Verzekeringen

Op Zoek Naar De Beste Motorverzekering van 2020? Vergelijk hier de goedkoopste alternatief!

Ben je op zoek naar de beste motorverzekering voor jouw behoeften? Als je een motorfiets hebt, dan is het zeker een goed idee om deze verzekering af te sluiten. Op een motor is de kans op het krijgen van een ongeluk namelijk groter dan wanneer je een autobestuurder bent. Bij het kiezen van de beste motorverzekering kun je letten op de dekkingen. Het is namelijk een feit dat sommige verzekeringen alleen dekkingen bieden voor schade die jij met de motor hebt aangericht aan anderen. Daarnaast zijn er ook verzekeringen die dekkingen bieden tegen diefstal, aanrijdingen en zelfs schade na brand, storm en tijdens transport. Ga dus na welke dekking je belangrijk vindt en kies de ideale verzekering uit!

Beste motorverzekering van 2020

In de onderstaande tabel zie je de namen van 10 verzekeraars die motorverzekeringen aanbieden. Bekijk deze top 10, vergelijk de verzekeringen met elkaar en sluit vervolgens de beste motorverzekering voor jouw behoeften af.

1. Klaverblad motorverzekering

Als je op zoek bent naar de beste motorverzekering, dan is het belangrijk om na te gaan welke dekkingen je graag wil hebben. Denk er bijvoorbeeld aan dat je slechts een vergoeding wil krijgen bij aansprakelijkheid bij letsel of overlijden. Als dit het geval is, dan is een WA verzekering over het algemeen goed genoeg. Deze verzekering is overigens verplicht wanneer je een motor bestuurt. Vind je het ook belangrijk dat je van de verzekeraar zelf mag bepalen bij welke garage je je motor laat repareren? Dan is de Klaverblad motorverzekering wellicht de beste motorverzekering voor jouw behoeften. Bij deze verzekering word je namelijk in de gelegenheid gesteld om zelf de garage uit te kiezen waar je motor wordt gerepareerd. Er geldt tevens een standaard laag eigen risico van slechts €100.

Kiezen voor de Klaverblad motorverzekering betekent daarnaast dat je de verzekering naar wens kunt samenstellen. De verzekeraar biedt namelijk 3 varianten van de motorverzekering aan. Als je kiest voor de WA verzekering, dan geldt er alleen dekking voor aansprakelijkheid bij letsel of overlijden en dekking bij schade aan spullen. Vind je het echter belangrijk dat er meer aspecten worden verzekerd, dan kun je kiezen voor de WA+ beperkt casco verzekering of de WA+ volledig casco verzekering. Om je een beter beeld te geven van deze verzekeringen, bekijken we de dekking van de WA+ volledig casco verzekering. Deze dekt dezelfde aspecten van de WA verzekering, maar verzekert je motor ook tegen brand, ontploffing, diefstal, inbraak, storm, hagel en schade door eigen schuld. Bij totaalverlies of diefstal, geldt er zelfs een nieuwwaarderegeling!

Kenmerken van de Klaverblad motorverzekering:

 • Er geldt standaard een laag eigen risico van €100.
 • Bij welke garage je je motor laat repareren, ligt geheel aan jou.
 • Je betaalt een lagere premie naarmate je meer schadevrije jaren hebt.
 • De verzekering bestaat uit een basisdekking met aanvullende dekkingen.

2. Rabobank motorverzekering

Zoek je naar de beste motorverzekering voor jouw behoeften? Dan kun je kijken naar de verschillende verzekeringspakketten die worden aangeboden of het eigen risico. Er zijn daarnaast ook andere factoren waar je op kunt letten. Als je het echter belangrijk vindt dat je geen eigen risico hoeft te betalen, dan is de Rabobank motorverzekering wellicht de beste motorverzekering voor jou. Bij deze verzekeraar geldt er namelijk dat je bij schade of diefstal geen eigen risico hoeft te betalen. Daarnaast is no-claimgarantie mogelijk, wat betekent dat je premie zelfs na schade gelijk blijft. Hoewel we het niet hopen, kan er altijd iets met je motor gebeuren. Daarom krijg je bij diefstal of totaalverlies binnen de eerste 3 jaar het aankoopbedrag tot maximaal €35.000 terug. Je kunt dan een nieuwe motor kopen.

