Uncategorized

Vind Hier De Beste Internet Provider van 2020 Door De Top 10 Te Vergelijken! + alles in 1

Ben je op zoek naar de beste internet provider? Tegenwoordig is het hebben van een goede internetverbinding geen luxe meer. Het doet er niet eens toe of je internet voor thuis en zoekt of voor je mobiel, omdat de meeste aanbieders internet voor beide mediums aanbieden. Bij het vergelijken van de verschillende providers, kun je letten op de wijze waarop je internet kan en wil ontvangen. Daarnaast kun je kijken naar de verschillende pakketten die aangeboden worden. Tot slot kun je de snelheden en prijzen met elkaar vergelijken. Lees de reviews in dit artikel en kies de beste internet provider voor jouw behoeften uit.

Beste internet provider van 2020

In de onderstaande tabel zie je de top 10 internetaanbieders. Aan de hand van deze lijst kun je kiezen voor de beste internet provider van het jaar!

1. Youfone

Zoek je naar de beste internet provider? Is het voor jou belangrijk dat het pakket waar je voor kiest een hoge snelheid met zich meebrengt? Dan is Youfone wellicht de beste internet provider voor jou. Bij deze aanbieder kun je namelijk terecht voor supersnel vast internet. De internetsnelheid van deze leverancier kan een hoogte van maar liefst 100 Mb/s bereiken. Hierdoor kun je onder andere gemakkelijk en efficiënt je onderzoeken voor school of het werk doen. Daarnaast zorgt de snelle internetverbinding er ook voor dat je optimaal en zonder onderbrekingen naar leuke online tv series en films kunt kijken. Internet voor thuis zit bij deze provider in een Alles-in-1 en TV & Internet pakket. Wanneer je het pakket aanschaft, dan krijg je er zelfs een wifi-modem en installatiehandleiding bij.

Wanneer je denkt aan internet, dan denk je tegenwoordig niet alleen meer aan een huisaansluiting. Het is namelijk zo dat we ook op onze mobiele telefoons internet willen hebben. Daarom is het belangrijk om behalve over een huisaansluiting, ook over mobiel internet te beschikken. Als je zaken doet met de internet provider Youfone, dan voorzie je zowel je huis als je mobiele telefoon van een internetaansluiting. Over het algemeen is het in Nederland zo dat het gemiddelde mobiele internetverbruik ligt tussen de 2000 MB en 5000 MB per maand. Heb je behoefte aan meer of juist minder internet, dan geeft de provider je de mogelijkheid om de pakketten aan te passen. Je kunt namelijk gemakkelijk internet bijkopen. Het 4G+ mobiel internet is tevens met een maximale downloadsnelheid van 256 Mbps sneller dan veel van de Sim Only aanbieders van Nederland.

Kenmerken van de Youfone internet provider:

 • Deze internet provider biedt gratis klantenservice aan.
 • Bij hen kun je terecht voor zowel huisaansluitingen als mobiel internet.
 • Wanneer je kiest voor vast internet, dan gelden er internetsnelheden tot 100 Mb/s.
 • Met het 4G+ netwerk profiteer je van een maximale downloadsnelheid van 256 Mb/s.

2. NLE

Als je op zoek gaat naar de beste internet provider, dan is het belangrijk om eerst na te gaan welke aansluiting er op jouw adres ligt. Vind je het moeilijk om na te gaan welke aansluiting bij jou mogelijk is? Geen probleem. De internet provider NLE staat namelijk voor je klaar. Bij hen kun je gemakkelijk een postcodecheck doen om te zien of er een koper- of glasvezelverbinding mogelijk is op jouw adres. Wij vinden dat deze provider wellicht ook de beste internet provider voor jou is, omdat zij zowel koper- als glasvezelaansluitingen aanbieden. Hoewel het niet mogelijk is om zelf te kiezen welke aansluiting er bij jou thuis wordt aangebracht en de leverancier hier ook geen invloed op heeft, brengen beide verbindingen een goede internetverbinding met zich mee.

