Vergelijk de top 5 en kies het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar van 2020 uit!

Als je kind nog niet kan lezen, dan lees je leuke verhaaltjes aan hem/haar voor. Wanneer je kind 6 jaar is, leest hij/zij intussen wel zelf. Het is daarbij belangrijk dat je met het kind oefent. Zo wordt hij/zij beter in het lezen. Als je een kind wil stimuleren om het lezen te oefenen, dan kies je voor een boek dat hij/zij leuk vindt. Hierbij houd je ook rekening met zijn/haar leesniveau. Je gaat dus bijvoorbeeld na voor welke leeftijdsklasse verschillende boeken geschikt zijn. Daarnaast kijk je ook naar de inhoud van het boek. Je wil namelijk dat je kind ook iets van de boeken leert. Daarom kun je kiezen voor diverse type boeken. Het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar kun je gemakkelijk vinden. Lees gewoon dit artikel en kies jouw beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar uit!

Beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar van 2020

Je bent dus op zoek naar het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Dan ben je misschien al een aantal boeken tegengekomen. Doordat er zoveel verschillende boeken en thema’s zijn, kan het wellicht moeilijk zijn om een keuze te maken. Je wil namelijk dat je kind meer leert over de wereld om zich heen. Tegelijkertijd wil je ook dat je kind zich ontspant tijdens het (voor)lezen. Omdat we begrijpen dat het uitkiezen van een geschikt boek moeilijk kan zijn, helpen we je op weg. We hebben namelijk gekeken naar de verschillende boeken voor kinderen van deze leeftijdsklasse. Vervolgens hebben we een lijst gemaakt van de populairste varianten en onderwerpen. Zo is een top 5 tot stand gekomen. Over deze 5 boeken vertellen we je in dit artikel. Je vindt hier dus het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.

1. Het sprookjesboek van De Efteling

Voor veel kinderen is het geweldig om te luisteren naar een sprookje. In dergelijke verhalen kan namelijk van alles gebeuren. Zo is er bijvoorbeeld een mooie en lieve prinses opgesloten. Ze wordt bewaakt door een enge draak. Er komt vervolgens een dappere prins, die de Het sprookjesboek van De Eftelingdraak verslaat. Hij is namelijk gestuurd door een mysterieuze fee. Dit is slechts een voorbeeld van een sprookje. Er zijn namelijk nog enorm veel andere spannende sprookjes. Deze verhalen zijn niet alleen leuk als voorleesboeken, maar ook om zelf te lezen. Is daarom jouw beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar een sprookjesboek? Dan kies je voor het boek Het sprookjesboek van De Efteling.

Dit boek is wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Het boek is namelijk een bundeling sprookjes. Deze bundeling is bovendien in elkaar gezet in de vorm van een verhaal op zich. Zo is er een schrijfkabouter, die afkomstig is uit het sprookjesbos van de Efteling. Hij vond dat het tijd werd voor een bundeling sprookjes. Daarom zocht hij de bekendste sprookjes van populaire auteurs bijeen. Denk maar aan auteurs zoals Andersen, Grimm en Perrault. De bundeling werd tevens aangevuld met nieuwere sprookjes van met name Koningin Fabiola van België en Martine Bijl. Je hoeft je dus geen moment te vervelen als je de 34 sprookjes uit dit boek (voor)leest.

Eigenschappen van het boek Het sprookjesboek van De Efteling:

 • Urenlang (voor)leesplezier is gegarandeerd, want er zijn in het boek maar liefst 34 sprookjes.
 • Je kunt het boek gebruiken als voorbereiding op een bezoek aan het sprookjesbos van de Efteling.
 • Ondanks het boek een voorleesboek is, kunnen kinderen vanaf ongeveer 8 jaar het boek ook zelf lezen.
 • Deze sprookjesbundel is in elkaar gezet als een verhaal op zich over een schrijfkabouter uit het sprookjesbos van de Efteling.
 • Bekende sprookjes van Grimm, Andersen en Perrault, maar ook nieuwere sprookjes zijn opgenomen in deze prachtige bundel.

