Verzekeringen

Op Zoek Naar De Beste Scooterverzekering van 2020? Kies De Ideale Uit De Top 10!

Heb je een scooter gekocht en wil je daarom zo snel mogelijk de weg op? We begrijpen volkomen dat je enthousiast bent over je nieuwste aanwinst. Het is echter een goed idee om eerst een scooterverzekering oftewel een bromfietsverzekering of brommerverzekering af te sluiten. Deze verzekering sluit je af, omdat het wettelijk verplicht is om een WA-verzekering te hebben voor je scooter of bromfiets. Zoek je om deze reden naar de beste scooterverzekering voor jouw behoeften? Dan kun je onder andere letten op de premie en dekking van de verschillende verzekeringen. Lees deze recensie en vind gemakkelijk de beste scooterverzekering voor jouw behoeften!

Beste scooterverzekering van 2020

Bekijk de onderstaande tabel om de top 10 verzekeraars te zien die scooterverzekeringen aanbieden. Wellicht kun je de beste scooterverzekering uitkiezen aan de hand van de verzekeraar waar je al 1 of meer verzekeringen hebt afgesloten.

1. InShared scooterverzekering

Heb je pas een nieuwe scooter of bromfiets gekocht? Dan is het nu tijd om op zoek te gaan naar de beste scooterverzekering. De verschillende verzekeringen hebben allemaal verschillende voorwaarden. Je kunt echter ook kiezen voor een verzekering aan de hand van de beloningen die ze geven. Denk er bijvoorbeeld aan dat je er zeker van bent dat je geen brokken maakt in het verkeer. Dan is de InShared scooterverzekering de beste scooterverzekering voor jou. Als je namelijk kiest voor deze verzekering en je maakt het hele jaar geen brommen op je scooter, dan krijg je beloningspunten. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken om diefstal of schade wanneer je deze scooterverzekering hebt afgesloten. Hierdoor kun je dagelijks veilige en prettige ritten maken op je voertuig.

Wanneer je kiest voor de InShared scooterverzekering, dan heb je keuze uit 2 typen verzekeringen. Deze verzekeraar geeft je namelijk de keuze tussen een WA of Allrisk scooterverzekering. Bij beide verzekeringen geldt er dekking wanneer je schade hebt veroorzaakt bij of aan anderen. Echter, als je kiest voor de Allrisk verzekering, dan geldt er een uitgebreidere dekking. Denk er bijvoorbeeld aan dat je per ongeluk schade hebt veroorzaakt aan je scooter. Als dit het geval is, dan krijg je bij de Allrisk verzekering ook een vergoeding. Je kunt er dus voor zorgen dat je scooter er te allen tijde als nieuw uitziet. De Allrisk verzekering brengt ook dekking met zich mee als je scooter is gestolen, als je bent gebotst met een dier of wanneer er schade aan de scooter wordt aangebracht door een storm of doordat je scooter is omgewaaid.

Kenmerken van de InShared scooterverzekering:

 • De scooterverzekering kun je altijd opzeggen.
 • Accessoires op je scooter en ook je helm zijn meeverzekerd.
 • Bij deze verzekering heb je keuze uit een WA of Allrisk verzekering.
 • Als je kiest voor de Allrisk verzekering en je scooter wordt onbruikbaar door een ongeluk, dan wordt er vervangend vervoer voor je geregeld.

2. Univé scooterverzekering

Ben je op zoek naar de beste scooterverzekering voor jouw behoeften? Misschien is de ideale verzekering voor jou een scooterverzekering met een lage premie. Het kan ook dat het voor jou belangrijk is om een verzekering af te sluiten waarbij je kunt kiezen uit verschillende pakketten. Als dit het geval is, dan is de Univé scooterverzekering wellicht de beste scooterverzekering voor jou. Wanneer je namelijk deze verzekering afsluit, dan betaal je maandelijks een lage premie. Er gaat tevens een uitgebreide dekking gekoppeld aan de verzekering. Je kunt bovendien aan de hand van je persoonlijke situatie kiezen voor 1 van de 3 verzekeringspakketten die de verzekeraar aanbiedt. Denk hierbij aan de WA verzekering, de WA+ oftewel Beperkt Casco verzekering en de Allrisk oftewel Volledig Casco verzekering.

