Door de top 5 te vergelijken vind je hier het beste Nijntje boek van 2020!

Er zijn kinderboeken met allerlei leuke en creatieve verhalen. Daarnaast zijn er ook boeken die helemaal geen tekst bevatten. Bij dergelijke boeken vertellen de beelden het verhaal. Dan zijn er ook boeken daartussen. Denk maar aan de boeken over Nijntje. Deze hebben wel tekst, maar het gaat om zeer eenvoudige en korte tekstjes. Het komt er eigenlijk op neer dat Dick Bruna, de auteur van Nijntje, boeken maakt, omdat hij ze zelf mooi vindt. Hij wil tevens gewoon mooie prenten maken, die op zichzelf grafische ontwerpen zijn. Het is dus gewoon een bonus dat kinderen over de hele wereld dol zijn op de boeken. Is jouw kind ook zo’n Nijntje fan? Dan begrijpen we waarom je zoekt naar het beste Nijntje boek. Wij helpen je op weg. Lees dit artikel en vind gemakkelijk het beste Nijntje boek.

Beste Nijntje boek van 2020

Hoewel het uitkiezen van een nieuw boek voor sommigen moeilijk kan zijn, is het voor jou super eenvoudig. We geven je namelijk de richtlijnen om een geschikt (kinder)boek te selecteren. Ga eerst na welke genres je kind leuk vindt. Vervolgens kies je voor een boek dat geschreven is voor zijn/haar doelgroep. Zo simpel is dat. Op deze gebieden hoef jij je geen zorgen meer te maken. Je hebt immers al besloten dat je een Nijntje boek gaat kopen. Deze boeken zijn leuk voor jonge kinderen. Wij helpen je bovendien verder op weg. In dit artikel vertellen we je namelijk over 5 super populaire boeken uit de Nijntje-reeks. Ook beschrijven we alle 5 boeken. Je kunt op die manier gemakkelijk het beste Nijntje boek uitkiezen. Aarzel dus niet langer en vind nu jouw beste Nijntje boek!

1. Nijntje aanwijsboek

Sommige kinderen vinden het fijn om zelf “mee te lezen”. Dit houdt in dat, hoewel ze nog geen letters kennen, ze goed naar je luisteren terwijl jij voorleest. Vervolgens onthouden ze het verhaal. Wanneer je hetzelfde boek weer Nijntje aanwijsboekvoorleest, dan vullen ze je tijdens het voorlezen aan. Er zijn ook kinderen die het helemaal niet spannend vindt als er aan hen wordt voorgelezen. Voor dergelijke kinderen zijn er speciale boeken. Denk maar aan doe-boeken aanwijsboeken. Veel jonge kinderen reageren positief op aanwijsboeken. Ze leren namelijk nieuwe woorden en krijgen het gevoel dat hun “input” ook belangrijk is. Klinkt een dergelijk boek daarom als het beste Nijntje boek voor jou? Dan raden we het boek Nijntje aanwijsboek aan.

Wij vinden dat het boek Nijntje aanwijsboek het beste Nijntje boek voor jouw kind is. Dit boek is namelijk, zoals de naam doet vermoeden, een aanwijsboek. In het boek kom je verschillende thema’s tegen. Deze thema’s zijn steeds verdeeld per spread. Hierdoor komt je kindje niet in de war. Enkele thema’s die je in het boek tegenkomt zijn “in het verkeer” en “eten en drinken”. De verschillende thema’s zijn netjes verwerkt in het grote, stevige boek vol plaatjes. Zo beschadigt het boek ook niet gemakkelijk wanneer je kind er alleen mee speelt. Laat je kind gerust bladeren in het boek en de verschillende voorwerpen of gebeurtenissen aanwijzen!

Eigenschappen van het boek Nijntje aanwijsboek:

 • Aan de onderkant van de pagina’s zijn steeds de woorden genoemd, inclusief lidwoorden.
 • Je kunt met dit verzorgde boek nieuwe woordjes leren aan peuters vanaf ongeveer 2 jaar.
 • Er komen verschillende thema’s aan bod in dit boek, waaronder “in de natuur”, “in de dierentuin” en “familie en vrienden”.
 • De lidwoorden zijn toegevoegd, dus het boekje helpt voorlezers met Nederlands als tweede taal bij het benoemen van de plaatjes.

