Lees over de top 5 en vind hier het beste luisterboek voor kinderen van 2020!

Tegenwoordig worden audioboeken steeds populairder. Je kunt dergelijke boeken namelijk opslaan op je mp3-speler of smartphone. Hierdoor kun je zodra je een vrij moment hebt gezellig naar een verhaal luisteren. Zelfs als je niet vrij bent, luister je naar het verhaal. Je kunt namelijk je kamer opruimen en tegelijkertijd naar het verhaal luisteren. Ook tijdens het wachten bij de dokter beluister je een uniek verhaal. Er zijn luisterboeken voor jong en oud. Zoek je specifiek naar het beste luisterboek voor kinderen? Dan hoef je niet verder te zoeken. We hebben namelijk een lijstje met de populairste luisterboeken voor kinderen samengesteld. Hierdoor kun je op een gemakkelijke manier het beste luisterboek voor kinderen uitkiezen.

Beste luisterboek voor kinderen van 2020

We begrijpen dat het uitkiezen van een nieuw boek niet voor iedereen even gemakkelijk is. Daarom is het nog lastiger om het beste luisterboek voor kinderen te selecteren. Sommige lezers of luisteraars weten namelijk van tevoren waar ze naar op zoek zijn. Er zijn echter ook veel personen die niet precies kunnen aangeven welk boek hen aantrekt. Daarom maken zij een keuze uit een uitgebreid assortiment. Echter, kiezen uit een groot assortiment betekent dat je langer bezig bent. Daarom hebben wij een top 5 voor je samengesteld. Je kunt op die manier sneller een boek vinden dat bij je kind past. De boeken uit de top 5 zijn momenteel zeer populair onder jongere luisteraars. Zelfs bepaalde ouders beluisteren de verhalen graag. Lees daarom snel de recensies over de audioboeken en kies het beste luisterboek voor kinderen uit.

1. Juf Braaksel en het meesterbrein

Het kan voorkomen dat je kind een leerkracht op school niet mag. Meestal heeft dit te maken met zijn/haar manier van lesgeven. Ook de regels die deze leerkracht hanteert kunnen maken dat kinderen hem/haar niet mogen. Een kind dat zo’n Juf Braaksel en het meesterbreinsituatie herkenbaar vindt, zal vast wel genieten van een verhaal over dit onderwerp. Daarom is een boek uit de reeks Juf Braaksel wellicht het beste luisterboek voor kinderen. Om precies te zijn, raden we nu het boek Juf Braaksel en het meesterbrein aan. Dit boek, dat deel uitmaakt van de reek Juf Braaksel, is voor veel kinderen herkenbaar. Daarom is het wellicht het beste luisterboek voor kinderen.

In het boek Juf Braaksel en het meesterbrein is Juf Brakel het hoofd van de school. Zij is bekend onder de weinig vleiende bijnaam juf Braaksel. Deze juf heeft zichzelf uitgeroepen tot liefste juf van de provincie. Daar zijn de leerlingen uit groep zes het niet mee eens. Daarom willen ze de juf het liefst van hun school verjagen. Het blijkt echter niet zo gemakkelijk te gaan als de leerlingen dachten. Op een dag verschijnt de 7-jarige Lucas met een meesterbrein op school. Juf Braaksel presenteert hem als paradepaardje vanwege zijn beroemde vader professor Van Amerongen. Lucas ontdekt met Lotte en Thijs welke morbide plannen juf Braaksel heeft. Daarom bedenken de leerlingen een meesterplan om de plannen van juf Braaksel te verijdelen.

Eigenschappen van het boek Juf Braaksel en het meesterbrein:

 • Dit boek is weliswaar het tweede deel uit de reeks Juf Braaksel, maar is ook zelfstandig te beluisteren.
 • Leerlingen uit groep 6 willen in dit boek juf Braaksel, het onaardige schoolhoofd, van de school verjagen.
 • Het spannende, goed in elkaar gezette verhaal kan beluisterd worden door kinderen vanaf ongeveer negen jaar.
 • In dit deel is er een nieuwe jongen in groep 6, maar juf Braaksel gebruikt hem als paradepaardje van de school vanwege zijn beroemde vader.

