Verzekeringen

De Beste Reisverzekering van 2020 kiezen? Vergelijken kan hier voor zowel doorlopend als kortlopend!

Als je op reis gaat, dan denk je aan de verschillende leuke dingen die je zal doen en de mensen die je kunt ontmoeten. Meestal denken we niet direct aan een reisverzekering. Echter, het is toch belangrijk om een dergelijke verzekering af te sluiten, zodat je in het buitenland verzekerd bent voor risico’s tijdens je vakantie. Je denkt dan misschien: “Maar ik heb al een zorgverzekering, waarom moet ik dan een reisverzekering afsluiten?” Het antwoord op deze vraag is dat de zorgverzekering niet alle kosten dekt. Wees dus optimaal verzekerd en kies voor de beste reisverzekering!

Beste reisverzekering van 2020

In het onderstaand artikel recenseren wij de top 13 reisverzekeringen. Aan de hand van de artikelen kun je de eigenschappen van de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken om vervolgens de beste reisverzekering uit te kiezen. Als je graag je reisverzekering wil afsluiten bij je huidige zorgverzekeraar, dan kun je gebruik maken van de onderstaande tabel, waarin de verzekeraars zijn opgesomd.

1. Centraal Beheer

Zoek je naar de beste reisverzekering voor jouw behoeften? Is het voor jou van immens belang dat je zelf je verzekering kunt samenstellen en dat je invloed hebt op de premie van je reisverzekering? Dan is de verzekering van Centraal Beheer wellicht de beste reisverzekering voor jou. Wanneer je deze verzekering hebt afgesloten kun je onbezorgd genieten van je welverdiende vakantie. Natuurlijk hoop je niet dat je iets overkomt of dat je ziek wordt tijdens je vakantie, maar mocht er toch iets gebeuren, dan weet je dat je goed zit. Zelfs als je gewoon hulp nodig hebt, staat deze verzekeraar voor je klaar. Het doet er hierbij niet toe of het dag of nacht is, want er is altijd hulp beschikbaar. De reisverzekering van Centraal Beheer is bovendien flexibel.

Je hebt bij deze verzekeraar 2 mogelijkheden op het gebied van reisverzekeringen. Er is namelijk een doorlopende reisverzekering en er is een kortlopende reisverzekering. Afhankelijk van de frequentie waarmee je reist, kies je voor de optie die het beste bij je past. Ga je slechts af en toe op reis, dan past de kortlopende reisverzekering het beste bij jou. Deze sluit je namelijk slechts voor 1 reis af. Als je echter vaker per jaar op vakantie gaat, dan kun je liever kiezen voor de doorlopende reisverzekering. Deze is voordeliger voor mensen die frequent reizen. Bij de doorlopende reisverzekering zijn er meerdere mogelijkheden. Je hebt namelijk keuze uit een maximaal aaneengesloten reisduur van 365, 180 of 60 dagen. Ga je nooit langer dan 60 dagen achter elkaar op vakantie, dan is het premiebedrag lager.

Kenmerken van de Centraal Beheer reisverzekering:

 • Bij Centraal Beheer heb je invloed op de premie van je reisverzekering.
 • De reisverzekeringen van Centraal Beheer kun je flexibel samenstellen.
 • Je hebt keuze uit een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering.
 • De verzekeraar geeft je de optie om de doorlopende reisverzekering op elk moment op te zeggen.
 • Een kortlopende of juist doorlopende reisverzekering kun je gemakkelijk uitbreiden met Annulering.

