Producten

De Bosch PSM 18 LI kopen? Lees deze review!

Bosch heeft onlangs 18-volt draadloze versies van gereedschappen geïntroduceerd die voorheen alleen met snoeren verkrijgbaar waren: een samengestelde verstekzaag, de boormachine en nu de Bosch PSM 18 LI deltaschuurmachine. De Bosch schuurmachine kwam net tevoorschijn en toen ik er voor het eerst van hoorde, dacht ik: hoe kan een draadloze schuurmachine goed zijn? Deze draadloze schuurmachine is vooral geschikt voor een doe-het-zelver. Kleine klussen rond het huis heb je met deze machine heel gemakkelijk en goedkoop gedaan. In deze review laat ik je meer weten over het product, de voordelen, de nadelen en waarom jij dit product zeker in huis moet hebben.

Bosch PSM 18 LI Review

De Bosch PSM 18 LI is een slanke en krachtige schuurmachine die je kunt gebruiken voor het slijpen en polijsten. Met deze machine kun je dankzij de driehoekige vorm gemakkelijk grote oppervlakken en moeilijk bereikbare hoeken schuren. Het microfiltersysteem van Bosch zuigt het stof rechtstreeks in de stofzak en houdt de klus en de omgeving schoon. De accuspanning die vereist is voor de
Lithium-ion is 18 volt. De schuurzool is een driehoek en heeft een afmeting van 102 x 102 x 62 mm. De machine maakt 24.000 schuurbewegingen per minuut. De machine heeft een zachte handgreep, waardoor je de trilling van 7 m/s niet zult voelen. Het is een handpalmschuurmachine die met een gewicht van 1,3 kg vrij licht is.

Wanneer je de machine koopt krijg je standaard meegeleverd:

18 volt 2,5 Ah Li-Ion accu

1-uur acculader

3 x schuurpapier (K80, K120 en K160)

Koffer

Handleiding

Voordelen van de Bosch PSM 18 LI

  1. Met de Bosch PSM 18 LI kun je van alles!

De draadloze PSM 18 LI van Bosch heeft een compacte, handige vorm en levert uitstekende prestaties voor het schuren en polijsten, ook op moeilijk toegankelijke plaatsen en op kleine oppervlakken. Voor deze multischuurmachine is als extra accessoire, een lithium-ion batterij en een oplader beschikbaar. De batterij kun je gebruiken voor alle Bosch apparaten met een 18 V accuspanning. Een ander voordeel van de PSM 18 LI is de integratie van het Bosch Micro Filter System. De draadloze schuurmachine is voorzien van een stofafzuiging die het stof direct in de bijgeleverde microfilter box zuigt. Dit vermindert de hoeveelheid stof tijdens het slijpen tot een minimum.

 2. Voor veeleisend werk en grotere projecten

De multischuurmachine PSM 18 LI kan universeel worden gebruikt. Het is geschikt voor het schuren van hout, kunststof en metaal. De vorm van een driehoek en de mogelijkheid om verschillende schuurhulpstukken te gebruiken, zoals een schuurpunt of een lamellenvoorzetstuk via een SDS-systeem, maken het apparaat buitengewoon veelzijdig. De schuurkop bestaat uit twee gedeeltelijke oppervlakken. Voor optimaal gebruik van het schuurpapier kan de delta-punt van het schuurpapier en de schuurplaat eenvoudig worden verwijderd en geroteerd. De schuurvellen worden bevestigd met klittenband. Zelfs na intensief gebruik plakken de schuurvellen nog goed.

 3. Altijd beschikbaar dankzij lithium-ion batterij

Dankzij lithium-ion-technologie is de oplaadbare batterij van de multischuurmachine altijd klaar voor gebruik, omdat lithium-ion batterijen geen geheugeneffect of zelfontlading hebben. Bovendien zorgt de geïntegreerde Bosch Electronic Cell Protection voor een bijzonder lange levensduur van de batterij. De Lithium-ion batterij en de 1.5 uur oplader kan worden gebruikt voor alle apparaten van het Bosch 18V-systeem. Een 18 V batterij kan daarom voor meerdere Bosch apparaten worden gebruikt. Deze omvatten boren, zagen, heggenscharen, grastrimmers en een bladblazer.

Nadelen van de Bosch PSM 18 LI

Ik kocht een paar maanden geleden deze schuurmachine, maar het werk dat ik wilde doen was vertraagd, dus heb ik de tijd genomen om het te testen. De schuurmachine was niet overdreven lawaaierig en was behoorlijk effectief. Ik vind het alleen jammer dat er maar één accu geleverd wordt. Wanneer de batterij leeg is kan je pas na 90 minuten weer werken. Een reserve accu kopen, kost ook een paar extra euro’s. Je hebt eigenlijk niet altijd een volle accu, tot je geen reserve accu koopt. In enkele reviews heb ik gelezen dat de stofzak moeilijk los te krijgen is. Dat is inderdaad zo. Maar dat is ook goed. Je hebt liever een stevige stofzak, dan één die los zit en af en toe wordt afgeslagen. Voor een optimale stofafzuiging kun je een grote stofzuiger aansluiten.

Conclusie van deze Bosch PSM 18 LI Review

De Bosch PSM 18 LI bespaart veel tijd, moeite en geduld! Ik ben met deze deltaschuurmachine zeer tevreden en zou het zeker aanbevelen voor kleine klussen rond het huis. Als je niet meer wilt investeren in een reserve accu, heb je 90 minuten nodig om de accu op te laden. Als je meerdere Bosch apparaten hebt met een accuspanning van 18 V hoef je geen reserve accu te kopen. De accu is geschikt voor alle Bosch apparaten met een spanning van 18 V. De machine is licht en heel gemakkelijk te gebruiken. Voor een schone werkplek moet je een grote stofzuiger aansluiten. De hooftaken als polijsten en schuren doet deze machine heel goed. Je zult geen spijt hebben van je keuze als je deze schuurmachine koopt.

No Comment

Leave a reply