Keuken

Blenders, wat kan het allemaal?

Een blender is een keukenapparaat dat kan mixen en pureren. Het wordt ook wel een hakmolen genoemd. De werking van een blender is vergelijkbaar met de werking van een staafmixer. Het apparaat bestaat uit een motorblok dat scherpe messen in een kan aandrijft. Een deksel voorkomt dat de inhoud de kan verlaat, terwijl de messen aan het hakken/ pureren zijn. Ook wordt door middel van de deksel voorkomen dat mensen zich verwonden aan de messen tijdens het gebruiken van het apparaat.

Blenders, wat kan er in?

In de blender kunnen verschillende vloeistoffen en ingrediƫnten gedaan worden. Vervolgens wordt het gepureerd en/of gemixt waardoor het eindproduct te eten/ drinken is. Denk bijvoorbeeld aan een smoothie, gemaakt van yoghurt, banaan, appel en aardbeien. Je stopt alle ingrediƫnten in de blender, deksel er op en de blender doet het werk voor jou. Binnen enkele minuten is jouw smoothie klaar voor gebruik. Houd er rekening mee dat je echt op zoek moet naar blender die voldoet aan al je eisen. Dus wat is de beste blender voor je eigen wensen? Dit is belangrijk om mee te nemen in het beoordelen van de verschillende merken.

De blender is uitgevonden door Stephen Poplawski in 1922. Hij ontwierp de blender om poedermelk drankjes te bereiden. Sinds 1922 zijn er door verschillende mensen aanpassingen gedaan aan de blender, zodat hij steeds gemakkelijker werd in gebruik en optimaler zou werken.

Verschillende fabrikanten

Er zijn veel verschillende fabrikanten die blenders aanbieden. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook veel apparaten op de markt die een soortgelijke functie bieden als de blender. Een blender is al verkrijgbaar vanaf 25 euro.