2. Univé

Ben je op zoek naar de beste reisverzekering? Variëren jouw vakanties sterk en zoek je daarom naar een reisverzekering, die ervoor zorgt dat je jouw vakantie naar wens kunt verzekeren? Dan kies je voor de reisverzekering van Univé. De verzekering van deze verzekeraar is wellicht de beste reisverzekering voor jou, omdat hij je de mogelijkheid geeft om je vakantie naar wens te verzekeren. Het doet er dan niet toe of je een weekendje op vakantie gaat of dat je een langdurige, verre reis maakt. Er zijn namelijk 2 opties op het gebied van reisverzekeringen bij Univé, namelijk een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering. Als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat, dan past de doorlopende reisverzekering het beste bij jou. Deze zorgt er namelijk voor dat je met je bagage tijdens al je vakanties en weekendtrips in Europa voor het hele jaar bent verzekerd.

Echter, niet iedereen kan vaker per jaar op vakantie gaan. Daar heeft Univé ook aan gedacht. Daarom kun je ook kiezen voor de kortlopende reisverzekering. Deze is de beste optie wanneer je 1 keer per jaar op vakantie gaat of gewoon af en toe geniet van een weekendje weg. Afhankelijk van je keuze kan de premie verschillen. Bij de doorlopende reisverzekering geldt er namelijk dat je een premie vanaf 1,37 euro per maand betaalt inclusief assurantiebelasting. De premie van de kortlopende reisverzekering ligt wat hoger en kost je vanaf 2,54 euro inclusief assurantiebelasting. Bij beide verzekeringen geldt er dat je dag en nacht hulp krijgt via de Univé alarmcentrale. Een andere overeenkomst van de 2 verzekeringen is dat gezinsleden direct zijn mee te verzekeren. Echter, bij de kortlopende reisverzekering kun je ook familie of vrienden direct meeverzekeren.

Kenmerken van de Univé reisverzekering:

 • Je kunt je vakantie naar wens verzekeren.
 • Als je vaker per jaar op vakantie gaat, dan kun je kiezen voor de doorlopende reisverzekering.
 • Bij Univé krijg je dag en nacht hulp via de alarmcentrale als je een reisverzekering hebt afgesloten.
 • Voor reizigers die slechts 1 keer per jaar of af en toe een weekendje op vakantie gaan, is er een kortlopende reisverzekering.

3. Allianz

Ga je binnenkort op reis en zoek je daarom naar de beste reisverzekering? Een reisverzekering is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding van je vakantie of reis. Het doet er hierbij niet toe of je reist voor vakantie, werk of studie, omdat je in alle gevallen een passende verzekering nodig hebt. Niemand wil namelijk voor verrassingen komen te staan. Wij kennen een verzekeraar die voor elk reisdoel een passende verzekering heeft. Hier verwijzen we naar Allianz. De verzekering van deze topverzekeraar is om deze reden de beste reisverzekering voor jou. Wanneer je bovendien voor hun reisverzekering kiest, dan kun je hen 24 uur per dag 7 dagen per week bereiken voor hulp. Ze hebben zelfs wereldwijd eigen alarmcentrales en hun professionele hulpverleners helpen je in het Nederlands. Dankzij deze verzekeraar kun je tevens de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse inschakelen.

Wanneer je een reisverzekering van Allianz afsluit, dan betekent dat bovendien dat de schadebehandeling bij diefstal, verlies of annulering snel en eerlijk plaatsvindt. Net zoals het geval is bij de vorige 2 verzekeraars, kun je ook bij Allianz kiezen voor een doorlopende reis- en annuleringsverzekering of een kortlopende reisverzekering. Het verschil tussen de twee is dat je bij de doorlopende verzekering het hele jaar door bent verzekerd en dat je bij de kortlopende reisverzekering per reis wordt verzekerd. Bij de doorlopende reisverzekering geldt er tevens dat je keuzevrijheid hebt, waardoor je zelf je dekking kunt kiezen. Kies je echter voor de kortlopende reisverzekering vanaf 1,40 euro per persoon per dag, dan geldt de verzekering voor een zonvakantie, wintersportvakantie of een weekendje weg. Er geldt bij de kortlopende reisverzekering ook dat je een annuleringsdekking krijgt.

