Vergelijk de beste koop en vind hier de beste tiener boeken van 2020!

Als je op zoek gaat naar een nieuw boek voor je kind, dan kun je op diverse zaken letten. Een handige manier om de beste tiener boeken te vinden, is door te letten op de moeilijkheidsgraad. Deze graad heeft te maken met de leeftijdsindicatie van de lezer. Echter, deze gaat ook gepaard met een bepaalde woordenschat. Hoewel deze indicatie is bedoeld om het uitkiezen van een boek te vergemakkelijken, werkt het soms averechts. Taalgebruik, opbouw en diverse thema’s kunnen namelijk het niveau van een boek veranderen. Daarom kun je een boek uitkiezen aan de hand van de interesses van een tiener. Vervolgens kijk je bijvoorbeeld naar de leeftijdsaanduiding. Desgewenst lees je er ook recensies over. Zo kun je gemakkelijk de beste tiener boeken voor jouw kind uitkiezen.

Beste tiener boeken van 2020

We hebben je laten zien dat het uitkiezen van de beste tiener boeken gepaard gaat met verschillende aspecten. Je let immers niet alleen op de leeftijdsindicatie van het boek, maar ook op de thema’s. In sommige gevallen is het zelfs van immens belang dat je ook recensies over het boek leest. Zo kom je namelijk meer te weten over de opbouw en het taalgebruik. We begrijpen dat het uitkiezen van het perfecte boek wellicht moeilijk kan zijn. Daarom hebben we een top 5 voor je samengesteld. Het gaat hierbij om tienerboeken over allerlei onderwerpen. Bovendien zijn de boeken bestemd voor tieners van verschillende leeftijden. We hebben tevens elk van deze boeken gerecenseerd. Het uitkiezen van de beste tiener boeken is nu dus super eenvoudig!

1. En ik dan?

Er zijn best veel jongeren die komen uit een gebroken gezin. Vaak hebben de ouders het niet zo gepland, maar door omstandigheden zijn de ouders niet meer samen. Dit kan nare gevolgen hebben voor het kind als de situatie niet goed wordt aangepakt. Samen het kind opvoeden En ik dan?is ook niet altijd een geschikte oplossing. Echter, het komt weleens voor dat de afwezige ouder terug komt in het leven van het kind. Hoe zal een dergelijk kind zich voelen? Daar kom je achter als je een van de beste tiener boeken van dit jaar leest. Hier verwijzen we naar het boek En ik dan?. Dit boek is met goede reden een van de beste tiener boeken van het jaar.

Het boek En ik dan? gaat over Emma. Zij krijgt van haar afwezige vader een bijzonder cadeau voor haar veertiende verjaardag. Haar vader wil namelijk 2 weken met haar op reis gaan naar de verenigde staten. Normaal gesproken levert een dergelijk cadeau geen problemen op. Echter, Emma heeft sinds de scheiding van haar ouders nauwelijks contact gehad met haar vader. Ze heeft dus al 7 jaar vrijwel geen contact met hem. Daarom is haar moeder er faliekant tegen dat ze met haar vader op reis gaat. Emma twijfelt, maar wil het geschenk toch koste wat kost aanpakken. Hoe zal een dergelijke reis aflopen? Zullen vader en dochter naar elkaar toe groeien?

Eigenschappen van het boek En ik dan?:

 • Je komt in dit boek enige informatie over Amerika tegen.
 • Het boek is zeer aantrekkelijk voor jonge lezers vanaf ongeveer 13 jaar.
 • De hoofdpersonage Emma is in dit boek zeer onzeker, wat invoelbaar is weergegeven.
 • In dit boek ligt de nadruk op gevoelens, vooral toegespitst op Emma’s verhouding met haar vader.
 • Bij het lezen van dit boek komt de Vlaamse achtergrond vooral tot uitdrukking in de apps die Emma aan haar vriendin stuurt.