Wanneer je een verzekering afsluit, dan doe je dit zodat je geholpen wordt in nood. Het is daarom ook zeer belangrijk dat de verzekeraar je snel van dienst is. Dit is zeker het geval wanneer je de Rabobank motorverzekering hebt afgesloten. Je kunt met deze verzekering namelijk rekenen op directe hulp en snelle reparatie na een ongeval. Hierdoor kun je binnen de kortste keren weer op de weg. Ook bij deze verzekering heb je keuze uit 3 dekkingen, namelijk WA, WA+ Beperkt Casco en WA+ Volledig Casco oftewel Allrisk. Zoals je waarschijnlijk al weet, biedt de Allrisk dekking de meest uitgebreide dekking. Wil je nog meer zekerheid hebben wanneer je met je motor de straat opgaat? Dan kun je kiezen voor aanvullende dekkingen zoals voertuighulp in binnen- en buitenland.

Kenmerken van de Rabobank motorverzekering:

 • No-claimgarantie is mogelijk.
 • Je kunt kiezen uit 3 basisverzekeringen.
 • Bij schade of diefstal geldt er geen eigen risico.
 • De verzekeraar geeft je de optie om je basisverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen.
 • Als je motor in de eerste 3 jaar total loss wordt verklaard of wordt gestolen, dan krijg je het aankoopbedrag tot €35.000 terug.

3. ANWB motorverzekering

Zoek je naar de beste motorverzekering voor jouw behoeften? Dan kun je het liefst kiezen voor een verzekering die je zelf kunt samenstellen. Die mogelijkheid heb je wanneer je kiest voor de ANWB motorverzekering. De verzekeraar begrijpt namelijk dat de “gemiddelde motorrijder” niet bestaat. Daarom bieden zij niet 1 standaard pakket aan. Je kunt om deze reden bij hen kiezen voor een verzekering die bij jouw persoonlijke situatie past. Een andere reden waarom wij vinden dat deze verzekering de beste motorverzekering voor jou is, is omdat je 24 uur per dag verzekerd bent van hulp. Deze hulp krijg je via de alarmcentrale. Daarnaast profiteer je van een lage premie, waar je ook nog korting op kunt krijgen. Je kunt zelfs profiteren van een no-claim korting die kan oplopen tot wel 80%.

Aangezien we je hebben verteld dat deze verzekering flexibel is op het gebied van de samenstelling, zullen we daar verder op ingaan. Wanneer je de ANWB motorverzekering hebt afgesloten, dan heb je net als bij de bovenstaande 2 verzekeringen keuze uit 3 pakketten. Heb je een basispakket gekozen, dan kun je deze uitbreiden met aantrekkelijke aanvullende dekkingen. Denk hierbij aan de dekking “aanvullend 3 jaar aanschafwaardegarantie”, “verkeersrechtsbijstandverzekering”, “schadeverzekering voor opzittenden” en “accessoires tot €2.500”. Over het algemeen spreken deze dekkingen voor zich, maar als je meer wil weten over de inhoud van de basispakketten of de aanvullende dekkingen, dan verwijzen wij je naar de verzekeraar. Wist je dat je bij deze verzekeraar bovendien een winterstopkorting kunt krijgen? Dit houdt in dat als je je motor van 15 december tot 1 maart niet rijdt, je 10% korting krijgt op je premie.

Kenmerken van de ANWB motorverzekering:

 • Winterstopkorting is mogelijk.
 • Via de alarmcentrale krijg je 24 uur per dag, 7 dagen per week hulp.
 • De verzekering bestaat uit 3 basispakketten en aanvullende dekkingen.
 • Bij deze verzekeraar kun je tot 80% no-claim korting krijgen en 5% ledenkorting.
 • Als je kiest voor de Volledig Casco dekking, dan zijn je helm, motorkleding en bagage meeverzekerd.

