precies de vastgestelde statistieken aanhouden, waarbij de weerstand van de trainer wordt aangepast aan het hoogteprofiel.

Garmin Edge 520 Review

De Garmin Edge 520 is voorzien van een hoogwaardig 2,3-inch kleurenscherm met hoge resolutie. Het scherm is geoptimaliseerd om je op de compacte 520 een zo groot mogelijk weergavegebied te bieden. Bovendien is het scherm onder alle lichtomstandigheden goed leesbaar. De Garmin Edge 520 is compatibel met ANT+sensors, zoals de Varia fietsradar en fietsverlichting, sensors om snelheid, cadans en hartslag te meten, Edge en VIRB, afstandsbedieningen en compatibele weegschalen. Het toestel kan ook worden geïntegreerd met Shimano Di2 elektronische schakelsystemen om jouw huidige versnelling weer te geven op het scherm. De Garmin Edge 520 is bovendien compatibel met ANT+ vermogensmeters. Door de compacte, robuuste vormgeving en de batterijduur tot wel 15 uur is de Garmin Edge 520 de ideale fietscomputer voor offroadavonduren. Bovendien biedt de compatibiliteit met GPS en GLONASS-satellieten je waar je ook gaat, optimale ontvangstmogelijkheden.

Met Live Track kunnen jouw gezin en vrienden jouw locatie in realtime bepalen terwijl je op weg bent en de functie is nu nog gemakkelijker te gebruiken. Als je automatisch starten inschakelt, kun je meer aandacht besteden aan de rit en minder aan de technologie. Live Track detecteert automatisch wanneer je begint met fietsen, waardoor je jouw telefoon niet meer hoeft te pakken. Automatisch starten is ook beschikbaar voor de nieuwe Strava Beacon, waardoor Strava premium abonnees gebruik kunnen maken van dezelfde geweldige functie. Het is nog nooit gemakkelijker geweest om jouw naaste familie en vrienden gemoedsrust te bieden terwijl je fietst.

Gekoppeld met jouw compatibele smartphone en de Garmin Connect Mobile- app ondersteunt de Edge 520 Connected functies zoals live volgen, smartphone meldingen, delen via sociale media, weerberichten en draadloze uploads. Zodra je klaar bent met jouw rit, kunnen de gegevens automatisch worden verzonden naar Garmin Connect. De Garmin Edge 520 is de opvolger van de Edge 500 en 510. Stop de Edge 500 en de Edge 510 in een blender en je krijgt Edge 520. Gelukkig heeft de Edge 520 weer de knoppen aan de zijkant. Vertrouwd en super degelijk.

Voordelen Garmin Edge 520

Een voordeel van de Garmin Edge 520 fietscomputer is dat je jouw training zeer detaillistisch plannen, tracken, analyseren en delen. Talrijke features en verbindingen maken een nauwkeurige analyse en volledig fietsplezier onderweg mogelijk. Zo houd je alle waardes in de gaten! In combinatie met ANT+ producten kun je alle waardes tracken die voor jou van bijzonder belang zijn- hartslag, cadans of action camera. Jouw dromen zijn niet meer aan grenzen verbonden. Een upload naar STRAVA maakt het mogelijk tegen je zelf.

Nadelen Garmin Edge 520

De Garmin Edge 520 beschikt maar over 54mb aan kaartopslag. Dit is helaas niet uitbreidbaar met een SD-kaartje. De opslagruimte zal genoeg zijn voor een stukje kaart bij jou in de buurt, maar schiet tekort als er een lange fietsvakantie op wilt zetten.

Conclusie van deze Garmin Edge 520

Bij vergelijking van de Garmin Edge 520 met zijn jongere broertje de Edge 500 is dit een grote vooruitgang. Veel meer functionaliteit en mogelijkheid tot goed trainen. Daarnaast zijn de kaarten ook uitgebreider. Batterijduur is ook nogal voldoende. De Edge 520 is de perfecte GPS-fietscomputer voor alle wielrenners die hoge eisen stellen aan hun apparatuur en voor wie een nauwkeurige vastlegging en individuele weergave alle gegevens tijdens training en wedstrijd belangrijk is.

No Comment

Leave a reply