Happy Travels

Emigreren naar Australië, heb ik daar een visum voor nodig?

Er zijn meerdere redenen om te emigreren naar Australië. Zo heeft het land een prachtig landschap en een prettig klimaat. De economische welvaart is redelijk goed en het percentage werklozen is erg laag. Er heerst een open en sociaal leven in Australië. De meeste Australiërs hebben een mentaliteit die hen toegankelijk en makkelijk in de omgang maken. Als je op zoek bent naar rust en ruimte in de natuur, is Australië de ‘place to be’. Ook de democratie, veiligheid en het vrijheidsgevoel dragen bij aan de keuze voor een emigratie naar Australië.

Emigreren naar Australië en de voorbereidingen

Om te kunnen emigreren naar Australië is een hoop voorbereiding nodig. Zo moet je een visum hebben om in Australië te mogen wonen. Het immigratiebeleid van Australië is gericht op geschoolde migranten. Om een visum te verkrijgen moet jij aantonen welke positieve bijdrage jij kunt leveren aan de Australische economie. Een andere manier om een visum te verkrijgen is het hebben van een direct familielid of aanstaande partner in Australië.

Het emigratievisum wordt alleen uitgegeven aan personen die voldoen aan de Australische regelgeving. Het bestaat uit veel voorwaarden en eisen en er moet een betaling gedaan worden aan de AustralianImmigration Service. Alle documenten die jij aanlevert, moeten vertaald zijn naar het Engels en gecertificeerd zijn. Deze documenten moeten erkend worden in Australië, voordat ze bruikbaar zijn en meegenomen mogen worden in de aanvraagprocedure. Daarnaast wordt er nagegaan welke criminele activiteiten uitgevoerd zijn en een medische keuring is vereist. Het regelen van een visum neemt veel tijd in beslag, daarnaast veranderen de regels regelmatig.

Australische Ambassade

Op de site van de Australische Ambassade in Nederland staat veel informatie over de aanvraagprocedure. Om de kans op een toewijzing te vergroten en het proces te versnellen is het raadzaam om een emigratie consultant in te schakelen.

Bij het emigreren naar Australië is het handig om bagage mee te nemen. Je kunt hiervoor kiezen voor het verzenden van een container, maar je kunt ook verhuisdozen met het vliegtuig of de boot meesturen. Het sturen van verhuisdozen is relatief goedkoop. Een ander voordeel is dat je ze aan kunt laten komen, wanneer jij wilt. Je geeft jouw dozen af op Schiphol of laat ze daar leveren. Vandaaruit worden ze naar Australië gestuurd en kun jij ze op ieder gewenst moment afhalen of laten bezorgen op het nieuwe adres in Australië.