4. Inshared motorverzekering

Wanneer je op zoek gaat naar de beste motorverzekering, is het belangrijk om eerst na te gaan over welke eigenschappen een dergelijke verzekering moet beschikken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je motor je enig vervoersmiddel is. Als er dan iets daarmee gebeurt, dan wil je niet met de handen in het haar zitten. Daarom is het handig als je kiest voor een verzekering die vervangend vervoer voor je regelt wanneer er iets gebeurt met jouw vervoer. Als je kiest voor de Inshared motorverzekering, dan ben je bij de Motor op Stal en Allrisk verzekering verzekerd van vervoer. Wanneer er namelijk iets gebeurt met je motor, dan worden de kosten voor vervangend vervoer gedekt. Er zijn bovendien 3 basispakketten waar je uit kunt kiezen: WA, Motor op Stal en Allrisk.

Wanneer je kiest voor de WA verzekering, dan wordt alleen schade die je bij anderen hebt veroorzaakt gedekt. Echter, bij de Motor op Stal verzekering geldt er dat behalve schade bij anderen, ook schade door storm en brand, schade door botsing met dieren, schade door diefstal, oplichting of verduistering van de motor, kosten voor vervangend vervoer en accessoires worden gedekt. Deze zelfde dekkingen gelden ook bij de Allrisk verzekering, maar daar dekt de verzekeraar je ook voor schade die je hebt veroorzaakt aan je eigen motor en schade die is ontstaan terwijl je motor geparkeerd stond. Bij de Inshared motorverzekering verzeker je dus precies wat jij nodig vindt. Wil je behalve de basisdekkingen profiteren van extra zekerheid? Dan kun je de aanvullende dekking voor opzittenden afsluiten.

Kenmerken van de Inshared motorverzekering:

 • Heb je geen schade, dan gaat de premie omlaag en krijg je een jaarbeloning.
 • Zelfs accessoires die op de motor zijn gemonteerd en kledingstukken zijn meeverzekerd.
 • Bij diefstal, total loss en schadeherstel, heb je recht op een vergoeding voor vervangend vervoer.
 • De verzekeraar houdt bij het bepalen van je premie rekening met je rijervaring, dus je kunt ook de korting krijgen die hoort bij het aantal schadevrije jaren van je autoverzekering.

5. Univé motorverzekering

Als je zoekt naar de beste motorverzekering, dan is het belangrijk om ook specifiek te kijken naar de typen motoren die verzekerd kunnen worden. Bij sommige motorverzekeringen kun je namelijk alleen de standaard motorfietsen verzekeren. Echter, sommige verzekeringsmaatschappijen geven je de mogelijkheid om quads, trikes en daarnaast ook de “standaard” motorfietsen te verzekeren. Dit is het geval wanneer je kiest voor de Univé motorverzekering. Afhankelijk van jouw type motor sluit je dus voordelig de verzekering af. Wij vinden daarnaast dat deze verzekering de beste motorverzekering voor jou is, omdat je verzekerd bent van een snelle schade-afhandeling. Op die manier kun je na een ongeluk snel weer op je motor stappen en toeren door de stad of langs prachtige landschappen. Bij deze verzekeraar krijg je zelfs direct 50% no-claimkorting.

Als je de Univé motorverzekering afsluit, dan stel je zelf je pakket samen. Het eerste wat je doet is kiezen voor een basispakket. Je hebt hierbij keuze uit de WA dekking, WA+ oftewel WA Beperkt casco dekking en de Allrisk oftewel Volledig casco dekking. Deze dekkingen zijn vergelijkbaar met de dekkingen die de vorige verzekeraars aanbieden. Wat deze verzekering aantrekkelijker maakt, is het feit dat je hem kunt uitbreiden met verschillende, handige aanvullende dekkingen. Denk bijvoorbeeld aan de dekking “Rechtshulp Verkeer”, die je verzekert van deskundige juridische bijstand bij juridische kwesties rond je motor. Je kunt daarnaast kiezen voor de dekkingen “Ongevallenverzekering”, “Univé Pechhulp”, “3 jaar Nieuwwaardegarantie” en “3 jaar Aanschafwaardegarantie”. De nieuwwaardegarantie dekking sluit je af wanneer je een nieuwe motor Allrisk hebt verzekerd en de aanschafwaardegarantie dekking is bedoeld voor tweedehandse motoren die allrisk zijn verzekerd.

