Producten

De nieuwe Garmin Dakota 20 kopen? Bekijk vandaag de review!

Op het gebied van fietsnavigatie is de Garmin fietsnavigatie model Edge één van de bekendste systemen. Overigens beschikt niet iedere Garmin fietscomputer ook over fietsnavigatie. De Dakota serie is de nieuwste uitbreiding van Garmin in haar outdoor assortiment. De Dakota is een robuuste, waterbestendig handheld GPS- navigator met een hoog gevoelige GPS ontvanger, een wereldwijde basiskaart en een kleuren aanraakscherm. De Dakota serie is perfect om mee op pad te gaan. Het helpt jou om jouw avonturen betaalbaar en leuk te houden. Met zijn robuuste behuizing, compacte afmetingen en eenvoudige interface is de Dakota een enorm veelzijdige GPS handheld. Deze toestellen zijn ook ideaal voor kinderen. Ouders kunnen hen met een gerust hart op pad laten gaan met deze eenvoudig te bedienen en lichtgewicht GPS-ontvanger.

Garmin Dakota 20 Review

Nog meer fietsplezier met de kleinste GPS fietscomputer ter wereld: de Garmin Edge Dakota 20. De Dakota 20 is een robuuste, waterbestendige handheld GPS-navigator met een hoog gevoelige GPS ontvanger, een wereldwijde basiskaart en een kleuren aanraakscherm. Het kleuren aanraakscherm is met de handschoen te bedienen en is gebaseerd op de innovatieve interface van de Garmin Oregon serie. Het scherm heeft een diagonaal van 6,6 centimeter en is onder alle omstandigheden gemakkelijk af te lezen en te gebruiken. Het toestel reageert direct op de aanraking van jouw vingertoppen en is tegelijkertijd goed bestand tegen krachten van de natuur. De Dakota 20 weegt slechts 190 gram, werkt tot maximaal 290 uur op slechts twee AA batterijen en kan via USB aangesloten worden aan de PC of Mac. Door de compacte afmetingen past de Dakota 20 zowel gemakkelijk in jouw hand als in jouw zak.

De Dakota 20 voegt nog een aantal extra opties toe, waaronder een barometrische hoogtemeter en een microSD geheugenkaart uitsparing aanvullend geheugen en cartografie. Ook biedt het toestel de mogelijkheid tot draadloos toestel- naar- toestel communicatie met compatibele toestellen uit de Dakota, Oregon, Colorado en Foretrex serie. Het uitwisselen van waypoints, tracks, routes en geocaches is hierdoor zeer eenvoudig. Tenslotte beschikt de Dakota 20 nog over een 3-assen elektronisch kompas dat uw positie ook weergeeft als je wil staat of het toestel niet horizontaal houdt.

De Dakota 20 wordt geleverd met een wereldwijde basiskaart en is compatibel met de Garmin City Navigator voor afslag-voor-afslag aanwijzingen op de weg, de Benelux fietskaart, BlueChart g2 en Nederland Binnenwateren voor maritieme navigatie en natuurlijk met topografische kaarten, zoals Topo Nederland.

Voordelen Garmin Dakota 20

Voor de Dakota maakt het niet uit in welke stand e GPS wordt gehouden, het kompas werkt altijd goed. De Vista moet horizontaal gehouden worden, en dat is minimaal erg onhandig. Een ander voordeel is het aanraakscherm. Een aanraakscherm is veel handiger in gebruik dan de vele knoppen van andere Garmin fietsnavigatie. Het aanraakscherm werkt lekker intuïtief, voor je het weet werk je ermee of dat nooit een GPS met knoppen hebt gehad.

Nadelen Garmin Dakota 20

Het overzetten van bestanden via je pc gaat langzaam door de usb. Een ander nadeel is dat de interne geheugen van 850 MB vrij is vergeleken met andere wandelnavigatie.

Conclusie van deze Garmin Dakota 20

Wandelaars of avonturiers komen met de Garmin Dakota 20 niet snel voor verrassingen te staan. Deze robuuste en waterdichte wandel GPS helpt je om altijd en overal je positie te bepalen. Het toestel maakt hierbij gebruik van een hooggevoelige GPS-ontvanger, dat zelfs in dichte bossen of tussen hoge gebouwen goed ontvangst heeft. Daarnaast bepaal je met de barometrische hoogtemeter nauwkeurig je hoogte. Navigeren doe je aan de hand van de meegeleverde basiskaart of het ingebouwde 3D-kompas. Hierdoor weet je altijd precies waar je bent en welke richting je op moet gaan.

No Comment

Leave a reply