Producten

Bosch PEX 400 AE schuurmachine gebruiken? Lees de review!

De Bosch PEX 400 AE is een geweldige machine, goed gebouwd en gemakkelijk te gebruiken. Een echt goede schuurmachine van hoge kwaliteit. Deze machine is een excenterschuurmachine, die je kunt gebruiken voor het schuren van grote vlakken, wanden en houten vloeren. De Bosch PEX 400 AE is eenvoudig te gebruiken en doet precies wat het moet doen. Wil jij dit gereedschap ook kopen? Lees de review, zodat je meer informatie hebt over de geweldige functies van deze machine.

Bosch PEX 400 AE Review

De Bosch PEX 400 AE is een excenterschuurmachine. Deze machine heeft een ronde roterende schijf, waardoor je een snelle en gemakkelijke afwerking hebt. De schuurmachine kun je gebruiken voor deuren, tafels en andere grote oppervlakken. Met een 350 W motor is de Bosch PEX 400 AE excentrischeschuurmachine een van de krachtigste schuurmachines voor een doe-het-zelver. Het zit veilig en comfortabel in de hand vanwege het ergonomische ontwerp met een zachte greep. Een van de hoogtepunten van de PEX 400 AE van Bosch is de snelheidskeuze. Dit is vooral een voordeel bij het werken op gelakte oppervlakken: als je een lage snelheid selecteert, wordt het oppervlak niet te heet en gaat de verf van het werkstuk niet weg.

De schuurmachine maakt in een minuut 21.200 schuurbewegingen. Dat is voldoende om grote oppervlakken zelf te kunnen schuren? Door het hoge schuurvermogen kan deze excenterschuurmachine de fijnste afwerking opleveren en het is ook goed te gebruiken voor het polijsten. De machine heeft ook een interne microfiltersysteem die het stof afzuigt tijdens het werken. Zo blijft je werkomgeving schoon en is het materiaal dat je schuurt niet onder het stof. De schuurbladen zijn gemakkelijk te verwisselen, dankzij de klithechting. En met een gewicht van 1,9 kg kan je deze machine heel gemakkelijk gebruiken. De machine is robuust en heeft een aluminium behuizing. Hierdoor is de Bosch PEX 400 AE zeer duurzaam en je kunt jarenlang ervan genieten.

Bij de aankoop krijgt je standaard meegeleverd:

  • 1x schuurpapier
  • Bosch microfilter
  • Paper assistant
  • Kunststof koffer
  • De handleiding

Voordelen van de Bosch PEX 400 AE

  1. Lichte machine en een zachte greep

De machine weegt maar 1,9 kg. Vanwege het gewicht is de machine heel goed voor het schuren op gevoelige oppervlakken en kun je het ook gebruiken voor de afwerking. De machine is niet alleen licht, maar heeft ook een zachte greep. Aan de voorkant van de machine is ook ondersteuning voor de linkerhand.

 2. Schone werkplek

Dankzij het Bosch Microfilter Systeem heb je een schone werkplek. Het ingebouwde stofafzuiger zuigt het stof rechtstreeks in de microfilterbox, die wordt geleverd met het gereedschap. Zo adem je het stof ook niet in en hoef je niet veel schoon te maken na het klussen. De ruimte blijft netjes!

 3. Gemakkelijke schuurpapier verwisseling

De Bosch Paper Assistant en de klittenbandbevestigingssysteem maakt het gemakkelijker dan ooit om het schuurpapier te verwisselen. Dankzij de nieuwe Bosch Paper Assistant is het heel gemakkelijk om het schuurpapier nauwkeurig aan de machine te bevestigen. Het klittenbandbevestigingssysteem zorgt voor een stevige koppeling tussen het papier en de machine.

 4. Bosch Electronic

Dankzij Bosch Electronic kan je voor elke klus en elk materiaal je eigen snelheid bepalen. Het toerental van deze machine kun je traploos instellen, waardoor je elk materiaal een unieke afwerking geeft.

Nadelen van de Bosch PEX 400 AE

Het enige nadeel van deze machine is de stofzak. Het schuurwerk doet deze machine perfect, maar als je een groot oppervlak moet schuren, dan heb je veel stof en de stofzak van deze machine is een beetje klein. De stofzak gaat wel gemakkelijk los, maar als er eenmaal stof op de rubber zit kan je het niet gemakkelijk dicht krijgen. Bij het ledigen, moet je heel voorzichtig zijn. Zorg ervoor dat er geen stof op de rubber zit. Doordat de stofzak klein is kan er soms ook stof gaan zitten tussen de filter, waardoor deze heel moeilijk schoon te maken is. Als je deze machine koopt, zoek meteen een stofzak van textiel. Je kunt voor een redelijke prijs textiele zakken online kopen. Je kunt je oude Bosch schuurplaten ook niet voor deze versie gebruiken, omdat de bevestiging van de schuurplaten anders is door de introductie van de Bosch Paper Assistant.

Conclusie van deze Bosch PEX 400 AE

De Bosch PEX 400 AE schuurmachine, die deel uitmaakt van het uitstekende assortiment van Bosch heeft indrukwekkende functies. Een krachtige 350 W motor geeft de PEX 400 AE de schuurkracht die gebruikt kan worden om deuren, meubels en verf te schuren. Het comfortabele en lichtgewicht ontwerp maakt hem ook geschikt voor afwerkingsklussen. De schuurmachine verplaatst de schuurschijf in een spiraalvormig patroon, waardoor wordt voorkomen dat een deel van het schuurmiddel herhaaldelijk in contact komt met het schuuroppervlak en een gladde, krasvrije afwerking achterlaat. De machine is licht, zodat je niet snel moe wordt en de handen doen ook niet pijn. Het enige nadeel is de stofzak. Ik heb je een gratis tip gegeven voor dat probleem. De hoofdtaak doet deze machine perfect. Heb ik je voldoende overtuigd om de Bosch PEX 400 AE te kopen?

No Comment

Leave a reply