NLE begrijpt als internet provider dat het voor jou belangrijk is om te weten wat het verschil tussen de internetaansluitingen is. Daarom laten zij je in hun aanmeldflow precies zien welke snelheid je kunt halen. De koperaansluiting is de meest voorkomende aansluiting in Nederland. Deze werkt via het traditionele telefoonnetwerk. Hier is de internetsnelheid afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. De glasvezelverbinding daarentegen, is een flinterdunne vezel, die van een speciaal soort glas is gemaakt. Digitale gegevens worden bij deze verbinding snel en betrouwbaar via de glasvezel heen en weer gestuurd, waardoor de up- en downloadsnelheid altijd stabiel is. Ongeacht welke internetverbinding bij jou in de buurt mogelijk is, de leverancier vindt het belangrijk dat je altijd en overal een snelle wifi-verbinding hebt. Daarom krijg je bij hen standaard een V10-modem.

Kenmerken van de NLE internet provider:

 • De provider laat je zien of een koper- of glasvezelverbinding mogelijk is op jouw adres.
 • Er wordt bij deze internet provider een alles-in-1 pakket aangeboden via het KPN netwerk.
 • Je krijgt standaard een V10-modem voor een snelle verbinding en je krijgt een wifi-versterker.
 • Bij de koperaansluiting zie je in de aanmeldflow van de provider exact welke snelheid je kunt halen.

3. TELE2

Bij het uitkiezen van de beste internet provider, zijn er verschillende factoren waar je op kunt letten. Denk er bijvoorbeeld aan dat je op zoek bent naar een snelle internetverbinding. Het kan ook dat je het liefst in zee gaat met een internet leverancier die zowel huisaansluitingen als mobiel internet aanbiedt. Als je het daarnaast belangrijk vindt dat je jouw internetverbinding tegen een lage prijs kunt aanschaffen, dan is TELE2 wellicht de beste internet provider voor jou. Bij hen kun je namelijk de thuisverbinding al vanaf 22 euro per maand aanschaffen. Ook op het gebied van de internetsnelheid kun je zelf kiezen voor het pakket dat bij je past. Het gaat hier om internet tussen de 20 Mb/s en de 100 Mb/s. Afhankelijk van waar je woont, is er vervolgens ADSL of glasvezelinternet mogelijk.

Hoewel het bijna ondenkbaar is om thuis geen internet te hebben, kunnen we ons ook geen wereld meer voorstellen zonder mobiel internet. Ook op dit gebied geldt er bij de TELE2 internet provider dat je voordelig kunt internetten. Je kunt namelijk voor slechts 25 euro per maand een contract van 24 maanden afsluiten. Let er wel op dat je 15 euro aan aansluitkosten moet betalen. Wanneer je kiest voor de mobiele internetverbinding van deze leverancier, dan krijg je internet vanuit het eigen 4G-netwerk van de provider. Voor internet gelden er bij hen bovendien geen buiten-de-bundelkosten. Afhankelijk van hoeveel je gebruik maakt van het internet kun je zelfs kiezen voor verschillende databundels. De kleinste bundel brengt 2GB aan data met zich mee en de grootste is ongelimiteerd. Je kunt dus volop internetten!

Kenmerken van de TELE2 internet provider:

 • Deze provider biedt huisaansluitingen en mobiel internet aan.
 • Je profiteert bij deze leverancier van internet tegen een lage prijs.
 • Bij de thuisaansluiting kun je kiezen voor een internetsnelheid van tot 20, 50 of zelfs 100 Mb/s.
 • Wanneer je voor hun mobiele internetverbinding kiest, heb je keuze uit verschillende databundels.

