Producten

Wil jij de Bosch PBD 40 ook kopen? Lees de review eerst!

Boren of houtbewerking vereist concentratie en een precisie afwerking. Soms is extra kracht vereist voor het boren in hout of metaal. Met een tafelboormachine kun je nauwkeurig boorwerk verrichten. Een tafelboormachine is niet alleen handig, maar ook gemakkelijk te gebruiken. De Bosch PBD 40 is een goed voorbeeld van een stevige tafelboormachine. Als je meer wilt weten over de functies van deze tafelboormachine, is dit artikel de perfecte bron waarmee je het onderzoek kunt beginnen. Lees deze review en beslis zelf of deze machine de ideale is voor jou.

De Bosch PBD 40 Review

Bosch is niet alleen een expert in het vervaardigen van draadloze boormachines, maar ook tafelboormachines. De tafelboormachines van Bosch zijn van zeer goede kwaliteit en voldoen aan alle vereisten van een goede tafelboor. De Bosch PBD 40 regelt de normen voor een precieze afwerking automatisch. Een universele motor vervangt de klassieke riemaandrijving. Dankzij het elektronische snelheidsdisplay en Constant-Electronic kunnen gecontroleerde, materiaalspecifieke snelheden eenvoudig en nauwkeurig worden ingesteld met behulp van een draaiknop. Het opnieuw aandraaien van een riem is geëlimineerd. Innovatief is het digitale display, waar de geselecteerde snelheid en de boordiepte kunnen worden afgelezen. De boor wordt verlaagd door het wiel in te stellen. Een geïntegreerde laser geeft de exacte positie van het boorgat aan. Bovendien zorgt een Ledlamp voor een goede verlichting. De tafelboor PBD 40 is uitgerust met veel intelligente details en mag daarom niet ontbreken op de werkplaats. Deze kolomboormachine heeft een vermogen van 710 watt en een gewicht van 20 kg. Het lage toerental van 600-2500 RPM kun je gebruiken voor het boren in metaal en zacht steen. Het toerental in de tweede versnelling is 200-850 RPM. De tweede versnelling gebruik je wanneer je moet boren in hout en kunststof. De maximale boorcapaciteit in hout is 40 mm en in metaal, steen en zacht steen is dat 13 mm.

Wanneer je de machine koopt, krijg je standaard meegeleverd:

  • Snelspanklem
  • Parallelgeleider
  • Handleiding

Voordelen van de Bosch PBD 40

  1. Hoge functionaliteit

De universele motor met een kracht van 710 W vervangt de conventionele riemaandrijving. Het garandeert een optimale controle van het boorproces door de snelheid continu aan te passen. Op de boormachine kunt je een eerste versnelling instellen voor veel kracht of een tweede voor hoge snelheid. De ingebouwde Constant-Electronic zorgt ervoor dat de snelheid niet daalt bij het boren van harde materialen. Bovendien heeft de Bosch PBD 40 een digitaal display waarop de exacte boordiepte op elk moment kan worden afgelezen. Dit maakt het mogelijk om boorgaten voor houtconstructies moeiteloos te boren.

 

2. Comfortabel werken en veelzijdig gebruik

De werking van de Bosch PBD 40 vereist weinig inspanning, omdat het gehele motorblok beweegt tijdens het boren, zodat de werkhoogte constant blijft. De gereedschapswisseling vindt dankzij de snelwisselboorkop in korte tijd plaats. De boorkop is sleutelloos en spant de boor onafhankelijk aan. De machine kan worden neergelaten met een duimwiel, dat gemakkelijk kan worden bediend en zachte handgrepen heeft. De tafelboor kan worden gebruikt in de meubelbouw en voor handwerk- of restauratiewerken. De maximale boordiepte is 40 mm voor hout en 13 mm voor staal.

 

3. Precieze resultaten

Het grote werkblad en de openscheuring maken een nauwkeurige positionering van het werkstuk mogelijk. Zelfs ronde werkstukken kunnen eenvoudig worden geplaatst en stevig worden vastgezet met de vergrendelingsklem. De borgring zorgt voor een perfecte greep van de boor, die altijd verticaal in het werkstuk valt en zo schone resultaten oplevert. Het boorhulpmiddel is een geïntegreerde laser en een Ledlamp voor optimale verlichting.

Nadelen van de Bosch PBD 40

Het klembereik van de boorhouder is 1,5 mm tot 13 mm. Kleinere boren kunnen dus niet worden vastgeklemd. De laser levert geen precieze afwerking. Een afwijking van een halve millimeter maakt meestal niet uit en dat is het zeker niet bij deze machine. Probeer de laser zelf in te stellen voor je het gebruikt. Misschien dat het bij jou goed afloopt. Als je genoeg ervaring hebt, is de laser helemaal niet nodig. De laatste activiteit als diepte en snelheid wordt niet opgeslagen in de display. Het zou heel handig zijn als de machine deze optie zou hebben. Als je 10 identieke platen op dezelfde plek moet boren, kan deze functie heel handig zijn.

Conclusie van deze Bosch PBD 40 review

Als je opzoek bent naar een handige en stevige tafelboormachine, dan is de Bosch PBD 40 de juiste keuze. De voordelen spreken voor zich:

– geen riemaandrijving

– gemakkelijk te gebruiken

– Display

– Laser

– LED-werklamp

– Diepteaanslag kan precies worden aangepast

Natuurlijk moet je een paar negatieve punten accepteren, die te verwaarlozen zijn in de algemene indruk. Het klembereik van de boorhouder is 1,5 mm tot 13 mm. Kleinere boren kunnen niet worden vastgeklemd. Laser is een beetje onnauwkeurig en de laatste snelheid en diepte in het display wordt niet opgeslagen. Al met al zou ik de Bosch PBD 40 niet willen missen en de aanschaf is de moeite waard. In het segment voor thuisverbetering er is geen betere machine dan de Bosch PBD 40 te verkrijgen.

No Comment

Leave a reply