Nadat je hebt gelezen over de verschillende keuzemogelijkheden, vraag je je nu wellicht af wat het verschil tussen de 3 verzekeringen is. Zo krijg je bij de WA verzekering een dekking om de schade die je aan anderen of andermans spullen hebt toegebracht te vergoeden. Deze dekking krijg je ook wanneer je kiest voor het Beperkt Casco pakket van de Univé scooterverzekering. Daarnaast ben je ook verzekerd in sommige gevallen waarbij er schade is ontstaan aan je eigen scooter. Denk hierbij aan situaties zoals brand en diefstal. Zelfs je helm, accessoires en kleding zijn gratis meeverzekerd. Op zoek naar de meest uitgebreide dekking? Dan raden wij de Allrisk verzekering aan. Dezelfde voorwaarden van de WA en WA+ verzekering gelden hier, plus je geniet van extra voordeel. Zo krijg je bij total loss of diefstal 1 jaar nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie.

Kenmerken van de Univé scooterverzekering:

 • Er geldt een gunstige 20+ premie.
 • Je hebt keuze uit een WA, WA+ of Allrisk verzekering.
 • Bij deze verzekeraar krijg je direct 50% no-claimkorting.
 • De scooterverzekering kun je uitbreiden met aanvullende modules.
 • Als je te maken hebt met schade, dan krijg je 24/7 hulp via de Univé alarmcentrale.

3. Interpolis scooterverzekering

Ben je op zoek naar de beste scooterverzekering voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om eerst je behoeften te definiëren. Misschien is het voor jou belangrijk dat de verzekering die je afsluit, behalve voor scooters ook geschikt is voor bromfietsen en elektrische fietsen met een kenteken. Wanneer je bovendien een nieuwe scooter hebt gekocht, dan wil je uiteraard niet dat er iets ermee gebeurt. In dat geval is het handig om te kiezen voor een verzekering waarbij je de garantie hebt dat je het eerste jaar het aankoopbedrag terug krijgt bij diefstal of total loss. Vind je je helemaal terug in deze situatie? Dan is de Interpolis scooterverzekering wellicht de beste scooterverzekering voor jouw behoeften. Deze verzekering is namelijk ontwikkeld voor zowel scooters, bromfietsen als elektrische fietsen met kentekens. Daarnaast krijg je het eerste jaar het aankoopbedrag tot €10.000 terug bij diefstal of total loss.

De Interpolis scooterverzekering biedt je de mogelijkheid om zelf te bepalen wat je verzekert. Je hebt namelijk keuze uit 3 bundels: de WA verzekering, de WA+ Beperkt Casco verzekering en de WA+ Volledig Casco verzekering. Afhankelijk van het pakket waar je voor kiest, ben je verzekerd tegen specifieke gebeurtenissen. Alle drie verzekeringen dekken schade aan anderen en schade aan je eigen scooter. Kies je voor de WA+ Beperkt Casco of WA+ Volledig Casco verzekering, dan ben je ook verzekerd tegen diefstal, inbraak, joyriding, brand- en stormschade, aanrijdingen met dieren en schade aan je bagage. Enkel bij de WA+ Volledig Casco verzekering ben je gedekt tegen botsingen, slippartijen van de weg of wanneer je scooter te water raakt. Je bent zelf tegen vandalisme verzekerd met de WA+ Volledig Casco verzekering.