Kenmerken van de Allianz reisverzekering:

 • De professionele hulpverleners helpen je in het Nederlands.
 • Hun centrale is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • De beste ziekenhuizen of artsen ter plaatse worden ingeschakeld.
 • Er geldt een snelle en eerlijke schadebehandeling bij diefstal, verlies of annulering.
 • Je hebt keuze tussen een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering.

4. Zelf

Ga je vaker op reis en ben je daarom op zoek naar de beste reisverzekering die aansluit bij jouw reisgewoontes? Dan is het belangrijk om na te gaan waaraan een dergelijke topverzekering voor jou moet voldoen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je het belangrijk vindt dat de verzekering gepaard gaat met een superscherpe premie. Uiteraard wil je, wanneer je op reis gaat, ook een veilig gevoel hebben. Aan beide factoren heeft Zelf gedacht. Deze verzekeraar biedt namelijk een aantrekkelijke doorlopende reisverzekering aan met een superscherpe premie. De verzekering van deze verzekeraar is alleen gericht op mensen die regelmatig reizen. Zij bieden namelijk geen kortlopende reisverzekering meer aan. Echter, als je vaker reist, voor bijvoorbeeld je werk, dan is hun verzekering wellicht de beste reisverzekering voor jou.

De reisverzekering van Zelf is uniek, omdat je de mogelijkheid krijgt om ook andere factoren bij te verzekeren. Enkele aanvullende dekkingen die zij aanbieden zijn de wintersportdekking, de automobilistenhulp, de ongevallen dekking, de dekking met betrekking tot geld en de medische kosten dekking met daarbij tandheelkundige dekking. Je kunt zelfs kiezen voor dekking die te maken heeft met annulering. Een andere eigenschap die de Zelf reisverzekering aantrekkelijk maakt is het feit dat je de verzekering kunt afsluiten aan de hand van het gebied waar je naartoe reist. Er zijn 3 mogelijkheden op dit gebied, namelijk Europa, Europa Plus en Wereld. De Europa verzekering spreekt voor zich. Je wordt gedekt in alle landen binnen Europa. Bij Europa Plus gelden dezelfde voorwaarden, maar deze geldt voor een langere aaneengesloten reisduur van 90 dagen. Bij de Wereld verzekering gelden de voorwaarden van Europa Plus, maar voor alle landen en werelddelen.

Kenmerken van de Zelf reisverzekering:

 • Bij Zelf geldt er een superscherpe premie.
 • De verzekeraar biedt een uitstekende service aan.
 • Er is een mogelijkheid om te kiezen voor aanvullende dekkingen.
 • Je kunt kiezen voor een verzekering aan de hand van de plek waar je naartoe reist.

5. nowGo

Wanneer je op reis gaat, dan denk je wellicht aan de verschillende spullen die je met je mee wil nemen. Echter, je belangrijkste reisaccessoire is je reisverzekering. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor de beste reisverzekering aan de hand van je reisgewoontes. Met de reisverzekering van nowGo bijvoorbeeld, ben je verzekerd bij verlies, beschadiging of diefstal van je spullen. Deze verzekeraar vergoedt bovendien extra kosten na onverwachte gebeurtenissen. Daarnaast geldt er hulpverlening in het buitenland wanneer je hun reisverzekering afsluit. NowGo begrijpt dat niet iedereen dezelfde reisbehoeftes heeft. Daarom biedt deze verzekeraar 2 verschillende reisverzekeringen aan, namelijk een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering. Voordat je zomaar kiest voor 1 van de 2 opties, is het belangrijk om na te gaan welke van de 2 de beste reisverzekering voor jou is.

