Producten

Black & Decker KA280K kopen? Lees de review gauw!

Een schuurmachine is een handige tool die nodig is om meubels en andere houtprojecten af te werken zonder met lelijke schuursporen te eindigen. De Black & Decker KA280K is een goede schuurmachine die je voor verschillende projecten en materialen kunt gebruiken. Wil je een tuinset maken of een mooi wandmeubel? Met de Black & Decker Ka280K kun je het moeilijkste werk doen. Hier kun je een uitgebreide review lezen over dit gereedschap die je als vlakschuurmachine en slijpmachine kunt gebruiken.

Black & Decker KA280K Review

De Black & Decker KA280K is een allesomvattende schuurmachine. Je hebt de mogelijkheid om de snelheid aan te passen aan het materiaal. Zo wordt het optimale resultaat bereikt. De nieuwe multislijper met Autoselect-technologie kun je gebruiken als vlakschuurmachine, driehoekslijpmachine en excenterschuurmachine. De Cyclonic Action Dust Collector zorgt voor een efficiënte stofafzuiging en neemt het stof op hoge snelheid op, zonder dat de filter verstopt. De schuurmachine wordt geleverd met een draagtas die al allerlei slijpmaterialen bevat. Met een duimwiel kun je vier applicaties instellen. De machine geeft vervolgens in een venster de slijpplaat weer die actief is en stelt de volledige of gereduceerde schuurbewegingen automatisch in. Het aantal schuurbewegingen per minuut is 26.000. Het schuurplaat kun je ook heel gemakkelijk verwisselen. Je hebt de keuze tussen een excentrische schuurplaat of een strijkplaat, waarmee het apparaat kan worden gebruikt als vlakschuurmachine of als driehoekige schuurmachine. Als je de multischuurmachine wilt gebruiken voor het schuren van profielen of in nauwe ruimtes, kun je de punt van de ijzeren plaat vervangen door een flapmolen of een profielschuurschoen. Maar dat werkt wel met een gereedschap. De punt is bevestigd met een kleine schroef. De motor van de Black & Decker KA280K wordt gedreven door een 220 W motor.

De volgende items krijg je gratis, wanneer je de machine koopt:

 • Detailschuurpunt
 • Excentrische schuurzool (125 mm)
 • Deltaschuurzool
 • 3x Deltaschuurpapier
 • 3x Rond schuurpapier
 • 2x Detailschuurpapier
 • 4x Contourschuurpapier
 • Profiel/contourhouder
 • Schoonmaakborstel voor hout/metaal
 • Contourprofielen (3x)
 • High gloss afwerkaccessoire
 • Koffer
 • Handleiding

Voordelen van de Black & Decker KA280K

 1. Een multischuurmachine

De allrounder KA280K kan gebruikt worden als vlakschuurmachine, driehoekslijpmachine en excenterschuurmachine. Bovendien is de multischuurmachine uitgerust met profielbevestigingen en een vingerafslijpinrichting voor profiel-, contour- en lamelslijpen. Dankzij het 220 W vermogen en het stationaire toerental van 26.000 per minuut is de KA280K een van de beste in zijn klasse.

 2. Eenvoudige schuurbladverwisseling

Met de Velcro-Fix schuurpapierhouder is het ook eenvoudig om het schuurpapier te vervangen. Het schuurpapier wordt door middel van klittenband bevestigd. Hierdoor kan je het papier gemakkelijk verwisselen. Je kunt kiezen tussen een deltaschuurpapier, rondschuurpapier, detailschuurpapier en contourschuurpapier.

 3. Ergonomisch ontwerp

Het ontwerp van het handvat maakt het mogelijk om met twee handen nog meer controle uit te oefenen. En met een 220 W motor kan het materiaal krachtig en snel worden geschuurd.

 4. Autoselect instelknop

De Autoselect instelknop zorgt voor de juiste instelling van de snelheid en de juiste keuze van de slijpplaat stelt ons in staat om optimale slijpresultaten te bereiken.

Nadelen van de Black & Decker KA280K

De vermelde kracht van 220 watt is merkbaar in vergelijking met andere apparaten met dezelfde prestaties. Als je tijdens het slijpen iets meer druk uitoefent op het apparaat, zal dit de prestaties van het apparaat onmiddellijk verminderen. Blijkbaar is de krachtoverbrenging naar de zwenkplaat onvoldoende, wat betekent dat het gespecificeerde vermogen niet wordt bereikt. Het slijpproces duurt dan wat langer. Op zichzelf is dit apparaat een goed idee, omdat het verschillende slijpadapters bevat. Je zou verschillende taken kunnen doen door de verschillende sleutels. De koffers en accessoires zijn een goede deal voor deze prijs. De klittenbandbevestiging is erg goed, er valt niet daarover te klagen. Dit apparaat is geschikt voor kleine slijpwerkzaamheden vanwege het vermogen. De stofzak is een goede hulp, want er hoopt zich veel schuurstof op in de werkplaats. Logisch gezien kan niet alles worden onderschept, maar het helpt.

Conclusie van deze Black & Decker KA280K review

De Black & Decker KA280K is kortom, een geweldig apparaat dat ik graag blijf houden en aanbevelen voor kleine tot middelgrote slijpprojecten. De beugelhandgreep zorgt voor ontspannen werken dan de reguliere handvaten. Ben je een doe-het-zelver of moet je hoeken en randen, kozijnen, trappen en houten vloeren schuren dan is deze machine speciaal voor jou gemaakt. De machine is echt goed voor lichte schuurtaken. Het is een machine die je kunt gebruiken als schuurmachine, slijpmachine, vlakschuurmachine en ook om te contouren. Zo een allrounder is toch handig voor werkjes rond het huis?

No Comment

Leave a reply