Kenmerken van de Interpolis scooterverzekering:

 • Schade kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week melden.
 • Als je verzekeringen in meerdere rubrieken afsluit, dan krijg je korting.
 • Er geldt €0 eigen risico, dus je hoeft bij schade of diefstal niets te betalen.
 • Je bepaalt zelf de dekking van je scooter, door te kiezen voor 1 van de 3 verzekeringspakketten.
 • Bij total loss of diefstal geeft de verzekeraar je het eerste jaar het aankoopbedrag tot €000 terug zodat je een gelijkwaardige scooter kunt kopen.

4. ZLM scooterverzekering

Als je zoekt naar de beste scooterverzekering voor jouw behoeften, dan vergelijk je eerst verschillende verzekeringen met elkaar. Aan de hand van je persoonlijke voorkeuren, kun je de ideale verzekering uitkiezen. Denk er bijvoorbeeld aan dat het voor jou belangrijk is dat je de premie zowel per maand als per jaar kunt betalen. Velen kiezen ervoor om de premie maandelijks te betalen, omdat het maandelijks steeds om een klein bedrag gaat. Echter, als je de premie per jaar betaalt, dan hoef je de rest van het jaar niet meer aan de verzekering te denken. De ZLM scooterverzekering geeft je de mogelijkheid om de premie zowel maandelijks als jaarlijks te betalen. Vanwege deze reden vinden wij dat deze verzekering de beste scooterverzekering voor jouw behoeften is. Bij deze verzekering kun je kiezen uit 3 pakketten en eventuele aanvullende dekkingen.

Wanneer je de ZLM scooterverzekering hebt afgesloten en je hebt gekozen voor een basispakket, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een ongevallenverzekering opzittenden af te sluiten. Deze verzekering houdt in dat als een opzittende van je scooter of bromfiets invalide raakt of overlijdt na een ongeval, de OVO een schadevergoeding uitkeert. Als je deze verzekering afsluit bovenop je scooter- of bromfietsverzekering, dan geldt de dekking zowel voor de bestuurder als de passagier. Er gaat hier slechts een premie van €27 per jaar aan gekoppeld. Het doet er in dit geval niet toe welke verzekeringsvorm je kiest. Bij deze verzekeraar krijg je, ongeacht het gekozen verzekeringspakket, ook gratis verhaalbijstand. Dit houdt in dat je bij (letsel)schade waar een ander voor aansprakelijk is, de schade kunt verhalen op de veroorzaker.

Kenmerken van de ZLM scooterverzekering:

 • Bij deze verzekering heb je keuze uit 3 pakketten.
 • Er geldt een scherpe premie en snelle schadeafhandeling.
 • Verhaalbijstand wordt gratis aangeboden bij alle pakketten.
 • Je kunt zelf bepalen of je je premie per maand of per jaar wil betalen.
 • Als je meerdere verzekeringen afsluit, geeft de verzekeraar je 8% pakketkorting.

5. Meeus scooterverzekering

Zoek je naar de beste scooterverzekering? Dan ga je eerst na aan welke eigenschappen een dergelijke verzekering voor jou moet voldoen. Is het voor jou belangrijk dat je korting krijgt als je veilig rijdt? Uiteraard zijn andere kortingen ook welkom. Als je op zoek bent naar een verzekering die allerlei kortingen aanbiedt, dan is de Meeus scooterverzekering wellicht de beste scooterverzekering voor jou. Bij deze verzekering krijg je namelijk al vanaf het begin korting. Als de verzekering namelijk jouw eerste scooterverzekering is, dan geeft deze verzekeraar je meteen een no-claim korting van 55%. Daarnaast geldt er ook dat je als veilige rijder extra korting krijgt. Het voordeel kan hierbij oplopen tot wel 75% van de normale premie van je bromfietsverzekering. Wie wil er nou niet profiteren van kortingen?