Als je per jaar meer dan 21 dagen op vakantie gaat, dan is de doorlopende reisverzekering van nowGo perfect voor jou. Deze verzekering is ook geschikt als je meer dan 1 keer per jaar op vakantie gaat of vaker een weekendje weg gaat. Met deze verzekering ben je bovendien altijd verzekerd wanneer je op vakantie wil gaan, zelfs als je kiest voor een last minute vakantie. Een ander voordeel van deze verzekering is dat je hem slechts 1 keer hoeft af te sluiten voor meerdere vakanties. Echter, als je minder dan 21 dagen per jaar op vakantie gaat of je verlaat je land slechts 1 keer per jaar, dan is de kortlopende verzekering de beste keus voor jou. Bij de kortlopende verzekering kun je tevens kiezen voor aanvullende dekkingen.

Kenmerken van de nowGo reisverzekering:

 • Er geldt hulpverlening in het buitenland.
 • Na onverwachte gebeurtenissen geeft nowGo je een vergoeding van extra kosten.
 • Met de reisverzekering ben je verzekerd bij diefstal, beschadiging of verlies van je spullen.
 • Deze verzekeraar biedt 2 reisverzekeringen aan: een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering.

6. ANWB

Als je op vakantie gaat, dan maakt het niet toe welk land je bezoekt, omdat je er in alle gevallen goed aan doet om een reisverzekering af te sluiten. Denk er bijvoorbeeld aan dat je hulp nodig hebt met het regelen van vervoer of dat je medische begeleiding nodig hebt. Dan is het handig om te kiezen voor een verzekeraar die hulp en advies aan je geeft in het buitenland. Dit is zeker het geval wanneer je kiest voor de ANWB reisverzekering. Wij vinden dat deze verzekering de beste reisverzekering voor jou is, omdat je hulp en advies krijgt in het buitenland. Daarnaast kun je ook medische kosten en bagage verzekeren. Wanneer je ervoor kiest om je bagage te verzekeren, dan hoef je je bijvoorbeeld geen zorgen te maken over een gevallen camera of verloren sportuitrusting.

Je hebt ook bij ANWB de keuze uit 2 verzekeringstypes, namelijk de doorlopende reisverzekering en de kortlopende reisverzekering. Als je kiest voor de doorlopende reisverzekering, dan kun je tot 20% korting krijgen. Er geldt hierbij ook een gezinskorting: vanaf de vierde persoon wordt gratis meeverzekerd. Deze doorlopende reisverzekering is bovendien als beste uitgeroepen uit de test van de Consumentenbond. Enkele voordelen die je hebt bij zowel de doorlopende als kortlopende reisverzekering van ANWB zijn het feit dat kinderen tot 5 jaar gratis worden verzekerd en dat je op elk gewenst moment hulp krijgt via de ANWB alarmcentrale. De medewerkers staan namelijk altijd voor je klaar. Bij ANWB gelden er tevens andere voordelen, namelijk als je lid wordt, dan profiteer je van 10% korting. Hoe langer je lid bent, hoe hoger de korting!

Kenmerken van de ANWB reisverzekering:

 • ANWB geeft je korting als je lid wordt.
 • Kinderen tot 5 jaar worden gratis meeverzekerd.
 • Je kunt kiezen voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering.
 • Bij ANWB krijg je 24 uur per dag, 7 dagen per week hulp via de alarmcentrale.
 • De doorlopende reisverzekering van deze verzekeraar is in 2020 uitgeroepen tot beste uit de test.
 • Wanneer je de doorlopende reisverzekering afsluit, dan is de verzekering vanaf de vierde persoon gratis.

7. Klaverblad

Als je op reis gaat, verwacht je natuurlijk niet dat je iets overkomt. Helaas kunnen er soms dingen gebeuren die je niet had voorzien. Daarom is het altijd het beste om een reisverzekering af te sluiten voordat je op reis gaat. Zoek je om deze reden naar de beste reisverzekering? Het uitkiezen van de ideale verzekering hangt helemaal af van je persoonlijke situatie en wensen. Vind je het belangrijk dat de reisverzekering van je dromen bestaat uit standaardmodules die je kunt uitbreiden met aanvullende modules? Dan is de verzekering die Klaverblad aanbiedt, wellicht de beste reisverzekering voor jouw behoeften. Deze verzekeraar biedt namelijk een reisverzekering aan die bestaat uit 2 standaardmodules. Bovendien kun je de verzekering uitbreiden met diverse aanvullende modules, zodat hij naadloos aansluit bij jouw behoeftes.

