Hier vind je het beste voel- en knisperboekje van 2020 als je de top 5 vergelijkt!

Heb je een kindje in huis? Dan lees je waarschijnlijk regelmatig verhaaltjes aan hem/haar voor. Er zijn ook andere boekjes waar jonge kinderen van genieten. Denk maar aan kijk- en aanwijsboekjes. Via dergelijke boekjes leert het kindje nieuwe woordjes. Daarnaast focust het kind op allerlei figuurtjes, die hij/zij op en duur zelf herkent en aanwijst. Voel- en knisperboekjes zijn tevens zeer populair. Dit komt doordat het kind deze boekjes zelf vastpakt en ontdekt. Zoek je daarom naar het beste voel- en knisperboekje voor je kind? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij hebben namelijk een selectie gemaakt van de meest populaire varianten van dit moment. Lees daarom snel dit artikel om het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind uit te kiezen.

Beste voel- en knisperboekje van 2020

In je zoektocht naar het beste voel- en knisperboekje kom je verschillende soorten boeken tegen. Onder de noemer “voel- en knisperboekjes” vind je immers kijk- en aanwijsboekjes, verhaalboekjes, enzovoorts. Afhankelijk van de boeken die je kind leuk vindt, kun je dus een geschikt boekje uitkiezen. Daarbij houd je ook rekening met het thema van het boek. Elk kind heeft namelijk zijn of haar eigen voorkeuren. Daarnaast kun je ook een boekje uitkiezen aan de hand van de levensles die je je kind wil leren. Er zijn bijvoorbeeld boekjes over hoe je om kunt gaan met ruzies en boekjes over de dood. Je kunt zelfs kiezen voor een boekje over dieren, om je kind de geluiden die deze dieren maken te leren. In dit artikel hebben we de 5 populairste boeken van dit moment beschreven. Je vindt op die manier dus gemakkelijk het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind.

1. Papa is de allerbeste

De meeste kinderen kijken op naar hun ouders. In hun ogen kunnen hun ouders alles doen. Ze vinden het bijvoorbeeld geweldig wanneer papa een lamp vervangt. Bovendien kan zelfs de beste chef van de wereld mama’s spaghetti overtreffen. Heb je gemerkt dat je kindje naar je opkijkt?Papa is de allerbeste Dan kun je een boekje over dit onderwerp aan hem/haar voorlezen. Is daarom het beste voel- en knisperboekje voor jou een boekje over een kindje dat naar zijn ouders opkijkt? We kennen een super leuk boekje dat perfect voor je is. Dit boekje heet Papa is de allerbeste. Aan de hand van de titel zie je al waarom dit boekje zo geschikt is. Vanwege het onderwerp is dit boek wellicht het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind.

Nu wil je weten waar het boek Papa is de allerbeste over gaat. Dit boekje gaat over een baby dinosaurus. Hij laat zien dat hij zijn papa super lief vindt. Daarbij geeft hij ook toe dat papa niet perfect is. Ondanks papa’s tekortkomingen vindt de baby dinosaurus zijn vader toch nog geweldig. Zo is hij van mening dat hij op de sterke schouders van papa alles aankan. Als hij bovendien op papa’s nek zit, dan kan hij zowel de maan als de sterren aanraken. Dit alles is volgens hem mogelijk ondanks papa hard snurkt. Hij heeft trouwens ook opgemerkt dat de baard van papa prikt wanneer hij kusjes geeft…

Eigenschappen van het boek Papa is de allerbeste:

 • Dit boekje kun je voorlezen aan peuters en kleuters vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Het boek gaat over een baby dinosaurus die aangeeft hoe lief hij zijn vader vindt.
 • Ondanks papa diverse tekortkomingen heeft, bewondert de baby dinosaurus zijn vader.
 • De kleuren in het boek komen niet altijd overeen met de werkelijkheid, maar dit is niet storend.
 • Er is in het boekje gezorgd voor eenvoudige en soms humoristische waterverf/potloodillustraties.
 • In dit boekje kom je twee- tot vierregelige tekst tegen die meestal rijmt en een wisselend rijmschema heeft.

