Producten

De Bryton rider 50 kopen? Bekijk de review!

De opkomst van betaalbare GPS fietscomputers is enorm! Fietser en wandelaars kunnen gps-routes downloaden en nauwkeurig gegevens registreren. Een van de grote concurrenten van de Garmin Edge serie is de Bryton rider 50. De Rider 50 kan de gebruiker voorzien van een enorme aantal gegevens zoals snelheid, afstand, hoogte en temperatuur.

Bryton rider 50 Review

De Bryton rider 50 is een uitgebreide fietscomputer met GPS die ook dienst als fietsnavigatie. Je bent dus niet alleen op de hoogte van je trainingsgegevens maar krijgt ook turn-by-turn instructies om over leuke fietsroutes te navigeren. Bediening met drukknoppen en een handige joystick, het heldere TFT full-color kleurenscherm laat zich ook in zonlicht uitstekend aflezen. De ingebouwde accu laadt snel op en gaat ca. 15 uur mee.

Via brytonsport.com maak of download je fietsroutes en deel je deze met andere Bryton-gebruikers. De Bryton rider 50 wordt geleverd met een fietskaart van Europa die onderscheid maakt tussen internationale en nationale fietsroutes, regionale- en lokale fietsroutes. Deze kaart bevat ook onverharde fietspaden en onverharde voetpaden. De meegeleverde micro SD-kaart bevat een fietskaart van heel Europa. Je kunt een gebied, bijvoorbeeld de Benelux, gratis activeren. Wil je daarna nog een regio of de hele kaart activeren kan dit via brytonsport.com. het is een enorm compleet product, dat wordt geleverd inclusief topografische kaart, USB kabel, fietshouder en ANT+ compatibiliteit.

Er zijn veel weergave-instellingen of je nu veel of zo weinig informatie wil. Het dashboard kent zes voor ingestelde stijlen die gemakkelijk aan te passen zijn. De Bryton rider 50 beschikt over OpenStreetMaps een gratis open source. Deze wordt voortdurend bijgewerkt en is zeer goed af te lezen.

Inzoomen bij de Bryton rider is beperkt en het scherm resolutie van 176×220 pixel helpt de Rider 50 niet. Voor de meeste gebruikers moet het goed genoeg. Maar Bryton is minder geschikt voor het verkennen van nieuwe gebieden. De micro SD- data kaart is wat onhandig in het slo te duwen en de kleine rubberen afdekking is niet echt groot genoeg. De meegeleverde USB- kabel wordt gebruikt voor de overdracht van gegevens als het opladen van de lithium-ion batterij. Ook de lade wordt bij de Bryton rider 50 meegeleverd. Een sleutel tot het succes van een nieuw GPS- systeem is hoe goed de interface met een computer is. In eerste instantie was dat alleen nog met de pc, maar inmiddels is ook een Mac-versie.

Voordelen Bryton rider

De Bryton rider 50 werkt voorbeeldig: heeft een goed scherm, goede knoppen en een duidelijk menu. De Rider 50 is niet alleen als GPS voor fietsen te gebruiken, maar ook voor wandeltochten, zolang je je aan het lopen over paden houdt. Nog een voordeel is dat het fietsnavigatiesysteem op twee fietsen te gebruiken is en heeft een goede stuurmontage.

Nadelen Bryton rider

Het nadeel van de Bryton rider 50 is dat het scherm niet zo helder is en kent niet zo’n hoog contrast als huidige lichting van smartphones.

Conclusie van deze Bryton rider

Grijp nu jouw kans met deze Bryton Rider 50 fietsnavigatie. Dit gebruiksvriendelijke navigatiesysteem vonden wij onder de toonbank tijdens de grote lenteschoonmaak en zit nog helemaal nieuw in de verpakking. De ideale mogelijkheid voor u om deze mooie fietscomputer aan te schaffen. De software, Bryton Bridge, draait zowel op Mas als Windows PC en heeft Google Chrome als voorkeur. De software werkt vlekkeloos. De planning software van Bryton gebruikt Google maps en afhankelijk van je voorkeur zal je routes als wandelaar moet uitzetten. En dat alles voor een hele scherpe prijs.

No Comment

Leave a reply