2. De Grijze Jager 1 – De Grijze Jager Boek 1 – De ruïnes van Gorlan

Niet iedereen heeft dezelfde bouw. Daarom kan het voorkomen dat twee kinderen van dezelfde leeftijd een compleet andere bouw hebben. De een is misschien lang en slungelig, terwijl de ander juist wat korter is. Zelfs als sommige kinderen een De Grijze Jager 1 - De Grijze Jager Boek 1 - De ruïnes van Gorlanbeetje klein zijn, mogen ze niet onderschat worden. Je weet immers van tevoren niet wat de persoon in staat is. Wil je je kind hierover leren? Dan is het beste luisterboek voor kinderen het boek De Grijze Jager 1 – De Grijze Jager Boek 1 – De ruïnes van Gorlan. Dit boek is wellicht het beste luisterboek voor kinderen. Het boek leert je namelijk een wijze levensles. Deze les is dat je niemand moet onderschatten, ongeacht hoe klein ze zijn.

In het boek maak je kennis met Will. Hij is klein voor zijn leeftijd, maar is tevens snel en vlug van begrip. Hoewel hij zijn hele leven ridder wilde worden, wordt hij toegewezen aan een jager. Deze jager is mysterieus en heeft als grootste talent om zich onopvallend door het rijk te verplaatsen. Will, die ridder wilde zijn, is niet blij met zijn toegewezen positie. Daarom leert hij met enige weerzin om de geheime wapens van een jager te gebruiken. Hieronder vallen de pijl en boog, een eigenwijze kleine pony en een onopvallende camouflagecape. Will verlangt naar een zwaard en stoer strijdpaard, maar ontdekt al gauw dat jager zijn ook spannend is. Dit ontdekt hij wanneer hij op een geheime missie gaat om de moord op de koning te voorkomen.

Eigenschappen van het boek De Grijze Jager 1 – De Grijze Jager Boek 1 – De ruïnes van Gorlan:

 • De reeks De Grijze Jager begint bij dit deel.
 • Het audioboek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.
 • Door sommige lezers wordt dit boek gezien als een “light” vorm van Lord of the Rings.
 • Will wil in dit verhaal ridder worden, maar hij wordt gekozen om leerling te worden van een jager.
 • In dit deel raakt de hoofdpersoon Will betrokken bij een missie om te voorkomen dat de koning wordt vermoord.

3. Het leven van een Loser 13 – Het leven van een Loser 13 – Vet koel

Kinderen hebben een groot inbeeldingsvermogen. Daarom kunnen zij alledaagse gebeurtenissen tot een waar avontuur maken. Denk je maar eens in dat een bad nemen kan veranderen in een strijd met duikboten en haaien. Ook buitenHet leven van een Loser 13 - Het leven van een Loser 13 - Vet koel spelen is voor kinderen spannender dan voor volwassenen. De kinderen praten namelijk ook met de dieren en bomen die ze om zich heen zien. Hetzelfde geldt voor spelen in de sneeuw na een zware sneeuwval. Wil je je kind laten zien hoe leuk een zware sneeuwval kan zijn? Dan kennen wij het beste luisterboek voor kinderen. Hier verwijzen we naar Het leven van een Loser 13 – Het leven van een Loser 13 – Vet koel. Dit boek is wellicht het beste luisterboek voor kinderen met een groot inbeeldingsvermogen.

In dit boek ligt er namelijk een dik pak sneeuw. Dit komt doordat er een zware sneeuwval was. Brams school wordt gesloten en iedereen heeft ijsvrij. Op den duur laten de kinderen hun fantasie de vrije loop. De buurt waar Bram woont, wordt nu omgetoverd in een slagveld met sneeuwforten en sneeuwbalgevechten. Bram en zijn vriend Theo proberen hun weg te vinden tussen verbonden, verraad en oorlogvoerende bendes. Zullen zij ontpoppen als ware sneeuwhelden? Of halen ze de dooiperiode niet? Kom daarachter door dit spannende boek Het leven van een Loser 13 – Het leven van een Loser 13 – Vet koel te lezen.

Eigenschappen van het boek Het leven van een Loser 13 – Het leven van een Loser 13 – Vet koel:

 • Dit boek is deel 13 uit de spannende boekenreeks Het leven van een Loser.
 • Jongeren vanaf ongeveer 10 jaar genieten van dit vrolijke en hilarische werk.
 • Je komt in het boek allerlei overdreven grapjes tegen, die melig en herkenbaar zijn voor de doelgroep.
 • De school is in dit verhaal gesloten vanwege zware sneeuwval en de woonwijk verandert daarom snel in een winters slagveld.

