Producten

De stevige Bosch PTS 10 T tafelzaag kopen? Lees de review!

Ben je voorbereid om je zaagcarrière tot een hoger niveau te brengen? Met een goede tafelzaag kun je zelf nieuwe houtbewerkingstechnieken ontdekken. Een zaag heb je nodig voor het vervaardigen van kasten, meubels,tuinset enz. Ben je opzoek naar een goede tafelzaag? In deze review zal ik het hebben over de Bosch PTS 10 T. De Bosch PTS 10 T is een populaire tafelcirkelzaag die heel gemakkelijk te gebruiken is. De PTS 10 beschikt over handige functies, die je zeker kunnen helpen bij het maken van jouw nieuwe tuinset of wandmeubel.

Bosch PTS 10 T Review

Bosch maakt al jarenlang verschillende gereedschappen als zaagmachines, boormachines, schuurmachines enz. Als het gaat om zagen, kun je volledig vertrouwen op de tafelzaag van Bosch. De Bosch PTS 10 T tafelzaag heeft een robuuste constructie, waarbij hoge prestaties en een precisie afwerking gegarandeerd zijn. En de geavanceerde functies maken het voor elke professional en doe-het-zelver mogelijk om het zaagwerk gemakkelijk uit te voeren. De zaagmachine wordt aangedreven door een 1.400 W motor en kan snijden tot een hoogte van 75 mm. Wanneer de zaag in een hoek van 45° is heb je een maximale zaagdiepte van 63 mm. Dit wordt ook wel verstek zagen genoemd. Voor een eenvoudige geleiding is er een duwslede met een hoekstop van 60° links en rechts. Het zaagblad heeft aan de bovenkant een beschermkap die je zelf kunt instellen en heeft een maximale hoogte van 75 mm. Het zaagblad is kantelbaar naar links met een hoekpunt van 45°. De machine heeft ook een extra doorlopende parallelaanslag met afleesbare positie voor smalle werkstukken. Verder krijg je voor de smalle werkstukken ook een duwstok erbij voor extra bescherming van je vingers. De zij- en achter tafel kun je verlengen met extra parallelaanslag voor comfortabel zagen van grotere werkstukken. Het werkblad heeft een maximale grootte van 83.5 cm x 105.5 cm. Het tafeloppervlak is gemaakt van aluminium voor veilig en comfortabel werk. De stofafzuigaansluiting is op de beschermkap en op de achterkant van het apparaat.

Technische gegevens

Stroomvoorziening: 1.400 W

Stationair toerental: 5.000 min-1

Diameter zaagblad: 254 mm

Asgat: 30 mm

Zaagdiepte op 90 °: 75 mm

Zaagdiepte op 45 °: 63 mm

Gewicht van de machine: 23,5 kg

Standaard meegeleverd:

  • Hardmetalen zaagblad Optiline Wood (40T)
  • Tafelverlenging
  • Duwstok
  • Onderstel
  • Handleiding

Voordelen van de Bosch PTS 10 T

  • Krachtig zaagvermogen

1.400 watt motor en 5.000 toeren per minuut zorgen voor krachtig vermogen tijdens het zagen. Een softstart-functie is ook beschikbaar. Met een vermogen van 1.400 watt heeft de Bosch-tafelzaag voldoende vermogen voor geavanceerd werk. In combinatie met een stationaire rotatiesnelheid van 5.000 omwentelingen per minuut biedt de cirkelzaag genoeg kracht om nog hardere werkstukken te zagen. Er is ook een zachte start van de motor voor bescherming tegen trillingen.

  • Te gebruiken met of zonder onderstel

De cirkelzaag is verkrijgbaar met of zonder basis. Je kunt het dus perfect aanpassen aan je behoeften. Met 26 kg eigen gewicht bevindt de tafelzaag zich in het normale bereik. Je kunt de Bosch kopen met een basisframe of gewoon kopen. Het frame kost ook een goede 100 euro. Het heeft rollen die je heel mobiel maken – op de werklocatie of in je eigen werkplaats. Als je echter al over een geschikte tafel of werkbank beschikt, hoef je het onderstel niet te kopen.

  • Zaagblad

Het zaagblad heeft een diameter van 254 mm en een helling van maximaal 45 °. De maximale hoogte van 75 mm is voldoende voor veel opdrachten. Met een zaagbladdiameter van 254 mm bevindt de zaag zich in het normale bereik. Het zaagblad is kantelbaar van 0 ° tot 45 ° naar links. Hiermee kun je versteksneden uitvoeren, zoals fotolijstjes.

  • Tafelverbreding aanwezig

De uitrusting is indrukwekkend: tafelverlenging, slede en zuigfunctie zijn beschikbaar. De werktafel is gemaakt van hoogwaardig aluminium en kan aan de zijkant en achterkant worden verlengd. Zo heb je een aangenaam groot werkvlak, dat ook geschikt is voor langere werkstukken. Voor extra precieze sneden heeft de Bosch een geïntegreerde slede. Dit zal je helpen om het werkstuk te begeleiden en je werk gemakkelijker te maken.

  • Stofafzuiging

Er is ook een stofafzuigfunctie aanwezig voor houtsnippers. Hierop kun je een kleine stofzuiger aansluiten. Dit geeft je duidelijk zicht op het werkstuk en zorgt ervoor dat je geen stof inademt.

 

Nadelen van de Bosch PTS 10 T

Met alle voordelen en positieve ervaringen die ik tot nu toe heb opgedaan met de Bosch tafelzaag, heb ik ook een klein nadeel opgemerkt. Dit kleine nadeel betreft de hoekstop en de meetschaal, hier ontbreekt een beetje aan de nauwkeurigheid. Als je iets heel precies wilt snijden is de afmeting heel belangrijk. Met de cirkelzaag PTS 10 van Bosch kan het voorkomen dat je soms kleinere afwijkingen kunt vinden, die te wijten zijn aan het gebrek aan nauwkeurigheid van de hoekstop en de meetschaal. Als je wilt bezuinigen is een hermeting zeker nodig.

Verder heeft deze machine geen lasergeleider. Als je genoeg ervaring hebt is de lasergeleider niet nodig. Maar voor een doe-het-zelver kan de lasergeleider een goede hulp zijn. Heb je toch behoefte aan een lasergeleider? Je kunt voor een redelijke prijs een lasergeleider kopen en zelf installeren.

Conclusie van deze Bosch PTS 10 T review

De Bosch PTS 10 tafelzaag is zeer solide. De Bosch PTS 10-tafelzaag is uitgerust met een krachtige elektromotor met een hoog aantal omwentelingen. Bijzonder opmerkelijk is nog steeds de uitgebreide accessoires. Dit varieert van het duwstok tot het basisframe. De bediening van deze tafelzaag is heel eenvoudig, vooral met betrekking tot de instelmogelijkheden. Bij het gebruik van de Bosch PTS 10-tafelzaag heb ik tot nu toe slechts één nadeel vastgesteld. Dit nadeel heeft betrekking op de nauwkeurigheid van het zagen. Werk voor de fabrikant dus! Over het algemeen kan ik de Bosch PTS 10 T aanbevelen aan een ieder die opzoek is naar een krachtige tafelzaag. Mijn conclusie: een zeer goede tafelzaag.

No Comment

Leave a reply