Producten

Wil jij de Bosch GCM 800 SJ kopen? Lees eerst deze review!

Heb je al eerder gehoord over de Bosch GCM 800 SJ? Dit is een afkortzaag met trekfunctie, die heel handig is om balken, laminaat of plinten te zagen. De Bosch GCM 800 SJ heeft een blauwe kleur. De blauwe kleur geeft aan dat de machine speciaal is ontworpen voor de professionele klusser. Maar dat wil niet zeggen dat een doe-het-zelver de zaag niet kan gebruiken. De zaag is voor een ieder bestemd. De voordelen kun je ook goed terugzien in de functies en eigenschappen van deze handige zaag. In deze review kun je meer lezen over deze eigenschappen.

Bosch GCM 800 SJ Review

De Bosch GCM 800 SJ afkortzaag is de perfecte tool voor elke vakman die zaagwerkzaamheden moet verrichten. Het model heeft een maximale zaagbreedte van 270 millimeter, wat vrij hoog is voor een apparaat van 268 euro’s. Het lage gewicht van slechts 13,5 kg, heeft bij deze machine een zeer comfortabele hantering mogelijk gemaakt. Bovendien is het apparaat krachtig dankzij de ingebouwde 1400 W motor, die snel en schoon werken mogelijk maakt zonder veel kracht te hoeven gebruiken. Dankzij de ergonomische handgrepen en het compacte ontwerp is de machine gemakkelijk te transporteren en te gebruiken. Je kunt de zaag gemakkelijk meenemen bij montage- of renovatieprojecten, bouwplaatsen of werkplaatsen. Het zaagblad heeft een diameter van 216 mm en het asgat van de machine is 30 mm. Het toerental van de machine is 5500 tpm.

Technische details in één oogopslag

  • Snijcapaciteit 45 ° helling: 48 x 270 mm
  • Verstekinstelling: 47 ° L / 47 ° R
  • Kantelafstelling: 45 ° L / 0 ° R
  • Zaagcapaciteit 0 °: 70 x 270 mm
  • Zaagcapaciteit 45 ° verstek: 70 x 190 mm

Voordelen van de Bosch GCM 800 SJ

  1. Gemakkelijk te gebruiken

Met de Bosch GCM 800 SJ kun je verschillende werkstukken zagen, waaronder vloerplaten, laminaat en parket, terrassen en nog veel meer. Als je een begaafde vakman bent, kun je ook verschillende componenten snijden voor meubels of kabelgoten. Deze machine is ook heel erg geschikt voor het leggen van verschillende vloerbedekkingen, zowel binnen als buiten, evenals de uitbreiding van zolders. Het lage gewicht van de zaag komt ten goede aan elke vakman, want het is erg handig en gemakkelijk te gebruiken.

 2. Snelle en nauwkeurige bediening met de Bosch GCM 800 SJ

Aangedreven door een krachtige 1400 W motor, bereikt het zaagblad een toerental van 5500 tpm. Dit resulteert in extreem zuivere sneden, die zonder veel moeite van de hand gaan. Daarnaast is een elektronische startvergrendeling geïnstalleerd, die voorkomt dat het apparaat onmiddellijk op maximale snelheid wordt gebracht. Als gevolg hiervan is de machine beschermd, er zijn geen krachtige schokken in de machine, wat uiteindelijk zorgt voor een langere levensduur. Als je na een tijdje de schijven wilt vervangen, kunt je dit eenvoudig doen door de spilvergrendeling te gebruiken.

 3. In verstek zagen

De Bosch GCM 800 SJ biedt ook de mogelijkheid om de hellingshoek en de verstekhoek individueel aan te passen. De kantelhoeken kunnen eenvoudig worden aangepast met de ingebouwde tuimelaar, die inklapt zodat je de gewenste waarde op de schaal kunt instellen door de hendel te bevestigen. De hellingshoek is 45 ° naar links en de verstekhoek 47 ° naar rechts en links.

 4. Geïntegreerde stofafzuiging zorgt voor een schoon werkgebied

Om het werkgebied schoon te houden is er een afzuiginstallatie geïnstalleerd, wat veel tijd en moeite bespaart. Het vermindert uiteindelijk het stofgehalte in de lucht en beschermen ook je longen.

Nadelen van de Bosch GCM 800 SJ

Geen lasergeleider en tafelverbreding

Deze machine heeft geen lasergeleider. Een lasergeleider kan een goede hulp zijn voor mensen die nog geen ervaring hebben met zagen. Maar ook professionals kunnen een lasergeleider heel goed gebruiken. Als je geen ervaring hebt moet je heel nauwkeuring en voorzichtig werken. De Bosch GCM 800 SJ heeft ook geen tafelverbreding. Wanneer je materialen breder dan 190 mm moet zagen kan het wat lastiger zijn.

Conclusie van deze Bosch GCM 800 SJ review

Als je voor relatief weinig geld een goede zaag wilt, is deze Bosch GCM 800 SJ ideaal. Het voldoet aan alle criteria die nodig zijn voor een solide en goede zaag. De Bosch GCM 800 SJ is zeer licht en handig (13,5 kg en ergonomische handgrepen). De snijcapaciteit is 270 mm. Je kunt ook in verstek zagen en de hellingshoek en verstekhoek kunnen individueel worden aangepast. Verder is de machine gemakkelijk te verplaatsen en heeft het een afzuiginstallatie. Aan de stofafzuiger kan je een afzuigsysteem aansluiten. Tenslotte kan ik je deze zaag met een gerust geweten aanbevelen.

No Comment

Leave a reply