2. Lieve oma Pluis

We proberen kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op de dingen die in het leven kunnen gebeuren. Denk er maar aan dat je boekjes voorleest over jaloezie en ruzie onder kinderen. Daarnaast lees je ook boeken over vrolijkere Lieve oma Pluisonderwerpen voor zoals samenspelen en naar feestjes gaan. Er zijn echter altijd moeilijke onderwerpen, die sommige ouders vermijden. Ze weten namelijk niet zo goed hoe ze daar met hun kinderen over kunnen praten. Een dergelijk onderwerp is de dood. Hoewel het een deel is van het leven, is de dood van een geliefde moeilijk te verwerken. Ook is het voor velen moeilijk uit te leggen aan jonge kinderen. Gaat toch iemand dood, dan is het goed om je kind door middel van een voorleesboek hierover te leren. Zoek je daarom naar het beste Nijntje boek over de dood? Kies dan voor het boek Lieve oma Pluis.

In het boek Lieve oma Pluis is Nijntje heel verdrietig. Haar oma is namelijk overleden. Gelukkig weet Nijntje om te gaan met deze verdrietige gevoelens. Zo zet ze bloemen op het graf van haar oma. Dit doet ze omdat oma enorm veel van bloemen hield. Hoewel de dood een moeilijk onderwerp is om met kinderen te bespreken, lukt het aardig met dit boek. Het thema wordt namelijk in het boek op een lichtvoetige en directe wijze beschreven. Ook sluit het boekje aan bij de belevingswereld van kinderen. Klinkt dit boek als het beste Nijntje boek voor jouw kind?

Eigenschappen van het boek Lieve oma Pluis:

 • De oma van Nijntje is in dit boek doodgegaan en daarom is Nijntje verdrietig.
 • Op een lichtvoetige en directe wijze wordt een moeilijk thema in dit boekje beschreven.
 • Dit boek gaat weliswaar over de dood, maar sluit toch goed aan bij de belevingswereld van kinderen.
 • Je kunt dit beknopte, prettig voor te lezen boekje met tekst op rijm voorlezen aan kinderen vanaf ongeveer 2 jaar.

3. Miffy in the Netherlands

Lees je regelmatig verschillende Nijntje boeken voor aan je kind? Dan denk je misschien dat deze boeken speciaal voor Nederlanders geschreven zijn. Dat is echter niet het geval. Deze boeken zijn immers geschreven voor kinderen Miffy in the Netherlandsin de gehele wereld. In andere talen heeft Nijntje zelfs een andere naam, namelijk Miffy. Aangezien Nijntje van alles meemaakt, is er ook een boekje geschreven over Nijntje in Nederland. Dit boekje is in diverse talen beschikbaar. Misschien is het wel leuk om het boekje in het Engels aan je kind voor te lezen? Lijkt dat je wat? Als je graag een Nijntje-verhaal in een andere taal wil voorlezen, dan kennen wij voor jou het beste Nijntje boek. We verwijzen hier naar het boek Miffy in the Netherlands.

Wij vinden dat het boek Miffy in the Netherlands ideaal is voor Nederlanders die een Engels verhaal willen voorlezen. Dit boek is namelijk het beste Nijntje boek over Nederland. Hoewel deze versie van het boek in het Engels is geschreven, begrijpen Nederlandse kinderen toch waar er over gesproken wordt. In het boekje reist Nijntje immers door Nederland. Daarbij laat ze zien wat dit prachtige land allemaal te bieden heeft. Zo kom je geweldige foto’s tegen van Hollandse Hoogte. In combinatie met Nijntje geven de foto’s een fris en aantrekkelijk beeld van de Nederlandse diversiteit. Je komt in het boek cultuur en architectuur tegen, landschappen met luchten, kunst en zelfs molens en koeien…

Eigenschappen van het boek Miffy in the Netherlands:

 • Je kunt het Engelstalige boekje voorlezen aan kindertjes vanaf ongeveer 4 jaar.
 • Er is van dit mooie Engelstalige boekje ook een Nederlandstalige editie uitgebracht.
 • Miffy, die in het Nederlands bekend is onder de naam Nijntje, reist in dit boekje door Nederland.
 • Lezers worden meegenomen op sleeptouw en zien in dit prachtige boekje wat Nederland allemaal te bieden heeft.
 • Het boek geeft je een levendig en divers beeld van Nederland met diverse seizoenen, oude tradities en moderne architectuur.
 • Eigenlijk is het boekje meer geschikt voor iets oudere Nederlandstalige kinderen, maar je kunt het toch voorlezen aan jongere kinderen om hen Engels te leren.

