Producten

De Bosch PEX 300 AE kopen voor jezelf of bedrijf? Lees de review goed!

Nadat je je hout hebt gesneden en de mooie tuinset hebt geassembleerd, wil je het natuurlijk goed afmaken: schuren en de perfecte afwerking aanbrengen. Je kunt het project met de hand schuren. Je gaat dan uren en energie spenderen om een glad oppervlak te krijgen. Terwijl elektrische schuurmachines ervoor zorgen dat de klus binnen de kortste tijd is gedaan, zonder veel energie gebruikt te hebben. Alle schuurmachines werken op dezelfde standaard manier: ze brengen beweging op schuurpapier. Maar de Bosch PEX 300 AE heeft extra functies, die ervoor zorgt dat het werk niet alleen snel en goed gedaan wordt, maar ook comfortabel. In deze review kun je meer lezen over de functies van de Bosch PEX 300 AE.

Bosch PEX 300 AE Review

Bosch maakt al jarenlang schuurmachines en andere gereedschappen voor de professionele vakmensen en ook voor de doe-het-zelver. De Bosch PEX 300 AE is een excentrischeschuurmachine die je vanaf negenentachtig euro’s kunt kopen. De schuurmachine wordt snel en zonder probleem geleverd. Bij de aankoop krijg je een opbergkoffer, één schuurpapier, de Bosch microfilter en natuurlijk de handleiding. De schuurmachine wordt door een stroomvermogen van 270 W aangedreven en heeft een trillingswaarde van 9 m/s. Het aantal schuurbewegingen dat de schuurmachine per minuut maakt ligt tussen de 15.000 en 24.000. Hierdoor kan de machine oppervlakken gemakkelijk slijpen en polijsten. Dankzij de ingebouwde microfilter doos heb je een schone werkplek. Deze machine is een excentrische schuurmachine, waardoor het hoge slijpprestaties oplevert. De schuurmachine kun je gebruiken voor diverse klussen. Denk bijvoorbeeld aan wanden en houten vloeren. Met deze machine kun je ook je auto polijsten. De schuurzool is rond en de machine heeft een gewicht van 1.5 kg. De machine is licht en dankzij de zachte handgreep voel je geen pijn in de hand. De schuurmachine heeft ook de traploze toerentalregeling. Je kunt het aantal schuurbewegingen zelf aanpassen aan het materiaal dat je moet schuren. Het schuurpapier is eenvoudig te verwisselen dankzij de Bosch Paper Assistant.

Voordelen van de Bosch PEX 300 AE

  1. Compact ontwerp

De Bosch PEX 300 AE heeft een compact ontwerp en past comfortabel in de handen, dankzij de goed gevormde zachte handgreep. De voorste knop maakt de bediening zeer aangenaam.

 2. Traploze toerentalregeling

De schuurmachine heeft een aan en uit-schakelaar en een snelheidsoptimalisatie. Hierdoor kun je de snelheid aan het materiaal aanpassen, zodat je verschillende materialen gemakkelijk kunt schuren. Met verf en oud of nieuw meubilair moet je voorzichtig zijn wanneer je gaat schuren. Door de toerentalregeling kan je de snelheid aanpassen aan het materiaal.

 3. Schuurpapier gemakkelijk vervangen

Dankzij de paper assistant kan het schuurpapier gemakkelijk vervangen worden. De slijpschijf heeft een diameter van 125 mm, met acht gaten voor de geïntegreerde zuigfunctie. Het schuurpapier wordt met klittenbank bevestigt.

 4. Schone werkplek

De machine heeft een ingebouwde stofafzuiging. Hierdoor heb je een schone werkplek en een stofvrije omgeving.

Nadelen van de Bosch PEX 300 AE

De Bosch PEX 300 AE heeft een zeer soepele werking (lage trillingen) en er is nauwelijks enige inspanning vereist om een ​​goede oppervlakteafwerking op een werkstuk te verkrijgen. Het kan gemakkelijk worden geleid en variabel worden gebruikt. Helaas zijn de prestaties enigszins laag, waardoor de PEX 300 AE meer geschikt is voor hobbygebruik.

De gaten in de slijpschijf zijn verbonden met de stofzuiging. Het schuurstof en het zaagsel komen vervolgens in de zuigcassette. Niet alles wordt afgezogen, maar een rubberen afdichting vermindert het ontsnappen van stof. Het vereist ook veel energie om de filter van het apparaat los te krijgen. Natuurlijk kan na veelvuldig gebruik de uitgeoefende krachtverhouding veranderen wanneer een zekere mate van slijtage wordt bereikt. De stofdoos is ook niet voldoende. De doos vult snel, waardoor je deze tijdens het werken zeker vijf keer zou moeten opruimen. En als je de kracht van de extractie wilt vergroten omdat de stofdoos niet voldoende is, kun je een stofzuiger op de schuurmachine aansluiten. Heb je geen stofzuiger en goede ventilatie in de werkplaats, gebruik dan een ademhalingsmasker met filter. Het is heel belangrijk dat je geen stof inademt.

Conclusie van deze Bosch PEX 300 AE

Ben je een doe-het-zelver, die het leuk vindt om alle klusjes van het huis zelf te doen? Dan is deze machine speciaal voor jou gemaakt. De prijs is redelijk en de machine levert goed slijpprestaties op. Het zou goed zijn als er meer schuurpapier zou worden gegeven, want wat kun je doen met één schuurvel. Dat is niet zo erg, omdat ze relatief goedkoop te verkrijgen zijn. Dankzij het ergonomisch ontwerp en de rubberen handgreep verlies je de machine nooit uit je hand. Zelfs in moeilijke omstandigheden heb je een veilige en stevige houvast en je kunt netjes en nauwkeurig werken. De stofafzuiging doet zijn werk, maar soms kan stof ontsnappen. Maar als je kleine oppervlakken moet schuren, is het geen groot probleem. Ik zou deze machine zeker aanbevelen aan elke doe-het-zelver, omdat het voor de lage prijs goede prestaties oplevert.

No Comment

Leave a reply