4. Oorlogswinter

Vind je kind het fijn om verhalen over de winter te beluisteren? Dan is het vorige vrolijke verhaal wellicht een aanrader. Echter, sommige kinderen genieten meer van verhalen met een ietwat serieuzere toon. Misschien is het voor hen Oorlogswinterzelfs belangrijk dat het verhaal is afgeleid van ware gebeurtenissen. Klinkt daarom een oorlogsboek over de wintertijd als het beste luisterboek voor kinderen? Als je antwoord op deze vraag “ja” is, dan hebben we goed nieuws voor je. Je kunt immers kiezen voor het boek Oorlogswinter. Dit boek is het beste luisterboek voor kinderen die graag luisteren naar oorlogs- en winterverhalen. Het boek sleept je mee naar de jaren 1944-1945.

De hoofdpersoon in het boek Oorlogswinter is de 16-jarige Michiel. Hij woont aan de route waarlangs hongerende westerlingen trekken in hun zoektocht naar eten. Bij toeval raakt Michiel betrokken bij verzetswerk. Hierdoor belandt hij in vele spannende, maar ook gevaarlijke situaties. Hij is bovendien geheel op zichzelf aangewezen. Dit komt doordat hij niemand in vertrouwen durft te nemen. Voor hem lijkt het er soms op alsof alles mislukt. Toch wordt hij op raadselachtige manier nooit opgepakt. Pas wanneer de oorlog bijna afgelopen is, wordt dit raadsel opgelost. Wil je een beeld krijgen van de situatie tijdens de hongerwinter? Wil je zelf de spanning ervaren die de personen van die tijd hebben gevoeld? Dan is dit boek perfect!

Eigenschappen van het boek Oorlogswinter:

 • Er wordt in dit boek verteld over de Tweede Wereldoorlog.
 • Je merkt bij het beluisteren van dit verhaal dat de oorlog wellicht spannend lijkt, maar dat het ook gruwelijk is.
 • De hoofdpersoon Michiel raakt bij toeval betrokken bij verzetswerk en belandt daardoor in spannende situaties.
 • Dit spannende boek is geschikt voor tieners vanaf ongeveer 13 jaar en schetst een duidelijk beeld van de situatie tijdens de hongerwinter.

5. Juf Braaksel en de magische ring

Het eerste audioboek dat we in dit artikel hebben beschreven ging over juf Braaksel. Zij is het onaardige hoofd van de school van Lotte en Thijs. Het boek dat we eerder hebben beschreven is het tweede deel uit de reeks. Wil je echter graag dat Juf Braaksel en de magische ringje kind deze reeks vanaf het begin volgt? Dan is het beste luisterboek voor kinderen het boek Juf Braaksel en de magische ring. In dit boek zie je hoe de situatie op de school was en wat juf Brakel ervan heeft gemaakt. Je ontdekt tevens hoe juf Braaksel haar bijnaam heeft gekregen. Wellicht is dit boek het beste luisterboek voor kinderen die van schoolverhaaltjes houden. Het verhaal speelt zich namelijk op school af.

In het boek Juf Braaksel en de magische ring helpt Lotte haar stiefvader Fred bij het opzetten van zijn bedrijf. Dit doet ze met tegenzin. Ze durft haar beste vriend Thijs ook niets hierover te vertellen, omdat ze anders meer problemen krijgt. Op school is er een nieuw schoolhoofd, juf Brakel. Zij zorgt voor veel onrust bij groep 6. Dit komt doordat ze van alles verandert. Zo mogen de kinderen geen verjaardagen meer vieren. Daarnaast is trakteren ten strengste verboden. Ook schoolreisjes worden afgeschaft. Dit vinden de kinderen een vreselijke ramp. Daarom krijgt juf Brakel ook de bijnaam juf Braaksel. Hoe kunnen de kinderen van de akelige juf afkomen? Misschien kan de lieve juf Evi met haar magische ring voor een oplossing zorgen…

Eigenschappen van het boek Juf Braaksel en de magische ring:

 • In dit verhaal start de reeks over de akelige Juf Braaksel.
 • Kinderen vanaf ongeveer 9 jaar genieten van dit goed in elkaar gezette verhaal.
 • Juf Brakel zorgt in dit verhaal voor onrust bij groep 6 en de lieve juf Evi heeft een magische ring.
 • Dit verhaal bevat de nodige ingrediënten voor een prima verhaalboek, namelijk schoolleven, spanning en vriendschap.
 • Er is gezorgd voor een prettige sfeer in het verhaal dankzij de saamhorigheid in de klas en de humoristische acties van bepaalde klasgenoten.