Producten

De Garmin Edge 1000 Bundel kopen? Bekijk nu de review!

Met de Garmin Edge 1000 Bundel beleef je nog meer plezier tijdens het maken van fietstochten. Het 3 inch aanraakscherm past helder automatisch aan in de schaduw of in de felle zon en is in elk weertype eenvoudig te bedienen, zelfs met handschoenen aan. Aan de hand van de kaart en nuttige punten kan je een route uitstippelen, maar de Garmin Edge 1000 kan drie fietsvriendelijke routes berekenen aan de hand van het aantal kilometers dat je wilt fietsen. De Garmin Edge 1000 registreert onder andere snelheid, afstand en hoogteprofiel. Al met de Garmin Edge 1000 heb je een uitstekende GPS- fietscomputer voor zowel recreatief als professioneel fietsen.

Garmin Edge 1000 Bundel Review

Garmin Edge 1000 maakt ook gebruik van Wifi en Bluetooth. De Garmin Edge 1000 is een geavanceerde GPS fietscomputer met 3- inch kleurenaanraakscherm die je zelfs in de regen en met handschoenen aan kunt bedienen. In deze bundel worden een hartslagmeter en cadansmeter meegeleverd. Het toestel is uitgerust met een sensor voor omgevingslicht die voor betere afleesbaarheid de helderheid van het scherm automatisch aanpast aan wisselende lichtomstandigheden. In tegenstelling tot een smartphone is het scherm geoptimaliseerd voor beter gebruik. Je kunt ook de trainingsprogramma’s aanpassen met maximaal 10 gegevensvelden en daarnaast activiteitenprofielen gebruiken voor soepele overgangen tussen verschillende activiteiten, zoals toerfietsen en bergfietsen.

De Garmin Edge 1000 is het perfecte toestel als je in werkelijkheid wilt zien hoe jouw prestaties zich verhouden tot die van andere wielrenners tijdens bijvoorbeeld een klim. De mogelijkheid is er om tot ritcompetenties te komen, die via de Garmin Edge 1000 op de weg navigeren met de vooraf geladen Garmin fietskaart. Navigeer dus langs de meest geschikte fietsroutes dankzij de voorgeladen kaarten en met de routeplanner kun je routes creëren op de kaart van het toestel. Je kunt ook een afstand of tijd opgeven. De Garmin Edge 1000 berekend vervolgens drie verschillende rondritten waar je een keuze kunt maken. Zo kom je op nieuwe en verassende locaties terecht.

De Garmin Edge 1000 heeft slechts 3 knoppen. Een daarvan dient om het device aan en uit te schakelen (en het scherm te blokkeren). De beide andere knoppen dienen om een rit te starten en om een ronde te registreren. Alle overige functionaliteit van het device gebeurd via het aanraakscherm. De bediening van de hardware matige knoppen is zoals je verwacht en werkt dus goed. Tijdens het fietsen kun je op een aantal pagina’s de gegevens tonen die je zelf wilt zien. Dit is heel gemakkelijk te configureren en de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Je kunt er in het begin flink mee bezig zijn en dit regelmatig aanpassen, maar dat je na verloop van tijd een ideale combinatie hebt gevonden.

Voordelen van de Garmin Edge 1000

De Garmin Edge 1000 heeft een heel mooi scherm. Ten opzichte van de Garmin Edge 810 is dat de eerste verandering die je ziet, samen met het plattere ontwerp van het toestel. Het apparaat is sneller, niet alleen in algemeen gebruik maar ook bij het opstarten van het toestel. Niet dat het toestel altijd met kop en schouders boven alle andere merken uitsteekt, maar wat wel absoluut een feit is is dat een Garmin Edge 1000 gewoon altijd goed werkt. Een ander mooi voordeel zie je aan het menu. Het begin menu is gebruiksvriendelijker. Zowel de resolutie als de afmetingen van het scherm zijn hoger zodat je meer informatie op een goede manier kan zien. Je kunt ook kiezen welke gegevens je wilt zien tijdens het fietsen. Schakel zaken die je niet interesseren uit. Je krijgt dan zo een overzichtelijk geheel wat het gebruiksgemak ten goede komt.

Nadelen van de Garmin Edge 1000

Een van de nadelen van de Garmin Edge 1000 is dat de batterijduur te kort is. Dit is te wijten aan het nieuwe scherm, de vele verbindingsmogelijkheden gecombineerd met het platte ontwerp van het toestel. De Bluetooth is stabieler dan op de Edge 810, maar valt nog steeds af en toe weg. Dit is te merken doordat niet alle sms’jes binnenkomen tijdens het fietsen.

Conclusie van de Garmin Edge 1000

De Garmin Edge 1000 is absoluut een mooi apparaat met meer functionaliteit ten opzichte van voorganger Edge 810. Enkele kinderziektes van de Garming Edge 1000 kunnen met behulp van een speciaal programma waarschijnlijk worden verholpen. Het heeft een aantal minpunten bij het ontwerpen dus die zullen aanwezig blijven. De prijs van de Garming Edge 1000 is echter ook fors omhoog gegaan. Iemand die nog geen Garmin Edge 1000 heeft en overweegt er een aan te schaffen hoeft zich niet druk te maken over de moeite van de keuze. Dit, vanwege de functionaliteit van de Garming Edge 1000.

No Comment

Leave a reply