2. Has#tag

Zelfvertrouwen is belangrijk in ons leven. Het komt soms echter voor dat we vanwege een of andere gebeurtenis ons zelfvertrouwen kwijtraken. Als je hier niet op de juiste manier mee omgaat, kan dit nare gevolgen met zich meebrengen. Een soortgelijke situatie is meesterlijk verwerkt in het boek Has#tag. Has#tagDit boek behoort tot de beste tiener boeken van het jaar. Het boek gaat over de 17-jarige Marie. Zij is na een traumatische gebeurtenis haar zelfvertrouwen kwijt. Hier gaat ze echter niet goed mee om. Marie wil namelijk haar problemen vergeten. Daarom kiest ze ervoor om zich uitdagend te kleden. Haar sexy uiterlijk heeft ze mee. De combinatie van een sexy uiterlijk en uitdagende kleding trekt de aandacht van jongens.

Een tijdje gaat het goed en helpt de aandacht Marie om haar problemen te vergeten. Dan ontmoet ze op Facebook een nieuwe virtuele vriend, Anton. Deze heer ziet een makkelijke prooi in het kwetsbare naïeve meisje. Uiteindelijk blijkt zelfs dat Anton’s profiel een vals Facebook-profiel is. In de tussentijd klikt het tussen Marie en Anton. Hierdoor wint deze heer het vertrouwen van de tiener. Het lukt hem zelfs om haar zo ver te krijgen dat ze online naaktfoto’s en filmpjes van zichzelf aan hem stuurt. Met dit boek wordt het thema catfishing en sexting bespreekbaar gemaakt. Daarom is het boek Has#tag een van de beste tiener boeken van dit jaar.

Eigenschappen van het boek Has#tag:

 • Doordat het boek zeer goed is bevonden, is het verfilmd in een gelijknamige korte film.
 • In dit boek maakt de auteur moeilijke thema’s zoals catfishing en sexting bespreekbaar.
 • Met dit boek wil de auteur voorkomen dat vooral kwetsbare tieners via social media slachtoffer worden.
 • Het boek heeft een nawoord waarin 2 leerkrachten een aantal goede tips geven over het actuele onderwerp.
 • Dit boek voor jongeren vanaf ongeveer 15 jaar is tot stand gekomen dankzij waargebeurde verhalen van 5 jonge slachtoffers.

3. After 4 – After 4: Voor altijd

Je hebt gezien dat het vorige boek zo goed is bevonden dat het is verfilmd. Dit gebeurt niet bij alle goede boeken. Bij sommige spectaculaire boeken wordt er namelijk gewoon gezorgd voor meerdere delen. Hierdoor wordt het boek een complete reeks. In sommige gevallen moet jeAfter 4 - After 4 Voor altijd alle delen lezen om het verhaal te begrijpen. Bij andere boekenreeksen heb je echter de mogelijkheid om elk deel los te lezen. Een dergelijk boek, dat tot de beste tiener boeken behoort, is After 4 – After 4: Voor altijd. Dit boek is deel 4 van de boekenserie After. De boeken in deze reeks gaan over een tiener die haar beschermd leven achterlaat voor een onzekere, maar spannende toekomst.

In het boek After 4 – After 4: Voor altijd komt bad boy Hardin achter de harde waarheid van zijn ouders’ geschiedenis. Hierdoor vertoont hij razernij en destructief gedrag. Tessa, die haar beschermd leventje voor hem heeft achtergelaten, stond hem altijd bij. Ze probeerde met liefde en geduld het goede in hem naar boven te halen. Echter, zijn agressie en pijn duwen haar nu weg van hem. Daarom kiest zij ervoor om voorlopig een leven zonder hem te leiden. Uiteindelijk ziet Hardin in wat hij heeft verloren. Hij verrast haar daarom met een heel bijzonder bewijs van zijn onvoorwaardelijke liefde voor haar. Zal Tessa hem nog een kans geven? Ontdek waarom dit boek een van de beste tiener boeken van 2020 is!

Eigenschappen van het boek After 4 – After 4: Voor altijd:

 • Het slot van dit unieke boek geeft een blik in de toekomst van beide hoofdpersonen.
 • De verschillende karakters van de hoofdpersonen komen goed aan tot uiting in dit boek.
 • Net als de andere 3 delen is ook dit verhaal intrigerend en het blijft boeiend tot het einde.
 • Dit boek is het vierde deel uit de boekenreeks After en is aantrekkelijk voor jongeren vanaf ongeveer 15 jaar.
 • In dit deel besluit de hoofdfiguur Tessa om haar vriend Hardin te verlaten vanwege zijn razernij en destructieve gedrag.

