Producten

Met de DeWalt DW770 zagen? Lees de review!

Het mag gezegd worden dat we in een doe-het-zelf-tijdperk leven. Ga maar even zelf na. Wanneer was de laatste keer dat je op YouTube opzoek ging naar iets dat je leuk vond, een film over hoe iets is gemaakt of gedaan, of misschien een zelfstudie. Inderdaad, we doen het heel vaak, dus waarom zou houtbewerking en huisinrichting anders zijn? Met de prijzen van zagen die constant dalen en de verschillende types zagen die je op de markt kunt vinden, kun je er beter zelf één kopen en honderden euro’s besparen. Je hoeft ook geen dure klusjesman of monteur in te huren. Ik besloot een tijdje terug hetzelfde te doen. Ik heb de DeWalt DW770 afkortzaag gekocht. Deze zaag heeft de aftrekfunctie, waardoor ik gemakkelijk brede planken kon snijden. Ben jij ook opzoek naar een goede zaag? Lees de review, voor je een besluit neemt.

DeWalt DW770 Review

De Amerikaanse fabrikant DeWalt maakt sinds 1924 elektrische gereedschappen voor de bouw, industrie en houtbewerkingindustrie. DeWalt is de doe-het-zelver niet vergeten. De DeWalt DW770 is speciaal gemaakt voor jou. Het klassieke trekzaagontwerp is verbeterd en bijgewerkt voor de moderne gebruiker. Met de 1600 W motor kun je krachtig snijden in alle materialen. De machine heeft ook een stofafzuigsysteem die het stof minimaliseert. Zo heb je een schone werkplek en heb je beter zicht op het materiaal dat je moet snijden. Met een gewicht van 14 kg en de nieuwe zaagkopvergrendeling kan je de machine gemakkelijk en veilig transporteren. De traverseerfunctie wordt ook geblokkeerd met de zaagkopvergrendeling, waardoor je kleine werkstukken ook gemakkelijk kunt zagen. Met deze machine kan je ook verstek zagen, dankzij de geïntegreerde positieve verstekstoppen bij 15 °, 22,5 °, 30 °, 45 °. De machine heeft een kantelbare zaagkop aan de linkerkant, om in verstek te zagen. Het zaagblad heeft een diameter van 216 mm, waardoor je een grotere zaagdiepte kunt bereiken.

Standaard meegeleverd:

  • HM zaagblad (24T)
  • 2 montagebouten voor de bevestiging aan de werkbank
  • Zaagbladsleutel
  • Handleiding

 

Voordelen van de DeWalt DW770

1. Ontwerp

De DW770 is ontworpen als een klassieke afkortzaagmachine. Door het ontwerp is de zaag eenvoudig te gebruiken en je hoeft geen expert te zijn om het op te zetten. Het gele handvat van de machine heeft een zachte greep en de machine is roestvrij. Het is een compacte zaag die gemakkelijk kan worden verplaatst. De zaag heeft een groot snijvermogen door de slim ontworpen interne rail. Voor de doe-het-zelver met beperkte ruimte thuis is dit een handig ontwerp.

2. De snee

De DeWalt DW770 afkortzaagmachine zal je elke keer een geweldige snee geven, met een diameter van 216 mm. Hij wordt aangedreven door een 1600 W motor die meer dan genoeg is om door de meeste materialen te snijden.

3. Veiligheid

Het veiligheidsaspect is erg belangrijk voor de professionele standaardzagen. De stofafzuiging is speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van regelmatig en zwaar gebruik, waardoor de lucht schoon en gezond blijft. Je kunt je voorstellen dat acht uur per dag werken in een stoffige omgeving erg ongezond is. De bladafdekking is sterk en gaat automatisch omhoog en omlaag wanneer de zaag wordt gebruikt. Hierdoor wordt het blootgestelde blad tot een minimum beperkt. Ook de poten zijn stevig en houden de zaag stevig vast. De machine kun je ook op een werkbank bevestigen om deze zeer stabiel te maken, vooral wanneer je met de grote klussen bezig bent.

4. Afkortzaag met trekfunctie

De DeWalt DW770 heeft de trekfunctie. Hierdoor wordt de zaag getrokken langs twee stangen die zich in het midden van de machine bevinden. De zaag is bevestigd aan een arm die met een eenvoudige beweging naar voren getrokken kan worden. Door de trekfunctie is het zaagbereik groter. Hierdoor kunnen ook planken en plaatmateriaal op maat worden gezaagd. Je zaagt dus tot 270 mm breed en 60 mm diep.

Nadelen van de DeWalt DW770

Geen lasergeleider

Voor een beginner zonder echte ervaring met een afkortzaag, is de laser in feite een verkoopfunctie. Voor degenen onder ons die niet opgegroeid zijn met houtbewerking en zelf leren, klinkt de laser als een goede hulpmiddel om een ​​rechte lijn te houden. In werkelijkheid is een lasergeleider niet altijd een held. Bij sommige zagen kan je de laser instellen dat deze in lijn ligt met de snijmarkering op de plaat, maar dat betekent niet dat deze in lijn is met het blad. Als de laser slechts enkele graden uit staat, is deze slechter dan nutteloos. Je begint het te gebruiken om de snee te volgen en realiseert je vervolgens dat je uit de lijn bent. Je moet de machine dan weer aanpassen aan de oorspronkelijke snijlijn. Voor je het door hebt, heb je de hele plank schuin gesneden. Uiteindelijk moet je de laser dan uitdoen. De meeste bedrijven plaatsen een laser aan de zaag om een ​​beroep te doen op klanten die geen idee hebben van wat ze moeten doen en hoe ze de zaag moeten houden. En ik denk dat de meesten ook daar falen. DeWalt staat bekend voor zijn kwalitatieve gereedschappen. Ik zou het goed vinden als zij voor deze machine een lasergeleider zouden plaatsen. DeWalt kun je niet vergelijken met de normale zaagproducent die een laser zou plaatsen alleen om de verkoop te verhogen. DeWalt is een betrouwbare merk.

Conclusie van deze DeWalt DW770

Deze DeWalt DW770 is jouw geld waard. Het is een compact ontwerp dat metaal, hout en andere materialen met gemak kan snijden. Ook het snijvermogen van de machine is goed. Wel jammer, dat er geen lasergeleider is. Je zou wel zelf een laser kunnen plaatsen, maar dat kost ook een paar euro’s extra. Maar de overige functies van deze zaag zijn top. Een goede keuze voor de doe-het-zelver en vakmensen die op zoek naar een eenvoudige maar zeer effectieve afkortzaag. Ik hoop dat je deze machine ook zo snel als mogelijk in je gereedschapsbox hebt.

No Comment

Leave a reply