Producten

Een Garmin Edge 500 vandaag kopen? Bekijk de review!

Om tijdens het fietsen steeds perfect op de hoogte te kunnen blijven van de omstandigheden en de omgeving is de Garmin Edge 500 uitgerust met een GPS-ontvanger die gebruik maakt van HotFix waardoor de GPS enorm gevoelig is en de exacte locatie waar jij je bevindt zeer nauwkeurig wordt weergegeven. Combineer dit gegeven met het feit dat de Garmin Edge 500 standaard voorzien is van een barometrisch hoogtemeter en een thermometer en je blijft prima op de hoogte van het aantal hoogtemeters dat je maakt en de omstandigheden tijdens je rit. De perfecte manier om een training zo op te bouwen dat je tocht precies in je schema past is door gebruik te maken van een vermogensmeter.

Garmin Edge 500 Review

De Garmin Edge 500 is verkrijgbaar in twee varianten waarvan de prijs van elkaar verschilt. Dat is ook niet zo gek, want de Garmin Edge 500 bundel is weliswaar wat prijziger dan de standaard variant, maar voor dat extra geld krijg je dan wel een cadans- en hartslagmeter die geïntegreerd zijn in de bundel. Zeker voor de wat professionelere wielrenner zijn dat extra opties die je eigenlijk niet mag missen. Wielrenners hebben met de Garmin Edge 500 beter inzicht in hun resultaten. Het toestel houdt onder andere snelheid, afstand, tijd en GPS- positie, hoogte en de verbruikte calorieën bij. De toegepaste ANT+ technologie zorgt er verder voor dat de Edge 500 draadloos synchroniseert met compatibele trapkrachtmeters, snelheids-, cadans- en hartslagsensors. Exacte stijging en dalingspercentages worden berekend met behulp van een luchtdrukhoogtemeter. De nieuwe GPS-fietscomputer van Garmin werkt tot 18 uur op de oplaadbare batterij.

Voor een precieze berekening van het aantal verbruikte calorieën, gebaseerd op het hartslag van de gebruiker, werkte Garmin nauw samen met Firstbeat technologie Ltd. Uit Finland. Gebruikers van Garmin Connect kunnen hun resultaten online bekijken, downloaden en analyseren. Er wordt onder andere informatie gegeven over de tijd, afstand, snelheid, hoogte en hartslag op afgelegde trajecten. De Edge 500 maakt in combinatie met de Garmins hartslagmonitor zelfs de kleinste veranderingen in hartslag op en gebruikt dit voor een correcte berekening van het aantal verbruikte calorieën. Garmin introduceert de aerodynamische, lichtgewicht Garmin Edge 500. Dit toestel is ontwikkeld in samenwerking met wielerploeg Team Garmin- Slipstream. Het biedt ongekende mogelijkheden voor de wielprof, maar is tegelijkertijd eenvoudig te gebruiken voor beginner. De Garmin Edge 500 weegt slechts 56 gram, heeft een hooggevoelige GPS ontvanger met HotFix en communiceert draadloos met ANT+ compatibele apparatuur.

Voordelen Garmin Edge 500

Ook deze Garmin Edge 500 heeft super voordelen. De functies werken heel erg helder en de GPS houdt daarnaast je route bij. Eerlijk is dus eerlijk. Je kan dan veel specifieker en gecontroleerd trainen wanneer je fietsdata wordt verzameld zodat je tijdens het fietsen je training kan sturen.

Nadelen Garmin Edge 500

Een nadeel van de Garmin Edge 500 is dat de bijgeleverde Garmin software onduidelijk werkt.

Conclusie Garmin Edge 500

De Garmin Edge 500 doet echt niet onder voor een Garmin Edge 810. Natuurlijk heeft de 810 opties met betrekking tot navigatie of kleurenscherm. De Garmin Edge 500 is een perfect idee, een perfecte fietscomputer om goed te kunnen trainen om daarbij na afloop goed te kunnen evalueren. Het is wel aangeraden om de hartslagmeter en de cadans meter ook aan te kunnen schaffen. Ook over een langere termijn krijg je een uitgebreid overzicht van jouw sportieve activiteiten voorgeschoteld. Via Garmin Connect houdt je overzichtelijk jouw behaalde resultaten bij. Je ziet dan in een oogopslag of jouw vooruitgang boekt, want jouw gemiddelde snelheid, tijd en hartslag van de afgelegde trajecten worden allemaal weergegeven. Met de Garmin Edge 500 heb je altijd een vakkundige fietscoach bij je.

No Comment

Leave a reply