Onder de standaarddekking van de Klaverblad reisverzekering valt persoonlijke hulp, hulp bij calamiteiten en aansprakelijkheid voor schade aan je vakantieverblijf. De persoonlijke hulp verwijst naar hulp wanneer er iets met je gebeurt terwijl je op vakantie bent. Denk er bijvoorbeeld aan dat je ziek wordt tijdens je vakantie, je een ongeval krijgt of dat jij of een van je gezinsleden overlijdt of vermist raakt. In al deze gevallen krijg je hulp van de alarmcentrale, die dag en nacht bereikbaar is. Er geldt hierbij een maximale vergoeding van €5.000.000 per gebeurtenis voor de modules medische kosten en persoonlijke hulp samen. Vind je het belangrijk dat ook andere modules verzekerd zijn wanneer je op reis gaat? Dan kun je ervoor kiezen om ook vervoer en verblijf, bagage, personenschade, medische kosten, annulering en wintersport te verzekeren.

Kenmerken van de Klaverblad reisverzekering:

 • De verzekering is een doorlopende reisverzekering.
 • Bij Klaverblad bestaat de reisverzekering uit 2 standaardmodules.
 • Je kunt de reisverzekering uitbreiden met diverse aanvullende modules.
 • Indien gewenst, kun je bij Klaverblad advies krijgen van een assurantieadviseur.

8. HEMA

Zoek je naar de beste reisverzekering voor jouw behoeften? Is de ideale verzekering voor jou een reisverzekering met een aantrekkelijke premie, die vol voordelen zit? Wij kennen een verzekeraar die een reisverzekering aanbiedt, die volledig aansluit bij jouw verwachtingen, namelijk HEMA. De verzekering van HEMA vinden wij de beste reisverzekering voor jou, omdat je hiermee zonder gedoe goed verzekerd op reis kunt gaan. Wanneer je deze verzekering hebt afgesloten, dan ga je met een gerust gevoel de deur uit, omdat je overal hulp krijgt. HEMA heeft namelijk een alarmcentrale die je 24 uur per dag te woord staat. Vanuit de centrale worden er, indien nodig, hulpdiensten ingeschakeld, krijg je hulp met je schade en worden de eerste voorzieningen voor je getroffen. Het enige wat jij hoeft te doen tijdens je vakantie is genieten.

Een aantrekkelijke eigenschap van de HEMA reisverzekering is dat er bij hen een standaard onderwater- en wintersportdekking geldt. Deze eigenschap van de verzekering is vooral aantrekkelijk voor mensen die houden van sportieve vakanties. Als je bijvoorbeeld gaat snowboarden of skiën, dan kan er altijd iets gebeuren. Dit is ook het geval wanneer je goed oplet. Daarom ben je met de voordelige onderwater- en wintersportdekking goed verzekerd. Deze dekking is bij HEMA geheel gratis. Pak dus alvast je ski’s en duikbril in en geniet van je vakantie. Een andere unieke eigenschap van de HEMA reisverzekering is dat zij geen kortlopende of doorlopende reisverzekering aanbieden. Deze verzekeraar houdt van duidelijkheid en heeft er daarom voor gekozen om 1 verzekering aan te bieden voor al je reizen. Aan deze verzekering zijn er heldere voorwaarden en is er een uitgebreide dekking gekoppeld voor elk type reis.

Kenmerken van de HEMA reisverzekering:

 • Bij HEMA krijg je dekking op maat.
 • De reisverzekering biedt een scherpe premie.
 • HEMA verzekeringen zijn dagelijks opzegbaar.
 • Hun alarmcentrale staat 24 uur per dag voor je klaar.
 • Je bent met de verzekering van HEMA zowel in Nederland als in het buitenland gedekt.
 • Er is geen sprake van een kortlopende of doorlopende reisverzekering, maar 1 verzekering voor al je reizen.