2. Boer Boris een paard voor Sinterklaas

Veel kinderen reageren positief op verhaaltjes over personages die ze al kennen. Dat betekent gelukkig niet dat je steeds dezelfde boeken opnieuw moet voorlezen. Er zijn namelijk ook boeken uit reeksen die je kunt voorlezen. Bij dergelijke boeken kies je voor een Boer Boris een paard voor Sinterklaasbepaald onderwerp. Echter, elk boek gaat over dezelfde personages. Hierdoor kunnen kinderen als het ware een band vormen met de desbetreffende personages. Enkele bekende kinderboekenreeksen zijn Nijntje, Dribbel en Boer Boris. Is jouw kind dol op de avonturen van de kleuter met zijn eigen boerderij? Moet jouw beste voel- en knisperboekje gaan over Sinterklaas? Dan is het boekje Boer Boris een paard voor Sinterklaas wellicht het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind.

Het boekje Boer Boris een paard voor Sinterklaas is ideaal voor zowel natuur- als dierenliefhebbers. Ook is het een prachtig verhaaltje om voor te lezen rond de Sinterklaasviering. In dit boekje is Amerigo van de trap gevallen. De Sint heeft echter een paard nodig om de pakjes uit te delen. Daarom doet hij een beroep op boer Boris. De Sint wil immers Knol voor een weekje lenen. Zo kan hij toch zijn werkzaamheden voltooien. Dit vindt boer Boris prima. Alleen heeft Knol nooit op een dak gelopen. Daarom laat Boris hem oefenen. Zelfs koe Clara komt te hulp. Het blijkt namelijk dat Knol hoogtevrees heeft. Hoe kunnen ze dit probleem oplossen?

Eigenschappen van het boek Boer Boris een paard voor Sinterklaas:

 • Je kunt dit boekje voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 3 jaar.
 • De Sint is op de laatste, tekstloze pagina afgebeeld met een aantal bleke Pietjes.
 • In het boekje is er gezorgd voor origineel rijm, waardoor je het boek prettig kunt voorlezen.
 • Sinterklaas wil Knol in dit verhaal voor een weekje lenen, omdat Amerigo van de trap is gevallen.
 • Knol oefent om op een dak te lopen, maar blijkt helaas hoogtevrees te hebben, wat een obstakel vormt.

3. Dribbel Naar De Boerderij

Bij het beschrijven van het vorige boek, hebben we aangehaald dat er een aantal populaire kinderboekenreeksen zijn. Daarbij hebben we enkele voorbeelden aangehaald. Een van de voorbeelden was Dribbel. Deze boeken gaan over een lief hondje dat van Dribbel - Dribbel naar de boerderijalles meemaakt. Doordat de dingen die het hondje doet herkenbaar zijn voor jonge kinderen, spreken deze verhalen veel peuters en kleuters aan. Is voor jou daarom het beste voel- en knisperboekje een boekje over Dribbel? Dan is het alleen nog belangrijk om na te gaan welk onderwerp je kind aanspreekt. Je kunt ook een boekje uitkiezen aan de hand van een onderwerp waarover jij je kindje meer wil leren. Klinkt het onderwerp “de boerderij” perfect? Dan kies je voor het boekje Dribbel Naar De Boerderij.

Door het boekje Dribbel Naar De Boerderij voor te lezen, leer je je kindje meer over de boerderij. Bovendien spreekt dit boekje jonge natuur- en dierenliefhebbers aan. Daarom vinden wij dat dit boek het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind is. In het verhaal gaat Dribbel naar de boerderij waar zijn vader werkt. Daar wil Dribbel de pasgeboren babydieren zien. Daarom gaat hij naar hen op zoekt. Hij kijkt achter hekken, struiken, deuren, enzovoorts. Door de stevige kartonnen flapjes in het boekje te openen, zie je allerlei boerderijdieren. Echter, de babydieren zijn niet meteen te zien. Later in het boekje komen er gelukkig wel kleine biggetjes en jonge poesjes tevoorschijn.

Eigenschappen van het boek Dribbel Naar De Boerderij:

 • In dit boekje, dat een onderdeel is van de serie Dribbel, kom je leuke illustraties tegen.
 • Dankzij de flappen is het boekje interactief, waardoor het jonge kinderen extra aanspreekt.
 • Dribbel bezoekt in dit boek de boerderij waar zijn vader werkt en daar ontmoet hij boerderijdieren.
 • Bij de klepjes is er gezorgd voor dierengeluiden in een tekstballon, dus je leert peuters vanaf ongeveer 2 jaar welke geluiden diverse dieren maken.