4. Bambino Loco 3-5 jaar / Nijntje, Betje, Boris en alle anderen 1

Bij het beschrijven van het eerste boek in deze reeks, hebben we je verteld over doe-boeken. Voor sommige kinderen zijn dergelijke boeken perfect. Ze hoeven namelijk niet te luisteren terwijl iemand anders voorleest en kunnen Bambino Loco 3-5 jaar Nijntje, Betje, Boris en alle anderen 1“zelfstandig” bezig zijn. Bovendien worden doe-boeken meer gezien als speelgoed dan als boeken. Gelukkig zijn dergelijke boeken ook beschikbaar in de vorm van boekjes over bekende voorleespersonages. Hierbij kun je denken aan personages zoals Nijntje. Wil je je kind verrassen met een leuk doe-boek over de bekende Nijntje? Dan kennen wij het beste Nijntje boek voor jouw kind. Hier verwijzen we naar het boek Bambino Loco 3-5 jaar / Nijntje, Betje, Boris en alle anderen 1.

Je kind hoeft zich geen moment te vervelen als je hem/haar dit boekje geeft. Bambino Loco 3-5 jaar / Nijntje, Betje, Boris en alle anderen 1 is namelijk een leuk tweedelig doe-boek. In het boekje kom je namelijk Loco Bambino en Nijntje, Betje, Boris en alle anderen tegen. Het eerste deel is leuk en leerzaam en bevat diverse spelletjes. Elk spelletje is uitgelegd in 6 overzichtelijke stapjes. Zo kan je kind al gauw met slechts een beetje hulp of gewoon helemaal zelf spelen. Het tweede boekje leert je kind om te observeren, vergelijken en combineren. Je komt zelfs diverse telopdrachten tegen. Het concentratievermogen van je kind wordt dus ontwikkeld. Je kunt niet ontkennen dat een dergelijk boek wellicht het beste Nijntje boek voor je kind is…

Eigenschappen van het boek Bambino Loco 3-5 jaar / Nijntje, Betje, Boris en alle anderen 1:

 • Er zitten in het pakket maar liefst 2 speelboekjes.
 • Je kunt kinderen vanaf ongeveer 3 jaar laten spelen met dit boekenpakket.
 • Loco Bambino bevat leuke spelletjes, die steeds in 6 overzichtelijke stapjes zijn uitgelegd.
 • Het Nijntje boekje leert je kind te observeren, vergelijken en combineren tijdens het spelen.
 • Diverse telopdrachten zijn opgenomen in het Nijntje-boekje, waardoor kinderen hun concentratievermogen ontwikkelen.

5. Nijntje oefent – Nijntje oefent woorden

We hebben het in dit artikel gehad over een aanwijsboekje en een speelboekje. Dergelijke boeken kunnen gecategoriseerd worden als doe-boeken. Het zijn namelijk geen boeken die een verhaal bevatten dat je als ouder Nijntje oefent - Nijntje oefent woordenvoorleest. Bij deze boeken krijgt je kind de kans om zelf te ontdekken. Eigenlijk kun je je kind met deze boeken allerlei nieuwe dingen leren. Misschien kies jij voor een iets directere aanpak. Dan is een leerboekje wellicht perfect. Ook in de Nijntje-reeks zijn dergelijke boeken beschikbaar. Klinkt daarom een leerboek uit de Nijntje reeks als het beste Nijntje boek voor jouw kind? Kies dan voor het boek Nijntje oefent – Nijntje oefent woorden.

Wij vinden dat het boek Nijntje oefent – Nijntje oefent woorden het beste Nijntje boek voor flinke kinderen is. Dit is namelijk een leerrijk oefenboekje waarbij je je kind allerlei nieuwe woordjes leert. Zo kun je met je kind naar de plaatjes kijken en deze vervolgens benoemen. Het boek zit vol met woorden in herkenbare thema’s. Zo komen er thema’s zoals “voorwerpen”, “dieren” en “kleding” aan de orde. De verschillende woorden in het boek bestaan allemaal uit 2 lettergrepen. Hierdoor zijn dit de ideale woorden om mee te oefenen. Indien je ook het boekje met de oefenkaartjes in huis hebt, kun je dit boek in combinatie daarmee gebruiken. Echter, dit boekje kun je ook gewoon los gebruiken.

Eigenschappen van het boek Nijntje oefent – Nijntje oefent woorden:

 • Er zij in dit boekje plaatjes die je kunt benoemen.
 • Kindertjes vanaf ongeveer 3 jaar kunnen woorden oefenen met dit boekje.
 • Voor het stimuleren van de woordenschat van kinderen is de serie Nijntje oefent ontwikkeld.
 • Elk woord in het boekje bestaat uit 2 lettergrepen, waardoor de woorden perfect zijn om mee te oefenen.
 • Neem het boekje een paar keer door met je kind en ga vervolgens na hoeveel woordjes hij/zij heeft onthouden.