9. Generali

Zoek je naar de beste reisverzekering voor jouw behoeften? Vind je dat de beste verzekering voor jou een reisverzekering is waarbij schade zeer snel wordt afgewikkeld? Is het voor jou ook belangrijk dat niet alleen jij, maar ook je bagage is verzekerd tijdens je reis? Moet de verzekering ten slotte geschikt zijn voor zowel korte als lange vakanties? Dan weten wij precies aan welke verzekering je denkt. Je denkt namelijk aan de Generali reisverzekering. Deze verzekering is de beste reisverzekering voor jou, omdat hij mogelijkheden biedt voor zowel korte als lange vakanties. Daarnaast is bij deze reisverzekering je bagage tot €5.000 verzekerd. Je kunt de reisverzekering tevens gemakkelijk uitbreiden met werelddekking. Als je iets overkomt, dan vindt de schadeafwikkeling enorm snel plaats. Hierdoor kun je keer op keer zorgeloos op vakantie gaan.

Wanneer je de Generali reisverzekering afsluit, dan ontvang je een dekking als je bagage op een luchthaven kwijtraakt. We weten ook allemaal dat het kan voorkomen dat je vanwege een noodsituatie misschien eerder naar huis moet gaan. Het kan daarnaast voorkomen dat je juist later naar huis moet gaan. In beide gevallen maak je onvoorziene reiskosten. Deze worden ook gedekt door de reisverzekering. Een andere reden waarom de Generali reisverzekering ervoor zorgt dat je zorgeloos kunt reizen, is omdat je bij hen ook acute hulp krijgt. Denk er bijvoorbeeld aan dat er een zware aardbeving optreedt. Dan zorgt de verzekeraar ervoor dat je bijvoorbeeld een voorschot krijgt in contant geld als je niet bij je eigen geld kunt komen. Voor nog meer zekerheid geeft Generali je de optie om ook voor aanvullende dekkingen te kiezen.

Kenmerken van de Generali reisverzekering:

 • Bagage is ook verzekerd.
 • Schade wordt bij deze verzekeraar snel afgewikkeld.
 • De verzekering is ideaal voor zowel korte als lange vakanties.
 • Je hebt de mogelijkheid om voor aanvullende dekkingen te kiezen.
 • Generali geeft je de mogelijkheid om de verzekering uit te breiden met werelddekking.

10. Ohra

Wie vindt het nou niet prettig om op vakantie te gaan? Je laat alle stress van het werk achter en trekt erop uit om gewoon te genieten. Tijdens je reis doe je allerlei leuke dingen, ontmoet je nieuwe mensen en hoef je je over niets zorgen te maken. Is dat wel waar? Nee, als je namelijk geen reisverzekering hebt afgesloten, dan ben je niet gedekt als iets je overkomt. Hoewel dat niet het eerste is waar we aan denken, is het echter zo dat van alles ons kan overkomen op vakantie. Denk er bijvoorbeeld aan dat je koffer wordt gestolen of dat je uitglijdt en landt op je pols, waardoor deze breekt. Wat doe je dan? Om te voorkomen dat je met de handen in het haar zit, kies je de beste reisverzekering voor jouw behoeften uit. Een verzekeraar die een aantrekkelijke reisverzekering aanbiedt is Ohra.

Wij vinden dat de Ohra reisverzekering de beste reisverzekering voor jou is, omdat je met deze verzekering eventuele schade gemakkelijk kunt declareren. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie stel je zelf de verzekering samen. Je kunt bij Ohra namelijk kiezen voor een doorlopende of kortlopende reisverzekering. Daarnaast geeft deze verzekeraar je de optie om te selecteren met wie je op vakantie gaat, waar je naartoe gaat en welke soort vakantie je in gedachten hebt. Aan de hand van de geselecteerde antwoorden, worden je premie en dekking bepaald. Het is interessant te weten dat je bij de kortlopende reisverzekering al vanaf €4,40 per week verzekerd kunt zijn. De premie van de doorlopende verzekering ligt wat lager. Je kunt deze verzekering al vanaf €1,99 per maand afsluiten. Stel zelf je verzekering samen en ga met een gerust hart op reis.

