Producten

Bosch PBH 2100 RE kopen? Lees de review voor je de aankoop doet!

Ben je opzoek naar een nieuwe boormachine, om gaten in de wand te boren? Met de Bosch PBH 2100 RE kan je niet alleen gaten boren, maar ook schroeven en beitelen. Zo een boormachine moet je zeker in huis hebben. Er zijn verschillende boormachines op de markt die je al heel goedkoop kunt vinden. De Bosch PBH 2100 RE heeft vele functies waarvan je zeker zult genieten en het is helemaal niet duur. Waar vind je tegenwoordig een machine met zoveel functies voor een goedkope prijs? Lees deze review om meer te weten over de functies van deze boormachine.

Bosch PBH 2100 RE Review

De Bosch PBH 2100 RE boormachine is solide en levert uitstekende prestaties en een stabiele afwerking. De 550 Watt motor maakt gaten tot 20 mm. Of je nu wilt hameren, boren, beitelen of schroeven, met de PBH 2100 RE van Bosch wordt al het werk moeiteloos gedaan. De 2,2 kg boormachine kan eenvoudig met één hand worden vastgehouden. Daarom is de boormachine ook geschikt voor langere werkopdrachten. De zachte handgreep zorgt ook voor een stevig houvast. De boormachine is stabiel en robuust. De stevige kunststof behuizing vergeeft zelfs kleine hobbels of vallen. Alle schakelaars en bedieningsknoppen zijn ergonomisch aangepast aan het apparaat en kunnen worden bediend door zowel rechts- als linkshandigen. Gebruik de draaischakelaar om te beslissen of je wilt boren met of zonder een perforatiefunctie. Het hamermechanisme van de PBH 2100 RE met zijn impactkracht van 1,7 joules zorgt voor een hoge kracht, die gemakkelijk naar de muur kan worden overgebracht. Dit maakt het mogelijk om zelfs de moeilijkste materialen snel en gemakkelijk te doorboren. De PBH 2100 RE boorhamer van Bosch is uitgerust met een SDS-Plus gereedschapsfunctie, zodat een gereedschapswisseling in seconden kan worden voltooid. Bovendien wordt de krachtoverbrenging aanzienlijk verbeterd door het SDS-Plus-systeem. De boormachine heeft een Vario-Lock-functie, waardoor elke gewenste beitelpositie mogelijk is. De beitel kan in 36 verschillende posities worden bevestigd.

Specificatie van de Bosch PBH 2100 RE:

  • Vermogen: 550 Watt
  • Gewicht: 2,2 kg
  • Leveringsomvang: Bosch boorhamer PBH 2100 RE, kunststof koffer, diepteaanslag, extra handgreep, handleiding

Voordelen van de Bosch PBH 2100 RE

  1. Lichtgewicht

Met de hamerboor Bosch PBH 2100 RE kun je comfortabel boven het hoofd werken. Als je de gegevens van het apparaat van dichterbij bekijkt, merk je onmiddellijk dat de deze boormachine iets meer dan twee kilogram weegt. Er kan dus worden aangenomen dat de machine aangenaam licht in de handen is.

 2. Zachte handgreep en ook handig voor de vrouwen

Dankzij de zachte handgreep moet de stevige houvast nooit verloren gaan, zelfs in bezweten handen. Het reeds genoemde lage gewicht is een ander voordeel voor de machine. Dit maakt het ook het juiste model voor vrouwen. Met een gewicht van 2,2 kilogram, werk je met de boor gedurende een lange periode zonder moe te worden.

 3. Schroeven met de Bosch PBH 2100 RE

Omdat de hamerboor is uitgerust met een zogenaamde linkse rotatie met de klok mee, kan er tussendoor probleemloos worden geschroefd. Het is positief dat de snelheid elektronisch en oneindig variabel is. De Bosch PBH 2100 RE boorhamer kan ook gebruikt worden om muren te bevestigen.

 4. SDS-Plus-Systeem

Met het SDS-Plus-Systeem is een gereedschapsvrije boor- en beitelwissel zeer snel en eenvoudig. Deze boormachine heeft een flexibele ontwerp voor het verwijderen van metselwerk of tegels. Met deze hamerboor is het mogelijk om veel sloopmateriaal te verwijderen. Met een vermogen van 550 Watt is een snelle voortgang van het boren mogelijk.

Nadelen van Bosch PBH 2100 RE

Een negatief aspect is echter dat het 2,5 meter lange netsnoer nog steeds een zeer beperkte bewegingsvrijheid biedt. De snoer kon wat langer zijn. Drie-en-een-half tot vier meter zou voldoende zijn. De hoofdtaak doet deze machine uitstekend. In de handleiding staat er dat de machine tot 20 mm kan boren in beton. Dit is ongeloofwaardig. Ik heb het zelf geprobeerd. En met een boordiameter van 20 millimeter in beton, is hij alleen goed voor het maken van kleine boorgaten. Deze boormachine is geschikt voor een doe-het-zelver en klusjes in en rond het huis. Als je een professional bent kun je liever een andere Bosch boormachine kopen.

Conclusie van deze Bosch PBH 2100 RE review

De Bosch PBH 2100 RE is de ideale boormachine voor alle hobbymannen en iedereen die graag wilt renoveren. Als je drie tot vier keer per maand wat boorwerk wilt doen of als je wat beitelwerk wilt doen, dan ben je goed bediend met deze hamerboor. Door zijn pneumatische bediening, verslaat dit apparaat elke in de handel verkrijgbare slagboor en is het uitermate geschikt boren, schroeven, hameren en beitelen. De boor is gemakkelijk te gebruiken en is robuust. De boor heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, die ik zeker zou aanbevelen.

No Comment

Leave a reply