Zoek je naar het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar van 2020? Lees dit artikel!

Als ouder hoor je al gauw dat het goed is om voor te lezen bij het slapen gaan. Echter, voorlezen kan op ieder moment van de dag. Waar je wel op let bij het voorlezen, is dat je kiest voor een rustige omgeving. Het is tevens handig als jij als voorlezer ook rustig bent. Zo is het kind volledig gefocust op jou. Hoe lang je voorleest hangt van je kind af. Je merkt wel duidelijk wanneer de aandacht van je kind verslapt. Aan de hand daarvan kun je kiezen voor korte of juist langere verhalen/boeken. Jonge kinderen vinden het fijn als je aandacht besteedt aan de plaatjes in het boek. Ook vinden jonge kinderen herhaling erg leuk. Nu is het tijd om het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar uit te kiezen. Hier vind je het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar.

Beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar van 2020

We hebben je tips gegeven die je kunnen helpen om beter voor te lezen. Echter, het voorlezen gaat met veel meer aspecten gepaard. Zo is een van de belangrijkste zaken het uitkiezen van het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. Dit is voor vele ouders moeilijk, omdat er enorm veel boeken zijn om uit te kiezen. Selecteer daarom alvast boeken die bedoeld zijn voor de leeftijdsgroep van jouw kind. Vervolgens ga je na welke onderwerpen het kind interessant vindt. Het is ook handig om na te gaan of je kind van verhaalboeken of andere soorten kinderboeken houdt. We begrijpen dat niet iedereen evenveel tijd heeft om alle boeken te bekijken. Daarom hebben we een top 5 samengesteld. Je vindt hier dus de populairste boeken voor kinderen van 4 en 5 jaar. Zo kies je gemakkelijk het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar uit.

1. Borre Leesclub – Borre en de eenhoorn

In de belevingswereld van kinderen is van alles mogelijk. Zo bestaan monsters en feetjes bijvoorbeeld echt. Ook kan een vergiftigd persoon gewekt worden door de kus van ware liefde. Daarom zijn er enorm veel sprookjesboeken geschreven. Sommige sprookjes verschijnen in Borre Leesclub - Borre en de eenhoorneen boekenreeks. Er zijn dan enkele hoofdfiguren die steeds andere unieke avonturen meemaken. Is je kind een fan van de reeks Borre Leesclub? Dan kennen wij het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar voor hem/haar. Dit boek heet Borre Leesclub – Borre en de eenhoorn. Voor kinderen met een actief inbeeldingsvermogen is dit wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. Dit komt doordat het boek fantasierijk is.

In het boek regent het en tegelijkertijd schijnt de zon. Tijdens dit verschijnsel zien Borre en Pluisdier een prachtige regenboog. Wanneer het weer droog wordt besluit Borre buiten te spelen met zijn bellenblaas. Hij maakt kleurige bellen die lijken op de regenboog. Plotseling ziet Borre in de struiken een roze paard met een hoorn op zijn hoofd. Het blijkt een eenhoorn te zijn die van een wolk is gevallen. Borre weet gelukkig een oplossing en besluit de eenhoorn te helpen. Op de laatste pagina van het boek staan enkele vragen. Deze zijn bedoeld om interactief voorlezen te bevorderen. Kinderen genieten ook van het boek dankzij de mooie, fantasierijke illustraties.

Eigenschappen van het boek Borre Leesclub – Borre en de eenhoorn:

 • Het boek maakt deel uit van de boekenreeks Borre Leesclub.
 • Kinderen vanaf ongeveer 3 jaar genieten van dit fantasierijke verhaal.
 • Je komt steeds een pagina met tekst tegen met daarnaast een kleurige illustratie.
 • Er staan op de laatste pagina van het boek enkele vragen om interactief voorlezen te bevorderen.
 • Dit verhaal gaat over een eenhoorn die van een wolk is gevallen en die geholpen wordt door Borre.
 • Boeken bij de Leesclub worden speciaal gecreëerd om de taal- en leesontwikkeling bij kinderen te bevorderen.