Kenmerken van de Ohra reisverzekering:

 • Er wordt een superscherpe premie aangeboden.
 • Bij de Ohra reisverzekering is je bagage standaard verzekerd.
 • Je kunt kiezen tussen een kortlopende of doorlopende verzekering.
 • Het maakt niet uit voor welk type reisverzekering je kiest, want hulpverlening voor jezelf is sowieso gedekt.

11. FBTO

Zoek je naar de beste reisverzekering voor jouw behoeften? Ga dan eerst na over welke eigenschappen de ideale reisverzekering voor jou moet beschikken. Denk er bijvoorbeeld aan dat gemak van immens belang voor jou is. Dan kun je het liefst kiezen voor een reisverzekering die je gemakkelijk online kunt afsluiten. In het hedendaagse drukke leven, heb je misschien de tijd niet om naar een fysieke locatie van een verzekeraar te gaan. Ook om deze reden is het handig om te kiezen voor een reisverzekering die online afgesloten kan worden. Wij kennen een verzekeraar die een scherpe premie vanaf €2,30 per maand aanbiedt en die je de mogelijkheid geeft om je reisverzekering snel en gemakkelijk online af te sluiten. Hier verwijzen we naar FBTO. Wij vinden namelijk dat de FBTO reisverzekering de beste reisverzekering voor jou is.

Bij FBTO staat gemak, een aantrekkelijke prijs en een top dekking voorop. De FBTO reisverzekering past daarom perfect bij jou. Op het gebied van gemak is er namelijk aan alles gedacht. Behalve dat je de verzekering online kunt afsluiten, kun je namelijk schade tijdens je reis gemakkelijk melden via WhatsApp. Ook met de prijs is er rekening gehouden. Daarom is de reisverzekering van FBTO in 2 delen gesplitst, namelijk een tijdelijke reisverzekering en een doorlopende reisverzekering. Aan de hand van de duur en frequentie van je reizen kun je kiezen voor de verzekering die bij jouw leefstijl aansluit. Kies je bijvoorbeeld voor de doorlopende reisverzekering, dan kun je de verzekering het hele jaar door aanpassen. Een voordeel van de tijdelijke reisverzekering daarentegen, is dat je alleen kiest wat je nodig hebt. FBTO biedt zelfs aanvullende modules aan voor extra zekerheid.

Kenmerken van de FBTO reisverzekering:

 • De verzekering kun je gemakkelijk en snel online afsluiten.
 • FBTO biedt een scherpe premie aan vanaf €2,30 per maand.
 • Als je schade hebt tijdens je reis, kun je deze eenvoudig via WhatsApp melden.
 • Je hebt de mogelijkheid om je verzekering uit te breiden met aanvullende modules.

12. Reaal

Ga je regelmatig op reis of kies je voor relatief lange vakanties wanneer je op reis gaat? Dan kun je het liefst kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Is het voor jou ook belangrijk dat de beste reisverzekering je huisdieren dekt wanneer je hen meeneemt op reis? Dan kennen wij de beste reisverzekering voor jou, namelijk de Reaal reisverzekering. Deze verzekeraar biedt een superieure verzekering aan. Er is hier sprake van een doorlopende reisverzekering. Door een dergelijke verzekering af te sluiten, ben je verzekerd in Europa of gewoon in de hele wereld. Bovendien verzekert Reaal je jonge kinderen, tot 5 jaar, gratis mee. Er is bij een reisverzekering vaak ook sprake van een eigen risico. Echter, dit bedrag wordt door deze verzekeraar laag gehouden, waardoor je optimaal en bovenal zorgeloos kunt reizen.

