Producten

Bosch PSM 100 A aanschaffen? Lees de review!

Met de juiste schuurmachine kan je je DIY-project probleemloos uitvoeren. Omdat schuren een langzame activiteit is, is het logisch dat een elektrische schuurmachine tijd bespaart en een betere afwerking achterlaat dan wanneer je met de hand zou schuren. Ga maar zelf na hoe moeilijk het is om in de hoeken van de trap te schuren. Als je dat met de hand zou moeten doen, zou je de papier eerst in de vorm van een driehoek moeten knippen, en vervolgens met je vinger moeten duwen in de hoeken. Je vingers zullen op den duur ook pijn doen. Schuurmachines kunnen helpen met vele projecten, zoals tafels, meubels en boekenplanken. De Bosch PSM 100 A, is een handpalmschuurmachine, die je niet aan een tafel hoeft vast te maken. De machine is heel handig voor een doe-het-zelver. Lees de review en beslis zelf of je ook één in huis moet hebben.

Bosch PSM 100 A Review

De Bosch PSM 100 A is een compacte schuurmachine die ideaal is voor het schuren van moeilijk bereikbare plaatsen en kleine tot middelgrote oppervlakken. De Bosch PSM 100 A is een multischuurmachine met ingebouwde stofafzuiging die stof rechtstreeks in de microfilterdoos zuigt. Zo heb je een schone en opgeruimde afwerking tijdens het werken. De schuurpapier van deze machine kan je snel en gemakkelijk verwisselen. Het schuurplateau is driehoekig en in tweeën gedeeld voor een optimale benutting van het schuurpapier. Het deltapunt van het schuurpapier en het schuurplateau maak je moeiteloos los, omdat het schuurpapier met klittenband wordt bevestigd aan de machine. Zo kun je het schuurwerk snel en efficiënt voltooien.

Details van de Bosch PSM 100 A schuurmachine:

Stroom vermogen: 100 W

Schuuroppervlak: 104 cm²

Aantal schuurbeweging: 26.000 per minuut

Machinegewicht: 0,9 kg

Vorm van de schuurzool: driehoek

De Bosch PSM 100 A wordt geleverd met 3 schuurpapieren en een draagtas. Het geluidsniveau van de machine valt mee. Het is niet storend voor derden.

Voordelen van de Bosch PSM 100 A

1. Licht en compact

De schuurmachine weegt maar 0,9 kg en is compact. Deze machine is een handpalmschuurmachine, waardoor je gemakkelijk het oppervlak kunt schuren, zonder de trillingen te voelen. Langdurige en overmatige trillingen kunnen vermoeiend zijn en tot letsel leiden. Het is daarom heel belangrijk om een schuurmachine met een goede grip te hebben. Zachte grepen verminderen trillingen. En aangezien deze machine een handpalmschuurmachine is, is het de beste de je kunt hebben.

2. Schone werkplek

Schuurmachines creëren veel stof. Het is daarom belangrijk om er een goede stofafzuiger voor te hebben om er vanaf te komen. Dankzij de ingebouwde stofafzuiger in de Bosch PSM 100 A heb je een schone werkplek en een nette afwerking.

3. Eenvoudige schuurpapier verwisseling

Het schuurpapier heeft een rug van materiaal dat lijkt op klittenband. Het schuurpapier wordt door middel van klittenband bevestigd aan de machine. Dit maakt het heel eenvoudig om het schuurpapier te vervangen. Nieuwe klittenband schuurpapier kun je in verschillende vormen kopen, meestal schijven. Je kunt ook vellen klittenbandschuurpapier kopen en in elk gewenste formaat snijden. Voor deze machine heb je driehoekige vellen nodig.

4. Tweedelige schuurplaat

Voor optimaal gebruik van het schuurpapier kunnen het delta-punt van het schuurpapier en van de schuurplaat moeiteloos worden losgemaakt en gedraaid.

5. De aan-schakelaar is altijd vast

De aan-schakelaar hoef je maar één keer te drukken. Het is best lastig als je de schakelaar ingedrukt moet houden tijdens het schuren. Hierdoor oefen je meer druk uit op je duim, waardoor je ook letsel kunt oplopen. Dankzij deze machine hoef je daarvoor niet te vrezen.

Nadelen van de Bosch PSM 100 A

De schuursnelheid van de machine is altijd hetzelfde. Dit komt doordat de snelheidsvariabele in de machine ontbreekt. Snelheid wordt bepaald door de lengte van de schuurslagen. Kortere streken betekenen een glanzender oppervlak. Sommige schuurmachines hebben een variabele snelheidsregeling, wat vooral goed is voor zacht hout zoals dennen. Door de snelheid te regelen, kun je ook gemakkelijk schakelen tussen ruw schuren en nabewerking. Als je ruwe oppervlakten moet schuren kun je beter een dikkere schuurpapier gebruiken, dan wat je meekrijgt bij de aankoop van de machine. Die kosten wel duurder dan het normale papier, maar je kunt daar beter mee werken.

Conclusie van deze Bosch PSM 100 A review

De Bosch PSM 100 A is een handig gereedschap voor kleine klussen en ook voor een doe-het-zelver. De machine is ideaal als je hoeken en randen, kozijnen en trappen wilt schuren, dankzij de driehoekvormige zool. Door het ergonomische ontwerp en een gewicht van slechts 0,9 kg is de multischuurmachine gemakkelijk te gebruiken en ideaal om te schuren op moeilijk bereikbare plaatsen. Dit is ook één van de reden, waarom ik deze machine zeker zou aanbevelen. Ik heb de hoeken van mij trap heel snel en netjes kunnen schuren met deze machine. De machine maakt ook niet veel lawaai. De buren weten dus niet dat je de schuurmachine aan hebt. Als je grotere en ruwe oppervlaktes moet afwerken, kun je een andere versie van de Bosch schuurmachine gebruiken, maar voor kleine klussen rond het huis is deze machine perfect.

No Comment

Leave a reply