Kenmerken van de Univé motorverzekering:

 • Schade wordt snel afgehandeld.
 • Bij deze verzekeraar krijg je direct 50% no-claimkorting.
 • Je helm en motorkleding zijn tot €1.000 gratis meeverzekerd.
 • Zelfs trikes en quads kun je verzekeren bij deze verzekeringsagent.
 • Er zijn 3 basisverzekeringen en 5 aanvullende dekkingen beschikbaar.

6. Hema motorverzekering

Als je zoekt naar de beste motorverzekering, dan let je uiteraard ook op de kosten van de verzekering. Niemand wil namelijk teveel betalen. Daarom is het een goed idee om te kiezen voor een veelomvattende, maar toch goedkope verzekering. Dit is het geval wanneer je kiest voor de Hema motorverzekering. Wij vinden deze verzekering de beste motorverzekering voor jou, omdat je tot wel honderden euro’s per jaar kunt besparen op je premie. Je vraagt je nu misschien af hoe dat mogelijk is. Het antwoord op die vraag is eenvoudig te beantwoorden: de verzekeraar begrijpt dat schadevrij rijden voor iedereen fijn is. Daarom word je hiervoor beloond. De schadevrije jaren die je bij je vorige verzekeraar hebt opgebouwd, neem je namelijk gewoon mee. Voor je twee- of driewieler kan je no-claim korting zelfs oplopen tot 80%.

Wanneer je kiest voor de Hema motorverzekering, dan hoef je wat je niet nodig hebt ook niet mee te verzekeren. Daarom worden er ook bij deze verzekeraar verschillende pakketten aangeboden, die je kunt uitbreiden met aanvullende dekkingen. Eén aanvullende dekking, die wij zeer handig vinden, is de pechhulp dekking. Deze dekking houdt in dat als je onderweg stil komt te staan, omdat je pech hebt met je motor, de verzekeraar ervoor zorgt dat je weer op de weg wordt geholpen. Ben je overtuigd en vind je dat deze verzekering het beste bij je past? Dan kun je binnen een handomdraai je premie berekenen en de verzekering gemakkelijk online afsluiten. Het berekenen van de maandpremie kan al binnen 1 minuut en het afsluiten van de verzekering is binnen 5 minuten mogelijk.

Kenmerken van de Hema motorverzekering:

 • Er geldt direct een hoge no-claimkorting.
 • Dekkingen zijn bij deze verzekering zelf samen te stellen.
 • Je kunt de verzekering binnen slechts 5 minuten afsluiten.
 • De voorwaarden van de verzekering zijn in begrijpelijke taal geformuleerd.
 • Bij deze verzekering kies je voor 1 van de 3 basispakketten en breid je deze uit met aanvullende dekkingen.

7. Diks motorverzekering

Zoek je naar de beste motorverzekering voor jouw behoeften? Dan kun je aan de hand van de leeftijd van je motor kiezen voor een passende verzekering. De meeste verzekeraars focussen op nieuwe of tweedehandse motoren. Maar wat gebeurt er dan als jij een oude motor hebt, die je wil verzekeren? Dan ga je op zoek naar een verzekeraar die ook bereid is om oudere motoren te verzekeren. Als je kiest voor de Diks motorverzekering, dan heb je de mogelijkheid om ook oudere motoren te verzekeren. Hierbij wordt er gekeken of je motor 20 jaar of ouder is en of hij jaarlijks maximaal 7500 kilometer aflegt. Het is ook belangrijk dat je een ander motorvoertuig hebt voor dagelijks gebruik. Als je voldoet aan deze voorwaarden, dan is de oldtimer motorverzekering van deze verzekeraar wellicht de beste motorverzekering voor jou.