Wanneer je de Reaal reisverzekering af wil sluiten, dan krijg je hulp van de verzekeraar. Het doet er niet eens toe of je de verzekering online of gewoon telefonisch wil regelen, want je krijgt via beide kanalen de nodige hulp en informatie. Als je een reisverzekering afsluit, is het altijd belangrijk om van tevoren te weten wat allemaal is verzekerd. Ook hierover is de verzekeraar zeer transparant. De doorlopende reisverzekering van Reaal verzekert onder andere hulpverlening, buitengewone kosten, bagage, rechtsbijstand en je vakantieverblijf. Daarnaast ben je er ook van verzekerd dat je een eenmalige uitkering krijgt bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval tijdens je reis. De verzekering dekt zelfs je geneeskundige en tandheelkundige kosten. Ook de geneeskundige kosten van je meereizend huisdier zijn gedekt.

Kenmerken van de Reaal reisverzekering:

 • Er geldt een uitgebreide dekking.
 • Het eigen risicobedrag wordt laag gehouden.
 • De reisverzekering is een doorlopende verzekering.
 • Je hebt de mogelijkheid om de reisverzekering uit te breiden met autohulp, een annuleringsverzekering of een aanvullende wintersportverzekering.

13. Nationale Nederlanden, de reisverzekering voor backpackers of een wereldreis

Intussen heb je gelezen over de verschillende verzekeringen waar je voor kunt kiezen wanneer je op reis gaat. Heb je echter toch de beste reisverzekering voor jouw behoeften nog niet gevonden? Dan is de Nationale Nederlanden reisverzekering wellicht de beste reisverzekering voor jou. Deze reisverzekering is net zoals de verzekering van de vorige verzekeraar een doorlopende reisverzekering. Hier geldt ook dat kinderen tot 5 jaar gratis worden meeverzekerd en dat je aanvullende dekkingen kunt afsluiten voor 1 reis. Een andere eigenschap die de reisverzekering van deze verzekeraar interessant maakt, is het feit dat er 24 uur per dag, 7 dagen per week persoonlijke hulpverlening geldt. Je kunt om deze reden onbezorgd op vakantie, ook al reis je elke maand van het jaar. De doorlopende reisverzekering zorgt ervoor dat je het hele jaar door bij elke reis goed verzekerd bent.

Hoewel de reisverzekering van Nationale Nederlanden een doorlopende reisverzekering is, is er ook gedacht aan “losse” reizen. Daarom kun je sommige dekkingen afsluiten voor 1 specifieke reis. Denk er bijvoorbeeld aan dat je vaker op reis gaat naar Spanje, Frankrijk of andere Europese landen. Misschien vind je op gegeven moment dat je deze plekken al vaak genoeg hebt gezien en dat je nu graag een wereldreis wil maken. Geen probleem! Je kunt namelijk de werelddekking afsluiten voor deze specifieke reis. Hier zit je niet doorlopend aan vast. Behalve de standaard verzekering en de eenmalige dekking, kun je er ook voor kiezen om aanvullende dekkingen af te sluiten. Deze verzekeren de aspecten die de standaardverzekering niet dekt. Ga dus zo vaak als je maar wil zorgeloos op reis!

Kenmerken van de Nationale Nederlanden reisverzekering:

 • Kinderen tot 5 jaar worden gratis meeverzekerd.
 • Je hebt de mogelijkheid bij Nationale Nederlanden om aanvullende dekkingen af te sluiten.
 • Bij deze verzekeraar geldt er 24 uur per dag 7 dagen in de week persoonlijke hulpverlening.
 • Deze verzekeraar geeft je de mogelijkheid om dekkingen voor 1 specifieke reis af te sluiten.
 • De reisverzekering die Nationale Nederlanden aanbiedt is een doorlopende reisverzekering.

No Comment

Leave a reply