Zoek je naar het beste peuterboek van 2020? Vergelijk hier dan de top 5!

We weten allemaal dat er verschillende soorten boeken zijn voor kinderen. De voorleesboeken zijn het bekendst, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld kleurboeken. Ook kijk- en aanwijsboeken zijn leuk, omdat je je kind daarmee nieuwe woordjes leert. Als je kiest voor een voorleesboek, dan kun je rekening houden met de leeftijd van je kind. De voorleesboeken zijn er namelijk voor verschillende leeftijdsgroepen. Zo zijn er boeken voor de allerjongsten, maar ook voor kinderen die al zelf lezen. De meeste voorleesboeken zijn prachtig geïllustreerd. Daarom zijn ze perfect voor peuters. Zoek je naar het beste peuterboek? Dan zoek je alvast naar een boek met leuke illustraties. Vervolgens kun je letten op het onderwerp. Wij helpen je om het beste peuterboek te vinden!

Beste peuterboek van 2020

Als je zoekt naar het beste peuterboek, dan zijn er veel zaken waar je rekening mee houdt. Je gaat eerst na welk boektype je wil hebben. Vervolgens kijk je naar de aanbevolen leeftijd. Je kunt zelfs verschillende onderwerpen met elkaar vergelijken. Het komt er dus op neer dat je veel tijd kwijt bent aan het zoeken naar het ideale boek. Echter, er is een verkorte manier om het ideale boek uit te kiezen. Je kunt namelijk op zoek gaan naar een top 10 of top 5 lijst. Op die manier zie je alleen de allerbeste boeken van dat jaar. Wij hebben een dergelijke lijst voor je samengesteld. Het gaat om een top 5 met allerlei leuke boeken voor peuters. Elk boek hebben we afzonderlijk beschreven. Je krijgt dus een beeld van het onderwerp. Lees snel de beschrijvingen en kies zo het beste peuterboek uit!

1. Nijntje aanwijsboek

We hebben je verteld dat er verschillende soorten kinderboeken zijn. Zo kun je kiezen voor een verhaalboek, maar ook bijvoorbeeld een prentenboek. Bij verhaalboeken voor peuters is er meestal gezorgd voor leuke illustraties. Echter, bij prentenboeken ligt de nadruk Nijntje aanwijsboekveel meer op plaatjes. Zo kun je je kind nieuwe woordjes leren als je een prentenboek uitkiest. Is daarom het beste peuterboek voor jouw kind een prentenboek? Houdt je kindje bovendien van het schattige konijntje Nijntje? Dan kun je kiezen voor het Nijntje aanwijsboek. Wij vinden dat dit boek het beste peuterboek voor jou is. Het boek gaat namelijk over Nijntje én het is een prentenboek.

Als we kijken naar dit grote hardkartonnen prentenboek, dan zien we dat het 2 afgeronde hoeken heeft. Je kunt je kind dus gerust met het boekje laten spelen wanneer je niet in de buurt bent. Ben je wel in de buurt, dan kun je je kindje allerlei nieuwe woordjes leren. Er zijn namelijk verschillende thema’s verwerkt in het boek. Zo kom je thema’s tegen zoals speelgoed, familie en vrienden, eten en drinken, in de dierentuin en zelfs aankleden. De pagina’s in het boek zijn wit en glanzend. Bovendien zijn er zes tot negen voorwerpen per pagina. Deze voorwerpen kun je samen met je kindje benoemen. Aan de onderkant van de pagina staan de woorden genoemd, inclusief lidwoorden. Voorlezers met Nederlands als tweede taal worden dus geholpen bij het benoemen van de plaatjes.

Eigenschappen van het boek Nijntje aanwijsboek:

 • Het verzorgde en aantrekkelijke boekje is gericht op peuters vanaf ongeveer 2 jaar.
 • Hier gaat het om een leuk, groot, hardkartonnen prentenboek met 2 afgeronde hoeken.
 • Je kunt aan de onderkant van de pagina’s de woorden aflezen, inclusief hun lidwoorden.
 • Met dit boek leren peuters voorwerpen uit hun dagelijkse omgeving aan te wijzen en te benoemen.
 • Er is per dubbele pagina gezorgd voor een ander thema, zoals “eten en drinken”, “aankleden” en “in de dierentuin”.