Wanneer je de oldtimer motorverzekering afsluit, dan profiteer je van een zeer lage premie. De goedkoopste versie van deze verzekering heeft een premie van slechts 2 euro per maand. Natuurlijk verzekert deze verzekeraar niet alleen oude motoren. Je kunt namelijk ook gewoon nieuwe motoren verzekeren. Dan maak je gebruik van de standaard Diks motorverzekering. Bij deze verzekering kies je voor de gewenste dekking, namelijk WA, beperkt casco of allrisk. Deze dekkingen kun je desgewenst uitbreiden met aanvullende dekkingen. Vervolgens laat je de verzekeraar je premie berekenen. De premie wordt berekend aan de hand van de specificaties van de motor, je leeftijd, woonplaats en aantal schadevrije jaren. Bevalt deze premie? Dan sluit je de verzekering gemakkelijk online af. Bij deze verzekeraar is er voor elk type motor en bestuurder een gepaste verzekering.

Kenmerken van de Diks motorverzekering:

 • Er is direct dekking mogelijk.
 • Bij deze verzekeraar heb je 14 dagen bedenktijd.
 • De verzekering kun je binnen 5 minuten afsluiten.
 • Je kiest eerst voor een basisdekking en breidt deze vervolgens uit met aanvullende dekkingen.
 • Voor het verhalen van niet gedekte schade op de tegenpartij profiteer je van gratis verhaalservice.

8. Centraal Beheer motorverzekering

Ben je op zoek naar de beste motorverzekering voor jouw behoeften? Dan kun je eerst nagaan hoe het zit met de schadeafhandeling van de verschillende verzekeraars. Het is namelijk zo dat de meeste verzekeraars wel aantrekkelijke verzekeringen aanbieden, maar niet allemaal zijn even snel in het afhandelen van schade. Als je kiest voor de Centraal Beheer motorverzekering, dan kies je voor een verzekering waarbij jouw schade in 3 stappen wordt afgehandeld. Wij vinden daarnaast dat deze verzekering de beste motorverzekering voor jou is, omdat de verzekeraar altijd voor je klaarstaat. Je kunt hen daarom dag en nacht bellen. Er is een apart nummer voor wanneer je dringend hulp nodig hebt, wanneer je met pech langs de weg staat of wanneer je gewoon een “standaard” schade wil melden. Desgewenst kan schade ook online worden gemeld.

Als je de Centraal Beheer motorverzekering afsluit, dan heb je ook keuze uit 3 standaard pakketten. Bij de WA verzekering, oftewel de meest eenvoudige motorverzekering, wordt schade aan anderen gedekt. Kies je voor de WA+ verzekering, dan verzeker je ook schade aan je eigen motor. Ben je op zoek naar nog meer zekerheid? Dan raden wij de Allrisk verzekering aan. Deze is namelijk de meest uitgebreide motorverzekering, die ook de kosten van aanrijdingen en vandalisme dekt. Als deze dekking toch nog niet genoeg voor je is, dan stelt de verzekeraar je ook in de gelegenheid om aanvullende dekkingen te verzekeren. Denk hierbij aan hulpverlening in het buitenland, pechhulp, rechtsbijstand in het verkeer en op medisch gebied, een no-claimbeschermer en een ongevallenverzekering waarbij je meerijders ook verzekert.

Kenmerken van de Centraal Beheer motorverzekering:

 • Bij deze verzekeraar krijg je korting voor schadevrij rijden.
 • Schade kun je voor het gemak op verschillende manieren melden.
 • Accessoires worden standaard meeverzekerd bij deze motorverzekering.
 • Er wordt te allen tijde gezorgd voor een snelle, efficiënte schadeafhandeling.
 • Ook deze verzekering bestaat uit een basisdekking die je met aanvullende dekkingen kunt uitbreiden.