2. Nee !

Als mens moet je constant keuzes maken. Dit geldt voor zowel volwassenen als kinderen. Een kind maakt weliswaar vaak minder moeilijke keuzes dan volwassenen. Toch moet het kind weten wat goed is en wat kwaad is. Daarom praat je met je kind over wat wel en wat niet kan.Nee ! Als iemand een gesloten vraag stelt aan een kind, kan hij/zij ja of nee zeggen. Denk maar aan vragen zoals  “Wil je spinazie eten?”, maar ook “Wil je mijn vriendje zijn?”. Op deze vragen kan het kind “ja” of “nee” antwoorden. Soms komt het echter voor dat het kind geen “nee” durft te zeggen. Dit kan een probleem zijn, omdat de wereld niet altijd een veilige plek is. Is daarom jouw beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar een boek over “nee” zeggen? Kies dan voor het boek Nee !.

Wij vinden dat het boek Nee ! voor jou het beste voorleesboek is voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. In het boek komen namelijk allerlei vragen voorbij. Ook wat moeilijkere vragen zoals “Kom je op mijn schoot zitten?” worden op een respectvolle manier verwerkt. Er wordt hierbij gewerkt met voorbeelden uit de belevingswereld van jonge kinderen. Het laatste gedeelte van het boek richt zich vooral op nee zeggen tegen ongewenste aanrakingen, aanbiedingen van vreemden en wat te doen met niet-leuke geheimen. De auteur en illustrator van het boek maken op een beeldende, lieve manier dit zware onderwerp bespreekbaar.

Eigenschappen van het boek Nee !:

 • Hoewel dit prentenboek licht en humoristisch is, gaat het over weerbaarheid.
 • Je komt in het boek herkenbare voorbeelden tegen uit de belevingswereld van jonge kinderen.
 • Aangezien de wereld niet altijd veilig is, leer je je kind door middel van dit boek wanneer hij/zij ja of nee moet zeggen.
 • Het boek is bestemd voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar en focust ook op de toon bij het zeggen van “ja” of juist “nee”.

3. Sinterklaas zonder baard

Iedereen maakt weleens een of ander vervelend ding mee. Hierbij moet je niet focussen op de situatie, maar je eigen reactie. Je kunt een vervelende situatie namelijk rustig aanpakken, maar je kunt het probleem ook groter maken. Sommige personen maken een situatie Sinterklaas zonder baardalleen maar erger voor zichzelf, door zichzelf helemaal te willen veranderen. We verwijzen dan niet naar een andere haarkleur of een andere outfit, maar een complete verandering. Wil je je kind laten zien dat een dergelijke verandering een grote impact kan hebben? Dan kennen wij het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar voor jou. Hier verwijzen we naar het boek Sinterklaas zonder baard.

Je denkt misschien dat een dergelijk onderwerp niet voor kinderen geschikt is. Echter, doordat het verhaal over Sinterklaas gaat, genieten kinderen er toch enorm veel van. Daarom is het boek wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar voor jou. In het boek Sinterklaas zonder baard moet Sinterklaas naar Nederland vertrekken. Hij is echter zijn baard, lange haren en kleding zat. Daarom knipt hij het haar af en draagt hij een broek en een trui. De Zwarte Pieten maken zich zorgen dat de kinderen hem niet meer zullen herkennen. Ze begrijpen tevens niet waarom de Sint ineens zijn uiterlijk wil veranderen. Zal jij er wel achter komen waarom de Sint zo’n drastische verandering nodig vindt? Misschien verandert hij uiteindelijk van gedachten…

Eigenschappen van het boek Sinterklaas zonder baard:

 • Het voorleesboek is perfect voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.
 • De meeste geïllustreerde Pieten hebben slechts enkele zwarte roetvegen in hun gezicht.
 • Sinterklaas is in dit boek zijn baard, lange haren en kleding vlak voor het vertrek naar Nederland zat.
 • Wellicht vraagt je kind zich bij het lezen van dit boek af waarom de Sint ineens van uiterlijk wil veranderen.
 • In dit boek zijn de teksten in een vlotte stijl geschreven en er is gezorgd voor kleine en grote kleurige, sfeervolle illustraties.