Net zoals het geval is bij de meeste andere bromfiets- of scooterverzekeringen, kun je ook bij de Meeus scooterverzekering kiezen uit verschillende pakketten. Kies je voor de WA bromfietsverzekering, dan wordt de schade die met jouw bromfiets wordt aangericht bij andere verkeersdeelnemers gedekt. Om je eigen scooter of bromfiets te dekken, kun je kiezen voor de WA+ Diefstal bromfietsverzekering. Deze dekking biedt dezelfde voordelen als de WA verzekering, maar dekt je bromfiets ook tegen schade die niet door jou zelf is veroorzaakt. Je bent hierbij dus niet alleen verzekerd tegen diefstal, maar ook tegen schade die ontstaat door onder andere weersomstandigheden of kortsluiting. Vind je deze dekking nog net niet genoeg, dan kun je kiezen voor de WA+ Diefstal + Aanrijding bromfietsverzekering. Deze biedt dezelfde dekking als de bovenstaande 2 pakketten, maar verzekert je ook tegen schade aan je bromfiets of scooter door ongelukken die je zelf hebt veroorzaakt.

Kenmerken van de Meeus scooterverzekering:

 • De verzekeraar heeft een nieuwwaarderegeling.
 • Je kunt kiezen voor verschillende verzekeringspakketten.
 • Er gaat een scherpe premie gepaard met deze verzekering.
 • Bij deze verzekering kun je profiteren van verschillende kortingen.

6. Klaverblad scooterverzekering

Als je zoekt naar de beste scooterverzekering voor jouw behoeften, dan kun je de verschillende dekkingen en premies met elkaar vergelijken. We weten allemaal dat aansprakelijkheid bij letsel of overlijden en aansprakelijkheid bij schade aan spullen enorm kan oplopen. Daarom is het belangrijk dat de verzekeraar waar je jouw verzekering afsluit een hoge dekking aanbiedt. Wij kennen een verzekeraar die een hoge dekking aanbiedt. Daarom raden wij de Klaverblad scooterverzekering aan. Wij vinden dat deze verzekering de beste scooterverzekering voor jou is, omdat er een hoge dekking mee gepaard gaat. Bij aansprakelijkheid bij letsel of overlijden, geldt er een verzekerd bedrag van €6.070.000. Als het gaat om aansprakelijkheid bij schade aan spullen, bedraagt is het maximaal verzekerd bedrag €2.500.000. Je bent er dus zeker van dat ongelukken goed zijn gedekt.

De premie van de Klaverblad scooterverzekering wordt bepaald aan de hand van je leeftijd, woonplaats en het type brommer of scooter. Als je bovendien keer op keer geen schade claimt, dan krijg je steeds meer korting op de premie. Zo gaat het premiebedrag ook steeds omlaag. Ook bij deze verzekeraar heb je keuze uit verschillende pakketten. Wanneer je eenmaal een basisverzekering hebt uitgekozen, dan kun je deze verder uitbreiden met aanvullende dekkingen. Je kunt onder andere kiezen voor de ongevallenverzekering opzittenden of de verzekering voor verkeersrechtsbijstand. Bij de ongevallenverzekering krijg je een bedrag uitgekeerd als jij of iemand anders op de brommer of scooter invalide wordt of overlijdt door een verkeersongeluk. Kies je voor de verzekering voor verkeersrechtsbijstand, dan krijg je rechtshulp als je verkeersschade wil verhalen op degene die deze heeft veroorzaakt.

Kenmerken van de Klaverblad scooterverzekering:

 • Er geldt een hoog verzekerd bedrag.
 • De verzekering kun je gemakkelijk online afsluiten.
 • Hoe meer schadevrije jaren, hoe lager de te betalen premie.
 • Bij de WA verzekering hoef je geen eigen risicobedrag te betalen.
 • Je kunt kiezen uit een basisverzekering en deze desgewenst uitbreiden.

7. VerzekerUzelf scooterverzekering

Als je zoekt naar de beste scooterverzekering, dan is het natuurlijk belangrijk dat de verzekeraar deze nog aanbiedt. Dit is helaas niet het geval bij de VerzekerUzelf scooterverzekering. Deze verzekering wordt namelijk niet meer aangeboden. Had je de verzekering al afgesloten, dan blijf je gewoon verzekerd.