9. Generali motorverzekering

Zoek je naar de beste motorverzekering voor jouw behoeften? Heb je meer vertrouwen in grotere verzekeraars? Dan is de beste motorverzekering voor jou wellicht de Generali motorverzekering. Deze verzekeraar is namelijk een van de grootste verzekeraars ter wereld. Ze zijn al meer dan 100 jaar actief in Nederland en hebben inmiddels meer dan 200.000 klanten in Nederland. Jij kunt gemakkelijk 1 van hun klanten worden als je kiest voor hun motorverzekering. De verzekeraar begrijpt dat motorrijden een passie is. Vandaar dat zij je de mogelijkheid bieden om precies te verzekeren wat jij belangrijk vindt. Op die manier kun je optimaal genieten van je motor en hoef je je geen zorgen te maken over ongelukken of schade. Je kunt bij deze verzekeraar kiezen voor een WA, WA Plus (Beperkt Casco) of Allrisk (Volledig Casco) verzekering.

Voor de snelle afhandeling van schade zit je ook goed met de Generali motorverzekering. Het proces is namelijk zeer gemakkelijk. Je meldt eerst de schade. Dit kan op verschillende manieren. Denk hierbij aan telefonisch, per post of gewoon online. Wanneer je de schade meldt, stuur je ook schadefoto’s en eventueel een proces-verbaal. Het is ook belangrijk dat je het ingevulde Europees Schadeformulier meestuurt. Vervolgens controleert de verzekeraar de schademelding. Hierbij wordt vastgesteld of het om blikschade, letselschade of diefstal gaat. Je krijgt binnen 1 werkdag de bevestiging van de schademelding. Als de schade is verzekerd, wordt de reparatie vergoed. Soms wordt er een schade-expert ingeschakeld, die dan contact met je opneemt. Ten slotte, wordt het schadebedrag zo snel mogelijk uitbetaald als je recht hebt op schadevergoeding.

Kenmerken van de Generali motorverzekering:

 • Vanaf WA Plus is diefstal gedekt.
 • Bij schadevrij rijden krijg je premiekorting.
 • Het is mogelijk om je helm en motorkleding mee te verzekeren.
 • Je kunt kiezen voor een basisdekking en meerdere aanvullende dekkingen.

10. Bikerpolis motorverzekering

Ben je een echte motorfanaat? Dan heb je misschien meer dan 1 type motor. Het is in dat geval handig als je al je motoren bij dezelfde verzekeraar kunt verzekeren. Wanneer je kiest voor de Bikerpolis motorverzekering, dan kunnen al je motoren flexibel worden verzekerd. Het is bovendien mogelijk om zowel lichte als zware en snelle of juist minder snelle motoren te verzekeren. Wij vinden daarom dat deze verzekering de beste motorverzekering voor jou is. Bij deze verzekering kun je kiezen uit meer dan de 3 standaard pakketten. De verzekeraar biedt namelijk 4 standaard pakketten aan. We verwijzen hier naar de WA, WA Beperkt Casco, WA Casco 2500 en WA Casco verzekering. Afhankelijk van jouw verzekeringsbehoeften kun je dus kiezen voor het pakket dat het beste bij je persoonlijke situatie past.

Heb je gekozen voor 1 van de 4 basisdekkingen? Dan geeft de verzekeraar je de mogelijkheid om ook nog aanvullende dekkingen af te sluiten. Denk hierbij aan het meeverzekeren van accessoires, je helm en zelfs je kleding. Je kunt ook een aanvullende dekking afsluiten om je no-claimgarantie te behouden. Hierdoor profiteer je keer op keer van een lage premie. Het is tevens slim om een opzittenden verzekering af te sluiten, omdat een ongeluk in een hoekje schuilt. Tenslotte kun je kiezen voor de aanvullende dekking die te maken heeft met rechtsbijstand voor motorrijtuigen. Misschien denk je nu dat je geen rechtsbijstand nodig hebt. Dat kan waar zijn, maar je weet maar nooit wanneer je dit wel nodig hebt. Denk er bijvoorbeeld aan dat er schade aan je motor is ontstaan, buiten jouw schuld om. Met de rechtsbijstandverzekering regelt de verzekeraar voor je dat de schade wordt verhaald bij de tegenpartij.

Kenmerken van de Bikerpolis motorverzekering:

 • Er zijn 4 basispakketten.
 • Bij schade is de alarmcentrale 24/7 bereikbaar.
 • De basispakketten kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen.
 • Alle motoren kunnen bij deze verzekeraar flexibel worden verzekerd.

No Comment

Leave a reply