2. Jip en Janneke

We zijn allemaal eens jong geweest. Daarom is het niet raar dat volwassenen ervan genieten om klassieke verhaaltjes voor te lezen. Deze verhaaltjes brengen hen namelijk terug naar hun jonge jaren. Als volwassene kun je daarom tijdens het voorlezen terugdenken aan de tijd toen Jip en Jannekeer aan jou werd voorgelezen. Dit zorgt bij velen voor een prettig gevoel. Vind je daarom dat het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar een klassieker is? Dan raden we het boek Jip en Janneke aan. Het boek is wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. Dit komt doordat het boek al gedurende vele jaren zeer succesvol is. Zowel kinderen als volwassenen genieten van de grappige avonturen van de twee kleuters.

In het boek Jip en Janneke zie je dat de twee kleuters, die tevens buurkinderen zijn, van alles meemaken. Hierbij gaat het om heel gewone, dagelijkse dingen. Het leuke van het boek is bovendien dat er niet slechts 1 verhaal in het boek is opgenomen. Je geniet dus gedurende langere tijd van de avonturen van het tweetal. Bovendien is het prettig te weten dat elk verhaaltje een afgerond geheel is. Daarnaast spelen alle verhalen zich af in de kleuterwereld. Alle verhalen zijn hierdoor herkenbaar voor kleuters. Daarom is het boek een geweldig voorleesboek voor zowel kleuters als peuters. De kinderen genieten ook van de prachtige illustraties in dit vriendelijke kinderboek.

Eigenschappen van het boek Jip en Janneke:

 • Je kunt dit boekje voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Alle verhalen in deze bundel zijn een afgerond geheel en spelen zich af in de kleuterwereld.
 • Dit boekje is zodanig opgemaakt dat tekst en bijbehorende tekeningen goed bij elkaar staan.
 • Elk verhaal in deze bundel gaat over 2 kleuters/buurkinderen die heel gewone, dagelijkse dingen meemaken.
 • Volwassenen herkennen deze verhalen, omdat dit boek de vernieuwde versie is van de grote bundel uit 1977.

3. Minecraft – Alles over Boerderijen

Tegenwoordig kunnen kinderen al op heel jonge leeftijd omgaan met computers, tablets en telefoons. Dit komt doordat we hen al op jonge leeftijd naar leuke kindervideo’s laten kijken op dergelijke apparaten. Ook krijgen kinderen de kans om allerlei spelletjes te spelenMinecraft - Alles over Boerderijen op deze apparaten. Hierdoor weten ze soms al op jonge leeftijd meer dan wij over de technologie. Een spel dat populair is onder zowel kinderen als sommige volwassenen is Minecraft. Dit populaire computerspel beschikt over een creatieve, architectonische bouwomgeving en een uitdagende bouwomgeving met vijanden. Wil je dat je kind beter wordt in dit spel? Dan is het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar wellicht Minecraft – Alles over Boerderijen.

Minecraft – Alles over Boerderijen is het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar die houden van Minecraft. Dit boekje leert hen namelijk om het spel beter te spelen. Er is namelijk een survival-modus. Hierbij kun je niet zonder voedsel en heb je tevens handige items en blokken nodig. Om aan deze spullen te komen, moet je een eigen boerderij hebben. In dit handige boek over Minecraft leer je hoe je snel en efficiënt een boerderij kunt opzetten en onderhouden. Je komt in het boek 4 hoofdstukken tegen. Zo is er een hoofdstuk over gewassen verbouwen en aan veeteelt doen. De andere hoofdstukken gaan over vijandige mobs fokken op een veilige manier en hoe je blokken als sneeuw en hout kunt genereren. Elk project wordt stapsgewijs uitgelegd.

Eigenschappen van het boek Minecraft – Alles over Boerderijen:

 • Dankzij dit boek kun je inspiratie opdoen om eigen ontwerpen te maken.
 • Het instructieboekje leert Minecraft-spelers hoe ze het spel beter kunnen spelen.
 • In dit boek gaat men in op het verbouwen van gewassen, veeteelt, vijandige mobs fokken en blokken genereren.
 • De projecten zijn stapsgewijs uitgelegd en ieder onderdeel wordt in pictogramachtige kleurenillustraties uit de game getoond.
 • Eigenlijk is het boek bedoeld voor wat oudere kinderen, maar je kunt het ook voorlezen aan 4- of 5-jarigen die de game spelen.

4. Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar

In de inleiding van dit artikel hebben we gesproken over de voorkeuren van kinderen. Zo vinden sommige kinderen het geweldig wanneer je lange verhalen aan hen voorleest. Andere kinderen willen juist niet te lang gefocust blijven op jou als voorlezer. Heb jij een kind Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaardat niet van te lange verhalen houdt? Dan is een verhalenbundel wellicht ideaal. Deze bundel moet ook passen bij zijn/haar leeftijdsklasse. Zoek je dus naar het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar? Dan kun je wellicht kiezen voor Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar. Dit boek verwijst naar kinderen van 3 jaar. Echter, dat is slechts een indicatie en houdt in dat je het boek kunt voorlezen aan kinderen vanaf 3 jaar. Daarom is het boek ook het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar.

In het boek Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar zijn er veel korte voorleesverhalen. Peuters en kleuters spelen in deze verhalen een belangrijke rol. Ook personages die voor deze doelgroep bekend zijn komen in het boek voor. Zo vind je bijvoorbeeld verhaaltjes van Dikke Dik, Nijntje, Jip en Janneke, Klein Wit Wisje, Keetje, enzovoorts. Ook de avonturen in de verhalen zijn voor peuters en kleuters herkenbaar. Zo zijn er verhalen over je hond knuffelen, ruzie maken, enzovoorts. In het boek kom je tevens klassieke en nieuwe verhalen tegen. Bovendien zijn er van herkenbare alledaagse gebeurtenissen tot sprookjes en dierenverhalen opgenomen in het boek.

Eigenschappen van het boek Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar:

 • Lees dit boekje voor aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar of wat oudere kinderen.
 • In deze bundel vind je bekende verhalen en ook verhalen van nieuwe, onbekende auteurs.
 • Er zijn in deze bundel behalve verhalen ook nog eens versjes opgenomen, waardoor er genoeg afwisseling is.
 • De onderwerpen in het boek zijn herkenbaar voor peuters en kleuters, waardoor zij extra genieten van de verhalen.
 • Je vindt in deze geslaagde voorleesbundel veel korte voorleesverhalen waarin peuters/kleuters en voor hen bekende personages een hoofdrol spelen.

5. Peppa Pig – Peppa gaat Logeren

Logeren is voor veel kinderen een spannende gebeurtenis. Ze verlaten namelijk hun eigen huis om in een andere omgeving en bij andere personen te overnachten. Hierbij weten ze dat de andere personen wellicht andere gewoontes hebben. Misschien krijgen kinderen thuis een Peppa Pig - Peppa gaat Logerennachtzoen voor het slapengaan en wordt er een nachtlampje aangelaten. Bij het logeren worden misschien juist alle lichten uitgedaan. Hierdoor durven sommige kinderen niet bij andere te logeren. Wil je je kind laten zien hoe leuk het kan zijn om te gaan logeren? Dan kun je een boekje over logeren voorlezen. Klinkt een dergelijk boek als het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar? Kies dan voor het boek Peppa Pig – Peppa gaat Logeren.

Dit boek over logeren is wellicht het beste voorleesboek voor kinderen van 4 en 5 jaar. Het boek gaat namelijk over het varkentje Peppa Pig, dat voor het eerst gaat logeren. Zij is namelijk uitgenodigd naar een slaapfeestje van Zoe Zebra. Er zijn bovendien allemaal vriendinnetjes uitgenodigd. Dit lijkt toch op een leuke bijeenkomst? Peppa en de anderen gaan daarom naar het slaapfeestje. Ze hebben allemaal hun lievelingsknuffel meegenomen. Hoewel de slaapzakken op de grond verspreid liggen, komt er van slapen niet veel terecht. Papa Zebra heeft plotseling een idee. Middernacht mogen de vriendinnetje fruit eten als iets lekkers! Zullen de vriendinnetjes nu wel gaan slapen?

Eigenschappen van het boek Peppa Pig – Peppa gaat Logeren:

 • Het leuke boekje wordt aangevuld met kleurrijke illustraties.
 • Op NickJr is er is een gelijknamige animatieserie over dit varkentje.
 • Lees dit boekje uit de serie “Peppa Pig” voor aan kinderen vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Middernacht wordt er stiekem fruit gegeten als iets lekkers in dit eenvoudig, verantwoord verhaaltje.
 • Dit boekje gaat over het varkentje Peppa, dat voor het eerst gaat logeren op een slaapfeestje van Zoe Zebra.