Kenmerken van de VerzekerUzelf scooterverzekering:

 • Je kon de verzekering eenvoudig afsluiten.
 • Dit is een verzekering zonder schadevrije jaren.
 • Bij deze verzekering kon je kiezen uit 3 pakketten.
 • Er geldt, voor klanten die de verzekering reeds hadden afgesloten, een snelle schadeafhandeling.

8. AnsvarIdéa scooterverzekering

Heb je pas een nieuwe scooter of bromfiets gekocht en ben je daarom op zoek naar de beste scooterverzekering? Dan is het belangrijk om na te gaan welke eisen je aan een dergelijke verzekering stelt. Denk er bijvoorbeeld aan dat het voor jou belangrijk is dat de verzekering verdeeld is in verschillende pakketten. Als je kiest voor een dergelijke verzekering, dan bepaal je zelf waartegen je gedekt bent. Wij kennen een verzekering die verdeeld is in 2 pakketten, die duidelijk van elkaar zijn te onderscheiden. Hier verwijzen we naar de AnsvarIdéa scooterverzekering. Deze verzekering is mogelijkerwijs de beste scooterverzekering voor jouw behoeften, omdat je zelf de dekking bepaalt. Dit doe je door te kiezen voor de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering of de All-risk verzekering. Zoals je inmiddels weet, geldt er een uitgebreidere dekking bij de All-risk verzekering.

Het is namelijk zo dat wanneer je kiest voor de AnsvarIdéa scooterverzekering, de WA verzekering dekking biedt tegen schade die met jouw bromfiets aan anderen is toegebracht. Echter, in tegenstelling tot veel andere WA verzekeringen, is bij deze verzekering nog een aspect verzekerd. Er wordt namelijk een ongevallenrisico meeverzekerd. Deze aanvulling op de bromfietsverzekering is onmisbaar. Daarom heeft de verzekeraar ervoor gekozen hem standaard mee te verzekeren. Wanneer je kiest voor de All-risk verzekering, dan profiteer je van een zeer uitgebreide dekking. Zo ben je niet alleen verzekerd voor schade die met jouw bromfiets is aangericht aan anderen, maar ook voor aanrijdingsschade. Deze aanrijdingsschade wordt zelfs gedekt als de aanrijding jouw schuld was. Bij deze uitgebreide verzekering ben je ook verzekerd voor beschadiging en vandalisme.

Kenmerken van de AnsvarIdéa scooterverzekering:

 • De verzekering bestaat uit 2 pakketten.
 • Standaard is ook het ongevallenrisico meeverzekerd.
 • Je kunt profiteren van een no-claim korting die je kunt opbouwen in een pakketpolis.
 • Als klant van deze verzekeraar krijg je korting op alle verzekeringen, afhankelijk van het aantal verzekeringen dat je bij hen hebt afgesloten.

9. ENRA scooterverzekering

Ben je op zoek naar de beste scooterverzekering voor jouw behoeften? Het is een goed idee om hiernaar op zoek te gaan als je pas een scooter of bromfiets hebt aangeschaft of hebt gekregen. Wanneer je op de weg gaat, is het namelijk verplicht dat je verzekerd bent. Is het voor jou belangrijk dat de scooterverzekering van je dromen zowel voordelig als uitgebreid is? Dan is de ENRA scooterverzekering wellicht de beste scooterverzekering voor jou. Deze verzekering is namelijk zowel voordelig als uitgebreid. Denk er bijvoorbeeld aan dat je te maken hebt met schade of diefstal. Dan zorgt de verzekeraar voor een snelle en bovendien vakkundige afhandeling. Je kunt dus dagelijks zorgeloos op stap gaan met je scooter of bromfiets. We zeggen bovendien dat de verzekering voordelig is, omdat je steeds een hogere korting krijgt op je premie, naar mate je langer schadevrij rijdt.