4. Ik had je nog zoveel willen zeggen

Hoewel kinderen nog jong zijn en weinig levenservaring hebben, hebben ze net als wij allerlei emoties. Soms weten ze zelf nog niet wat een bepaalde emotie inhoudt. Denk je maar in dat een vriend of vriendin van hen overlijdt. Ze weten dan niet dat ze gemis voelen. Ik had je nog zoveel willen zeggenHet enige wat ze weten is dat het niet prettig is op school of op de oppas zonder die vriend/vriendin. Om te voorkomen dat je kind verdrietig blijft, kun je een boekje over omgaan met verdriet voorlezen. Hierbij is het handig als het specifiek gaat om omgaan met verdriet na een overlijden. Klinkt een dergelijk boekje als het beste voel- en knisperboekje voor jouw kind? Kies dan voor het boek Ik had je nog zoveel willen zeggen.

Wij vinden dat het boek Ik had je nog zoveel willen zeggen een aanrader is. Dit boekje helpt kinderen namelijk om het verlies van een dierbare te verwerken. Daarom vinden we dat het boekje het beste voel- en knisperboekje is over de dood. In het boekje zijn Das en Maatje de beste vrienden. Ze doen daarom ook alles samen. Denk maar aan gezellig met elkaar praten, samen spelen, samen eten, enzovoorts. Opeens gaat Maatje dood. Hierdoor voelt Das zich heel alleen. Omdat hij zijn vriend Maatje mist, gaat hij naar hem op zoek. Hij had Maatje bovendien nog zoveel willen zeggen. Het verhaal klinkt misschien zielig, maar het nodigt kinderen uit om te praten over het ongrijpbare van de dood.

Eigenschappen van het boek Ik had je nog zoveel willen zeggen:

 • In dit boekje voor peuters en kleuters wordt er gesproken over de dood.
 • Het boekje laat je zien hoe je kunt omgaan met de dood van een geliefde.
 • Dit boekje laat zien dat de dood bij het leven hoort, hoewel het oneerlijk, onverwacht en onontkoombaar is.
 • Kinderen worden op een ingetogen manier uitgenodigd om over het ongrijpbare van de dood te praten, zodat dit een beetje grijpbaar gemaakt wordt.

5. Mijn oma en ik

Het eerste boek dat we in dit artikel hebben beschreven gaat over de liefde tussen een vader en een kind. Dergelijke liefdevolle boekjes zijn zeer geliefd onder jonge kinderen en hun (groot)ouders. In de boekjes wordt de liefde die (groot)ouders voor hun Mijn oma en ik(klein)kinderen voelen namelijk goed weergegeven. Omgekeerd laten dergelijke boekjes ook zien hoeveel (klein)kinderen van hun (groot)ouders houden. Als ouder lees je waarschijnlijk het liefst een liefdevol verhaal over ouders en kinderen voor. Grootouders daarentegen kiezen voor liefdevolle boekjes over kleinkinderen en grootouders. Is daarom jouw beste voel- en knisperboekje een boekje over oma en haar kleinkind? Kies dan voor het boekje Mijn oma en ik. Dit lieve boekje over een beertje en zijn oma is wellicht het beste voel- en knisperboekje voor jouw (klein)kind.

In het boekje Mijn oma en ik gaan Beertje en zijn oma samen op avontuur. Daarbij trekken ze eropuit in de mooie natuur. Voor Kleine Beer is dit een geweldige ervaring. Hij mag namelijk samen met oma in bomen klimmen, vissen vangen en in plassen springen. De gevangen visjes zijn zelfs bestemd voor het avontuur. Door al deze plezierige en avontuurlijke gebeurtenissen wenste Beertje het liefst dat deze dag eeuwig kon duren. Hij vindt ook dat hij de liefste oma van de hele wereld heeft. Deze liefde is duidelijk te voelen als je naar de prachtige, sfeervolle prenten in het boek kijkt.

Eigenschappen van het boek Mijn oma en ik:

 • Lees dit lieve boekje voor en bekijk het met kindertjes vanaf ongeveer 3 jaar.
 • Er is in het boekje over Beertje en Oma Beer gezorgd voor een luchtige, lieve sfeer.
 • Doordat er is gezorgd voor tekst in rijmpjes, is het voorlezen van dit boek enorm leuk.
 • Kleine Beer onderneemt in dit sfeervolle prentenboek diverse activiteiten met zijn superlieve oma.