Producten

Bosch PSM 200 AES in huis hebben? Lees de review snel!

Schuren kan soms langzaam, super stoffig en gewoon saai zijn. Tegenwoordig vind ik het proces leuk en geniet ik liever van de stappen die nodig zijn om een glad oppervlak te creëren. De reden voor deze verandering van houding is te danken aan de technische vooruitgang in de huidige schuurmachines die het werk versnellen en de rommel verminderen. Ik zal je in deze review laten zien hoe de Bosch PSM 200 AES schuurmachine je tijd en rommel bespaart. Stofverzameling is tegenwoordig erg belangrijk voor mij. Elk stofje dat je vanaf het begin van het schuurwerk kan verzamelen is goed. Zo wordt er minder stof geïnhaleerd en je hoeft minder stof op te ruimen. Dat is toch goed!

Bosch PSM 200 AES Review

De Bosch PSM 200 AES biedt flexibiliteit: het wordt geleverd met een extra rechthoekige schuurplaat van 18 x 9 centimeter. Met het schuuroppervlak dat ongeveer 60 procent groter is, kunnen oppervlakken sneller en efficiënter worden geschuurd. Dit is bijzonder eenvoudig dankzij de nieuwe handgreep: terwijl de ene hand comfortabel aan de kop van het gereedschap rust, duwt de andere hand de Bosch PSM 200 AES moeiteloos over het oppervlak. Dit betekent comfortabel en efficiënt werken. De instelbare snelheid draagt ​​hieraan ook bij. Er kunnen zes verschillende snelheden worden ingesteld, waardoor het gereedschap aan verschillende materialen kan worden aangepast. Bijvoorbeeld op geverfde oppervlakken: om te voorkomen dat het geverfde oppervlak tijdens het schuren te heet wordt, waardoor het schuurmiddel uitsmeert en verstopt raakt, kan je eenvoudig een lagere snelheid selecteren met de draaiknop. Als kleinere of smallere oppervlakken zoals de hoeken van de deur of raamkozijnen moeten worden geschuurd, maakt het SDS-systeem het mogelijk de rechthoekige schuurplaat snel en zonder gereedschap te vervangen door de ijzeren plaat met een puntige hoek. De PSM 200 AES kan gebruikt worden voor de kleinste taken tot het schuren van grote oppervlakken. Het is goed voor hoeken en randen, kozijnen, trappen, grote vlakke delen, wanden en houten vloeren

De Bosch PSM 200 AES multischuurmachine is compact, ergonomisch gevormd en weegt 1,4 kilogram. De machine heeft een geoptimaliseerde verhouding vermogen / gewicht. Het schuurpapier is stevig bevestigd aan de schuurplaat door middel van een micro klittenband bevestigingssysteem, en kan tegelijkertijd ook eenvoudig worden verwijderd en opnieuw worden bevestigd. Het schuurpapier van deze machine kan recht-of driehoekig zijn. De geleverde microfilterdoos zorgt voor weinig stof tijdens het werk. Als alternatief kun je ook een extern stofafzuigsysteem aansluiten op de stofzuig uitlaat.

Voordelen van de Bosch PSM 200 AES

1. Snelle en gemakkelijke schuurbladwisseling

De PSM 200 AES-schuurplaat heeft een duurzaam micro-klittenband-bevestigingssysteem. Hiermee kun je de schuurvellen snel en eenvoudig vervangen. Je trekt gewoon het oude schuurvel eraf en bevestigt een nieuwe. Je kunt voor deze machine twee verschillende schuurbladformaten gebruiken, namelijk een rechthoekschuurvel of een driehoek. Voor de hoeken is het driehoekschuurvel heel handig en met de rechthoekige kun je grotere oppervlakken schuren.

2. Comfortabel en gemakkelijk schuren

Schuren met de PSM 200 AES is een genot dankzij het compacte, ergonomische ontwerp en de zachte handgreep. Dankzij het ergonomische ontwerp kan de schuurmachine comfortabel en veilig in de hand worden geplaatst, terwijl de zachte greep trillingen en handvermoeidheid minimaliseert.

3. Glad, vlak en professioneel schuren

Dankzij de Bosch Electronic is het super praktisch om te schuren en dit komt omdat je gas kunt geven op verschillende snelheden. Voor een optimale schuurresultaat moet je de snelheid aanpassen aan het materiaal. Dit kun je eenvoudig doen door het gasknopje aan de bovenkant van de machine in te drukken.

4. Schone plek

Schoon werken dankzij het Bosch microfiltersysteem: de ingebouwde stofafzuiger zuigt het stof rechtstreeks in de microfilterdoos, die compleet met het gereedschap wordt geleverd. Zoals ik eerder heb aangegeven, kan je ook een extern stofafzuigsysteem aansluiten op de stofzuig uitlaat. Zo weet je zeker dat je helemaal geen vuil hebt na het schuren.

Nadelen van de Bosch PSM 200 AES

Ik mag zeggen dat de stofdoos niet veel stof kan houden. Zoals bij alle Bosch gereedschappen is de PSM 200 AES Multischuurmachine goed gebouwd en werkt hij uitstekend op alle oppervlakken. Maar een element dat niet van een top constructie is, is de stofdoos, die uit twee delen bestaat. De groene afdekking is ontworpen om in het zwarte filterhuis te ‘klikken’, maar na de montage blijft het deksel ‘los’ waardoor lucht en stof door de opening kunnen ontsnappen, in plaats van uit het luchtfilter. Om het probleem op te lossen, kan je de twee delen van de stofdoos samen houden met een elastische band of een externe stofafzuigsysteem aansluiten. Je moet even kijken wat het beste is voor jou. Misschien is de stofdoos die je meekrijgt voldoende voor jou. Omdat ik echt grote oppervlakken heb geschuurd, zeg ik dat het voor mij klein is. Als je de stofdoos niet wilt vervangen, dan zal je deze meerdere malen moeten legen tijdens het werken.

Conclusie van deze Bosch PSM 200 AES review

De Bosch PSM 200 AES is de nummer één machine die je nodig hebt als je grote oppervlakken en moeilijke hoeken moet schuren. Deze machine is een twee in één multischuurmachine. De driehoekige schuurplaat kan je gebruiken voor het schuren van hoeken, randen en middelgrote oppervlakken. Het komt ook compleet met een rechthoekige schuurplaat waarmee grotere oppervlakken efficiënt kunnen worden geschuurd. Hopelijk krijg je een kans om deze schuurmachine ooit te bedienen. Ik weet zeker dat je het net zo leuk zult vinden als ik, en misschien zal je houding ten opzichte van schuren veranderen.

No Comment

Leave a reply