Bij de ENRA scooterverzekering kun je zowel je nieuwe als tweedehandse bromfiets voordelig en uitgebreid verzekeren. Het is belangrijk om bij het afsluiten van de verzekering eerst een keuze te maken ten aanzien van het pakket. Je hebt namelijk keuze uit een WA verzekering, diefstalverzekering en cascoverzekering. De WA verzekering is weliswaar de enige die verplicht is, maar voor extra dekking kun je ook voor de andere pakketten kiezen. Nadat je hebt gekozen voor een basisdekking, dan kun je, indien gewenst ook kiezen voor aanvullende dekkingen. Bij deze verzekeraar worden er 2 aanvullende verzekeringen aangeboden, namelijk de opzittendenverzekering en de verhaalsrechtsbijstandsverzekering. Je bepaalt dus zelf in welke mate je verzekerd bent. Wanneer je de verzekering naar wens hebt samengesteld, kun je deze gemakkelijk online afsluiten.

Kenmerken van de ENRA scooterverzekering:

 • Je krijgt meteen 55% no-claim korting.
 • De verzekering kun je gemakkelijk online afsluiten.
 • Er geldt een voordelige premie en uitgebreide dekking.
 • Bij deze verzekering krijg je gratis valhelmdekking tot €
 • Deze verzekeraar biedt gratis hulpverlening aan bij ongevallen.
 • Als je de verzekering afsluit, dan kun je kiezen uit 3 pakketten met eventueel aanvullende dekkingen.

10. ASR scooterverzekering

Zoek je naar de beste scooterverzekering voor jouw behoeften? Dan kun je kijken of de bromfietsverzekeringen van de specifieke verzekeraars wel bij je passen. Voordat je de ASR scooterverzekering afsluit, bijvoorbeeld, kun je duidelijk zien of de verzekering bij je past. Deze verzekering is de beste scooterverzekering voor jou als je je bromfiets of scooter particulier gebruikt. De verzekering is ook ideaal voor jou als je bromfiets een Nederlands kenteken heeft. Zelfs wanneer je een snorfiets of fiets met hulpmotor hebt, is de verzekering ideaal voor jou. De verzekering is niet de ideale verzekering voor jou als je je bromfiets gebruikt voor koeriersdiensten. Heb je intussen geconcludeerd dat deze verzekering goed bij je past? Dan kun je kiezen voor 1 van de verzekeringspakketten. Er zijn maar liefst 3 verschillende pakketten, dus je kiest zelf welke dekking belangrijk is voor jou.

Bij de WA dekking van de ASR scooterverzekering, ben je standaard verzekerd voor schade die je met je bromfiets veroorzaakt. Voor extra dekking kun je kiezen voor de Casco beperkt of Casco allrisk verzekering. Wil je deze verder uitbreiden? De verzekeraar stelt je dan ook in de gelegenheid om de aanvullende keuzedekkingen af te sluiten. Het gaat hier om de aanvullende dekkingen “Ongevallen Opzittenden”, “Schade Opzittenden Basis”, “Rechtsbijstand motorrijtuigen” en “Schade aan gemonteerde extra’s”. Over het algemeen spreken deze dekkingen voor zich. Het is wel belangrijk te vermelden dat je de “Schade aan gemonteerde extra’s” dekking alleen kunt afsluiten als je hebt gekozen voor het Casco beperkt of Casco allrisk pakket. De overige aanvullende dekkingen kun je bij alle 3 pakketten afsluiten. Ga dus snel na welk basispakket bij je past en breid de verzekering desgewenst uit met aanvullende dekkingen.

Kenmerken van de ASR scooterverzekering:

 • Je kunt meteen zien of de verzekering iets voor jou is.
 • Als je kiest voor de cascodekking, dan is je helm gratis meeverzekerd.
 • Wanneer je een jaar schadevrij hebt gereden, betaal je een lagere premie.
 • Door te kiezen voor een basispakket en eventuele aanvullende dekking, verzeker je precies wat je nodig hebt.

No Comment

Leave a reply