2. Pretpark de poepfabriek

Je hebt waarschijnlijk al eens gelachen om grappen over poep en puf. Als je een zeer jong kindje in huis hebt, begreep hij/zij de grappen waarschijnlijk niet. Dit komt doordat kindertjes nog niet begrijpen wat poep precies is. Ook weten ze niet waar het vandaan komt Pretpark de poepfabriekof waarom ze soms buikpijn krijgen. Wil je je kind wat meer vertellen over het verteringsproces en waar poep vandaan komt? Dan lees je het beste peuterboek over dit onderwerp voor. We verwijzen hier naar het boek Pretpark de poepfabriek. Dit boek is wellicht het beste peuterboek over de hele weg van eten naar poep. Dit bijzonder onderwerp wordt in het boek op een unieke manier uitgelegd.

Het boek Pretpark de poepfabriek gaat over Professor W.C. Pot. Hij bezit een Poepfabriek die met sluiten bedreigd wordt. Om te voorkomen dat de fabriek gesloten wordt, zorgen Pim en Pollie voor een reddingsplan. Zij willen van de fabriek een pretpark maken. In dit pretpark wordt aan je geleerd dat je gezond moet eten. Je komt ook alles over je maag, darmstelsel en stoelgang te weten. De aandacht wordt in het boek ook gevestigd op voldoende bewegen. Daarnaast wordt er gesproken over allerlei aspecten van poep en poepen zoals soorten, vormen, manieren en blokkades. Er wordt dus op een vrolijke wijze verteld over de werking van het verterende binnenste van het menselijk lichaam. In het boek krijgen kinderen zelfs honderden tips voor hun “eschatologische” woordenschatuitbreiding.

Eigenschappen van het boek Pretpark de poepfabriek:

 • Het verteringsproces wordt in dit boek op een humoristische manier uitgelegd.
 • In het boek gaat de auteur in op het gehele verteringsproces, van eten naar poep.
 • Je komt meer te weten over het reguliere verteringsproces, maar ook onregelmatigheden.
 • Hoewel het boek als peuterboek is gecategoriseerd, is hij ook geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.

3. Rupsje Nooitgenoeg – Lezen en leren met Rupsje Nooitgenoeg

Kinderen leren al vanaf het moment dat ze geboren worden allerlei nieuwe dingen. Naarmate je regelmatig met hen praat, leren ze te praten. Eerst zijn het slechts enkele woordjes en daarna vertellen ze je hele verhalen. Op den duur wordt het tijd om ook te leren Rupsje Nooitgenoeg - Lezen en leren met Rupsje Nooitgenoegschrijven. Dit leert een kind officieel op school. Echter, niet omdat het kind op school leert schrijven, mag hij/zij geen voorsprong hebben. Daarom is het handig als je je kind al op jonge leeftijd op speelse wijze woordjes en cijfers leert herkennen. Dit kun je doen met een leuk aanwijsboek. Is daarom het beste peuterboek voor jou een aanwijsboek? Dan kun je kiezen voor het boek Rupsje Nooitgenoeg – Lezen en leren met Rupsje Nooitgenoeg.

Wij vinden dat het boek Rupsje Nooitgenoeg – Lezen en leren met Rupsje Nooitgenoeg het beste peuterboek voor jou is. Het gaat hier namelijk om een vrolijk aanwijsboekje. Met dit boekje leer je dreumesen en peuters aan de hand van wonderschone tekeningen allerlei dingen herkennen. Zo maakt het kind in het boek kennis met kleuren, cijfers en vormen. Echter, hij/zij herkent ook de eerste woordjes, dierengeluiden en -huizen, tegenstellingen en dingen om te eten. Het gaat dus om een zeer leerrijk boek. Deze leuke kennis kan je kind zelfs delen met zijn/haar vriendjes en vriendinnetjes. In deze set zitten er namelijk 8 uitdeelboekjes!

Eigenschappen van het boek Rupsje Nooitgenoeg – Lezen en leren met Rupsje Nooitgenoeg:

 • Neem dit aanwijsboek door met kindertjes vanaf ongeveer 1 jaar.
 • Door regelmatig het boek met je kind door te nemen, leer je hem/haar al op jonge leeftijd lezen.
 • In het boek kom je verschillende dingen tegen zoals kleuren, vormen, cijfers, tegenstellingen en zelfs dierengeluiden.
 • Het gaat hier om een verzameling met 8 uitdeelboekjes, dus je kunt de boekjes desgewenst uitdelen op een verjaardag.

4. Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik

Sommige kinderen worden geboren met een hoge mate van empathie. Wanneer je dus een verhaal voorleest, vormt het kind een band met de personages. Het is voor dergelijke kinderen leuk om meerdere verhalen over dezelfde personages te horen. Daarom Dikkie Dik - Elke dag Dikkie Dikkun je kiezen voor boeken uit een bepaalde reeks. Zo gaat het avontuur steeds door. Er is nog een manier om een dergelijk kind tevreden te stellen, zonder dat je meerdere boeken hoeft te kopen. Je kunt namelijk kiezen voor een dik verhaalboek met korte leuke verhaaltjes over dezelfde personages. Een dergelijk boek, dat wellicht het beste peuterboek voor jou is, is Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik.

Wij raden het boek Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik aan, omdat het hier gaat om een luxe feesteditie. In dit boek kom je dus niet 1, maar 365 verhaaltjes tegen over die ondeugende oranje kat. Doordat er 365 verhaaltjes in het boek zijn, kun je gedurende een jaar lang elke dag een ander verhaal voorlezen. Het maakt niet uit welk verhaaltje je leest, want allemaal zijn even leuk. Ook gaan de verhalen over allerlei onderwerpen. Je ziet wat Dikkie Dik meemaakt in huis, in de keuken, maar ook in de tuin. Er komen zelfs verhaaltjes voor over de seizoenen. Daarnaast maakt Dikkie Dik ook van alles mee op Pasen, tijdens het sinterklaasfeest en op Kerst. Het boek bevat zelfs korte tekstjes over letters van het alfabet.

Eigenschappen van het boek Dikkie Dik – Elke dag Dikkie Dik:

 • Je kunt het boek voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.
 • Er zijn in dit boek 365 korte verhaaltjes verwerkt, dus je kunt een heel jaar dagelijks een nieuw verhaaltje voorlezen.
 • De gezellige verhalenbundel beschikt over veel vrolijke illustraties van de bekende oranje kat in verschillende formaten.
 • In het boek zijn er verhaaltjes over onder andere de verschillende seizoenen, maar ook over Kerst, Pasen en het Sinterklaasfeest.
 • Voor peuters en kleuters komen herkenbare onderwerpen voor zoals buiten op onderzoek uitgaan, vriendschap, ruziemaken en plagerijtjes.

5. Dino coloring

Als er gesproken wordt over kinderboeken, dan denkt men vaak alleen aan voorleesboeken. Hoewel dergelijke boeken leuk zijn, kun je je kind ook op een andere manier bezighouden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kijk- en aanwijsboek. Ook prentenboeken zijnDino coloring aantrekkelijk voor jonge kinderen. Wil je je kind echter de kans geven om zelfstandig bezig te zijn? Dan is het wellicht een goed idee om te kiezen voor een kleurboek. In een dergelijk boek kan je kind helemaal zichzelf zijn. Wil hij/zij een boom blauw kleuren, dan kan dat. Het kind krijgt ook de mogelijkheid om te laten zien hoe netjes hij/zij kan kleuren. Zo ontwikkel je ruimtegevoel bij het kind. Is daarom het beste peuterboek voor jouw kind een kleurboek? Dan raden wij het boek Dino coloring aan.

Wij vinden dat het boek Dino coloring het beste peuterboek voor creatieve kinderen is. Je geeft je kind met dit boek namelijk de gelegenheid om helemaal zichzelf te zijn. Bovendien zijn er in het stoere kleurboek veel dinosaurussen, die ingekleurd kunnen worden. Soms kom je slechts 1 grote dinosaurus tegen op 1 pagina. Echter, er zijn ook pagina’s met meerdere dinosaurussen. Zo maakt je kind kennis met allerlei soorten dinosaurussen. Wil je hem ook leren hoe elk van deze dieren heet? Geen probleem! Onder de tekeningen zijn namelijk de namelijk van de dinosaurussen geschreven. Je kind kan dus gezellig kleuren en na afloop vertel je hem/haar welke dinosaurus hij/zij heeft gekleurd.

Eigenschappen van het boek Dino coloring:

 • Dit stoere kleurboek bevat veel dinosaurussen om in te kleuren.
 • Zowel de allerjongste als iets oudere kinderen kunnen de dinosaurussen op de 64 pagina’s inkleuren.
 • Per pagina vind je 1, maar soms ook meerdere dinosaurussen, die naar wens ingekleurd kunnen worden.
 • Je kunt je kind nieuwe woordjes leren, want bij de verschillende soorten dinosaurussen is steeds de naam vermeld.