AutoverzekeringVerzekeringen

De FBTO autoverzekering afsluiten? Sluit hem voordelig af!

Wanneer je een verzekering afsluit, dan wil je zeggenschap hebben op het gebied van de dekkingen. Daar heeft FBTO rekening mee gehouden. Wanneer je namelijk kiest voor de FBTO autoverzekering, dan kun je de verzekering samenstellen zoals je zelf wil. Je kiest namelijk eerst voor een basisverzekering en vervolgens vul je deze aan met modules die bij je passen. Bij deze verzekeraar hoef je dus nooit te betalen voor onnodige dekkingen, omdat je precies betaalt voor wat je hebt gekozen. Er zijn maar liefst 7 aanvullende modules, dus ga zelf na wat belangrijk voor jou is en kies voor de nodige dekkingen.

De FBTO autoverzekering en de verschillende soorten basisverzekeringen

Wanneer je ervoor kiest om de FBTO autoverzekering af te sluiten, dan heb je keuze uit verschillende soorten basisverzekeringen. Dit bedrijf laat je namelijk alleen betalen voor de dekkingen die je zelf hebt gekozen. Voor wat betreft de basisverzekering heb je 3 keuzes, namelijk de WA verzekering, WA-Plus verzekering en de WA-Casco verzekering. Als je auto ouder is dan 10 jaar, dan kun je het liefst kiezen voor de meest standaard dekking, de WA verzekering. Deze verzekering dekt schade aan (spullen van) anderen. Bij deze verzekering geldt er bovendien geen eigen risico. De verzekeraar stelt je zelfs in de gelegenheid om zelf de ingangsdatum van de autoverzekering te bepalen. Je bent dan vanaf dat moment verzekerd. Als je graag wil dat schade aan je eigen auto of je eigen spullen is verzekerd, dan raden wij 1 van de andere verzekeringen aan.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de WA-Plus verzekering. Deze wordt aanbevolen voor auto’s tussen de 7 en 10 jaar. Er gelden extra dekkingen bij deze verzekering, vergeleken met de eenvoudige WA verzekering. De FBTO autoverzekering Plus dekt namelijk ook diefstal, joyriding en vermissing. Daarnaast is zelfs ruitschade en schade door brand of natuurrampen gedekt. Wil je een nog hogere dekking? Dan is de allrisk verzekering wellicht de beste basisverzekering voor jou. De WA-Casco verzekering dekt namelijk schade aan anderen, schade aan de spullen van anderen, ruitschade, eigen schade door een aanrijding, schade door brand of natuurrampen en zelfs diefstal, vermissing en joyriding. Door voor deze verzekering te kiezen, maakt het niet uit of jijzelf, iets of iemand anders schade heeft veroorzaakt. Je bent namelijk volledig verzekerd. Deze verzekering is de meest gekozen verzekering voor auto’s jonger dan 7 jaar.

Aanvullende modules van de FBTO autoverzekering

Wanneer je eenmaal hebt gekozen voor 1 van de 3 basisverzekeringen van FBTO, dan volgen nu de aanvullende modules. Deze modules dienen als aanvulling bij de basisverzekering. Het grootste deel van deze modules van de FBTO autoverzekering kunnen gedurende het hele jaar aan- en uitgezet worden. Het is bovendien ook een feit dat je direct verzekerd bent zodra je de module afsluit. Het uitzetten van de module betekent dat de module vanaf de eerste dag van de volgende maand stopt. Je hoeft de premie dan niet meer te betalen. Als je kiest voor de autoverzekering van FBTO dan heb je keuze uit 7 aanvullende modules, namelijk de ongevallen inzittenden verzekering, de schadeverzekering voor de bestuurder, een no-claim beschermer, pechhulp voor het binnenland, pechhulp voor het buitenland, zelf kiezen voor een herstelbedrijf en verkeersbijstand.

De minimumpremie voor de aanvullende modules verschilt per gekozen module. Vaak heeft de premie ook te maken met je leeftijd, de leeftijd van de auto en de gekozen basisverzekering. Over het algemeen spreken de aanvullende modules voor zich, maar het is toch een goed idee om verschillende modules individueel te bekijken. Bij de ongevallen inzittenden verzekering bijvoorbeeld, zorg je ervoor dat jij en alle inzittenden bij een ongeval zijn verzekerd. In het geval van de pechhulp modules krijg je hulp bij pech in Nederland en je woonplaats of hulp bij pech in het buitenland. Als je hebt gekozen voor de schadeverzekering voor de bestuurder, dan worden kosten voor persoonlijke en materiële schade tijdens een ongeval vergoed. De ‘no-claim’ beschermer beschermt je tegen een hogere premie bij schade. Het is belangrijk te weten dat de “eigen keuze herstelbedrijf” verzekering alleen geldt bij een WA+ of Casco basisverzekering.

Voordelen van de FBTO autoverzekering

Elke verzekering brengt bepaalde voordelen met zich mee. Dit geldt uiteraard ook voor de FBTO autoverzekering. Enkele voordelen die gepaard gaan met deze verzekering zijn:

  • 24/7 hulp
    Als je vaak alleen rijdt of je weet niet zoveel af van de reparatie van auto’s dan is het altijd geruststellend om te weten dat je om hulp kunt vragen indien nodig. Door de FBTO autoverzekering af te sluiten hoef je je nooit zorgen te maken dat er geen hulp in de buurt is. Je kunt namelijk 24 uur per dag, 7 dagen in de week bellen naar de alarmcentrale. Deze centrale staat voor je klaar als een noodsituatie zich voordoet. Het doet er niet eens toe of je je in Nederland bevindt of in het buitenland, want FBTO staat in beide gevallen voor je klaar.
  • Gemakkelijk schade melden
    Wanneer je een verzekering afsluit, wil je niet een heleboel loperij hebben wanneer een ongeluk zich voordoet. Je wil op zo’n gemakkelijk mogelijke wijze de schade melden. Ook dit is gegarandeerd wanneer je deze verzekering afsluit. De verzekeraar heeft het namelijk voor je mogelijk gemaakt om je schade zelfs gemakkelijk en snel via WhatsApp te melden.
  • Zelf een herstelbedrijf kiezen
    Niet altijd zijn we het eens met het herstelbedrijf dat door onze verzekeraar is gekozen. Soms willen we na een schade gewoon bij onze eigen, vertrouwde garage te gaan. Door te kiezen voor de module Eigen Keuze Herstelbedrijf kun je daarom zelf bepalen naar welke garage je je auto brengt. Je kunt je auto dan met een gerust hart laten repareren.

Conclusie van de review over de FBTO autoverzekering

Als je kiest voor de FBTO autoverzekering, dan hoef je slechts te kiezen voor 1 van de 3 basisverzekeringen en je selecteert desgewenst 1 of meer aanvullende dekkingen. Hierna ben je eigenlijk klaar, omdat de verzekering snel in werking gaat. Je betaalt bij deze verzekeraar bovendien alleen voor de zelfgekozen dekkingen, waardoor de verzekering volledig aansluit bij jouw behoeften. Daarnaast krijg je 24/7 hulp door te bellen naar de alarmcentrale, kun je eventuele schade gemakkelijk melden en heb je de optie om zelf voor een herstelbedrijf te kiezen. Vanwege de vele voordelen en het afsluitingsgemak vinden wij dat de FBTO autoverzekering je geld zeker waard is.

No Comment

Leave a reply