4. Weg met die krokodil!

Veel kinderen willen graag een huisdier hebben. Hierbij denken velen aan een kat, een hond of misschien een hamster. Een goudvis vinden de meeste kinderen niet zo spannend. Echter, wat doe je als je plotseling een gevaarlijk huisdier hebt? Wil je je kind door middel van een Weg met die krokodil!grappig verhaal laten zien dat een huisdier niet ideaal is? Het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar voor jou is dan Weg met die krokodil!. Dit boek vinden wij perfect voor kinderen die graag een huisdier willen hebben. Daarom is het boek voor jouw kind wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.

Het boek Weg met die krokodil! gaat over Bregje. Haar ouders hebben nauwelijks interesse in haar. Haar oma woont ook bij hen in huis. Zij staat wel voor Bregje klaar. Voor haar achtste verjaardag wil Bregje dolgraag een huisdier hebben. Ze krijgt ook een huisdier, maar het is een goudvis. Dit huisdier had ze niet in gedachten. Door het heel erg sterk te willen, krijgt ze een ei van een postbode. Wanneer het ei uitkomt, blijkt het te gaan om een echte krokodil. Dit dier is weliswaar schattig als een klein beestje, maar hij wordt steeds groter en groter. Hierdoor zorgt hij voor heel wat consternatie. Bregje moet hem namelijk verbergen voor haar ouders, die niet van huisdieren houden.

Eigenschappen van het boek Weg met die krokodil!:

 • Lees dit grappige boek voor aan kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 • Van ongeïnteresseerde volwassenen blijft er in het verhaal niets over.
 • Het boek gaat over Bregje, die graag een huisdier wil hebben en die uiteindelijk een krokodil verzorgt.
 • Denk je dat Bregje haar krokodil kan verbergen voor haar vader die een schoenenwinkel heeft en die dol is op krokodillenleer?

5. Welkom thuis, Bever!

Velen van ons willen graag op avontuur gaan. Daarom gaan we op vakantie naar andere landen of doen we extreme dingen zoals parachutespringen. Jonge kinderen kunnen dergelijke avonturen niet (zonder hun ouders) beleven. Dit betekent echter niet dat ze zich een avontuur Welkom thuis, Bever!niet kunnen voorstellen. Het is daarbij wel belangrijk dat ze rekening houden met de mogelijke gevaren. Wil je je kind over een spannend avontuur vertellen, dat niet gaat zoals gepland? Dan kies je voor het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar met dit thema. Het boek waar we naar verwijzen heet Welkom thuis, Bever!. Dit boek is voor jouw kind wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 5 t/m 7 jaar.

In het boek Welkom thuis, Bever! gaat Bever op avontuur. Echter, hij verdwaalt. Nu wil hij terug gaan naar huis. Gelukkig komt hij Akita de Hond tegen. Deze hond reist in zijn luchtballon de wereld rond. Akita besluit Bever te helpen. Daarom mag Bever met hem mee in zijn luchtballon. Samen zoeken ze het huis van Bever. Alleen weten ze niet precies hoe het huis van Bever er eigenlijk uitziet. Woont Bever misschien in een geweven bol, die hangt aan een tak? Of woont hij hoog boven op een toren met een uitzicht over de stad? Lees het boek en je ontdekt hoe het huis van Bever eruit ziet!

Eigenschappen van het boek Welkom thuis, Bever!:

 • In dit avontuurlijke boek gaat Bever op avontuur.
 • Gedetailleerde illustraties, die boordevol kleine grapjes zitten, completeren het boek.
 • Je kunt het leuke en leerzame prentenboek voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Ontdek de woningen van verschillende dieren door dit prachtig geïllustreerde prentenboek te lezen.
 • De tekst in het boek is toegankelijk en op rijm geschreven, dus het (voor)lezen van het boek is plezierig.
 • Het verhaal laat zien dat Bever niet weet hoe hij weer thuis moet komen, maar gelukkig helpt Akita de Hond hem.
 • Er is aan de achterkant van het boek gezorgd voor een eenvoudige wereldkaart, waarop te zien is in welk continent de verschillende dieren leven.