4. En plotseling ben je van hem

Als tiener heb je wellicht het gevoel dat niemand je begrijpt. Alles wat je wil doen, wordt tegengewerkt. Men begrijpt niet waarom je zaken op een bepaalde manier wil aanpakken. Dit gevoel is voor veel tieners herkenbaar. Het betekent echter dit niet dat je En plotseling ben je van hembegrip moet zoeken bij de eerste de beste persoon die op je pad komt. Om meer te weten te komen over de gevaren van een dergelijke situatie, kun je een van de beste tiener boeken lezen. We verwijzen hier naar het boek En plotseling ben je van hem. Net als de andere boeken in dit artikel behoort ook dit boek tot de beste tiener boeken van 2020.

Het boek gaat over de 15-jarige Merel. Via een vriendinnetje ontmoet ze de 26-jarige Mike. Merel bouwt een bijzondere vriendschap met hem op. Deze vriendschap keuren haar ouders af. De tegenwerking zorgt er echter juist voor dat de vriendschap steeds hechter worden. Op den duur worden de twee verliefd. Mike geeft Merel een geweldig gevoel. Hij geeft haar namelijk het gevoel dat hij haar belangrijk vindt en van haar houdt. Het lijkt er ook op alsof hij haar begrijpt. Helaas houdt dit geweldige gevoel geen stand wanneer Mike’s ware aard naar boven komt. Het blijkt namelijk dat Mike een loverboy is. Nu is Merel langzaam in zijn web verstrikt geraakt. Komt ze er nog uit?

Eigenschappen van het boek En plotseling ben je van hem:

 • Jongeren vanaf ongeveer 15 jaar kunnen dit plezierig leesbare en spannende boek lezen.
 • Merel, de hoofdpersoon, voelt zich thuis en op school onbegrepen, maar Mike roept een gevoel van vrijheid bij haar op.
 • Het verhaal is een aangrijpend persoonlijk relaas van hoe een meisje ongemerkt verstrikt kan raken in het web van een loverboy.
 • De hoofdpersoon heeft op tijd kunnen ontsnappen en schreef haar verhaal vooral om andere personen in hun omgeving te waarschuwen.

5. De Hongerspelen – De Hongerspelen

Vaak, als een boek verfilmd is, kiest men ervoor om slechts de film te bekijken. Een film duurt namelijk niet zo lang, waardoor je al gauw het hele verhaal hebt verslonden. De ervaring is echter een beetje anders als je het boek leest. Lezen duurt wat langer, omdat er veel details worden verwerkt in boeken. De Hongerspelen - De HongerspelenDat het langer duurt is dus voor sommigen een nadeel. Echter, het voordeel van de boeken lezen, is dat je de handelingen van de personages beter begrijpt. Er zijn in een boek namelijk veel details verwerkt die niet terug komen in een film. Daarom is het een goed idee om een van de beste tiener boeken, De Hongerspelen – De Hongerspelen, te lezen. Dit spannende boek, dat ook is verfilmd, is een van de beste tiener boeken van dit jaar.

Het boek De Hongerspelen – De Hongerspelen gaat over Katniss Everdeen. Zij woont met haar moeder en zusje in het twaalfde en armste district van Panem. Het land wordt bestuurd door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden er hongerspelen georganiseerd. Hierbij moeten 12 jongens en 12 meisjes in een gemanipuleerde arena strijden op leven en dood. Katniss wordt een van de 12 meisjes. Ze is echter gevangen in een meedogenloos web van geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici. Hoe ver zal ze gaan om te overleven?

Eigenschappen van het boek De Hongerspelen – De Hongerspelen:

 • Jongeren vanaf ongeveer 15 jaar verslinden dit boek, dat ook is verfilmd.
 • Spanning, romantiek en het open einde maken lezers nieuwsgierig naar de volgende delen in deze serie.
 • In het spannende verhaal worden traditionele overlevingstechnieken gecombineerd met ultramoderne technologie.
 • Er is gekozen voor een gedurfd thema, namelijk een strijd op leven en dood tussen 12- en 18-jarigen, als vorm van vermaak.