4. T-Mobile

Zoek je naar de beste internet provider voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om na te gaan wat je precies van een dergelijke provider verwacht. Misschien vind je het belangrijk dat de provider internet aanbiedt in de vorm van verschillende pakketten. Denk er bijvoorbeeld aan dat je wil beschikken over een internetverbinding, maar je ook vast wil bellen en naar de tv wil kijken. Als dit het geval is, dan is T-Mobile de beste internet provider voor jou. Bij hen zijn er namelijk verschillende pakketten mogelijk, waaronder T-Mobile Thuis. Dit pakket bestaat uit internet, vast bellen en tv. Echter, je kunt ook kiezen voor een pakket met internet en tv of een pakket met alleen internet. Afhankelijk van het pakket waar je voor kiest, betaal je een bepaald bedrag per maand. Je kunt tevens gratis zelf je abonnement aanpassen in My T-Mobile Thuis.

De internet provider T-Mobile biedt echter behalve huisaansluitingen ook PrePaid internetbundels aan. Deze bundels zijn zodanig ontworpen dat je zorgeloos kunt internetten voor een vast bedrag per maand. Afhankelijk van je persoonlijke behoeften kun je voor een pakket kiezen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je iemand bent die op straat niet vaak gebruik maakt van mobiel internet. Misschien komt dit doordat je niet vaak op straat bent en dus gebruik maakt van je thuisinternet. Het kan ook dat je minder behoefte hebt aan mobiel internet, omdat je gebruik maakt van de wifi-verbinding van je werkgever. Als dit het geval is, dan kun je kiezen voor de Internet S-bundel van 300 MB voor slechts 4,95 euro per maand. Maak je juist vaker gebruik van de mobiele internetverbinding, dan past de Internet M-bundel van 1250 MB of de Internet L-bundel van 2000 MB wellicht beter bij jou.

Kenmerken van de T-Mobile internet provider:

 • Alle pakketten worden tegen aantrekkelijke abonnementsprijzen aangeboden.
 • Zowel PrePaid internet voor je mobiel als internet voor huisaansluitingen is mogelijk.
 • Kies je voor de PrePaid internetbundels, dan heb je keuze uit verschillende datapakketten.
 • Op het gebied van thuisaansluitingen kun je bij deze provider kiezen voor verschillende pakketten.

5. Ziggo

Ben je op zoek naar de beste internet provider voor jouw behoeften? Is de ideale provider voor jou een aanbieder die een ijzersterke verbinding aanbiedt? Dan is Ziggo wellicht de beste internet provider voor jou. Deze provider zorgt ervoor dat je overal in huis wordt voorzien van een stabiele internetverbinding. Het doet er dus niet toe of je in de keuken bezig bent op je laptop, omdat je online naar een recept zoekt of dat je in de woonkamer relaxt en je mails checkt. Je kunt zelfs gezellig in je slaapkamer films downloaden of spannende games spelen. Ongeacht waarvoor je de internetverbinding gebruikt, je profiteert van een ijzersterke verbinding, die tevens snel en stabiel is. Wanneer je voor deze internet provider kiest, kun je afhankelijk van het gekozen pakket internetsnelheden tot wel 400 Mb/s bereiken!

Ook bij de internet provider Ziggo heb je keuze uit verschillende pakketten. Denk bijvoorbeeld aan het Alles-in-1 pakket. Met dit pakket profiteer je van razendsnel internet tot 400 Mb/s. Daarnaast kun je tot 129+ zenders vangen, waarvan 54 in HD. Zelfs online naar de tv kijken is mogelijk met Ziggo GO. De provider is bovendien niet vergeten dat bellen ook belangrijk is. Daarom kun je met dit pakket ook voordelig bellen naar vaste en mobiele lijnen. Hoewel we het nu hebben gehad over het Alles-in-1 pakket, dat je de eerste 3 maanden 34,95 euro per maand kost, zijn er ook andere pakketten beschikbaar. Er is bijvoorbeeld ook een pakket voor alleen internet en tv. Dit pakket voorziet je van dezelfde voordelen als het Alles-in-1 pakket, exclusief bellen. Desgewenst, kun je ook kiezen voor het Alleen TV pakket.

Kenmerken van de Ziggo internet provider:

 • Je kunt kiezen voor verschillende pakketten met internet.
 • Er zijn hoge internetsnelheden mogelijk tot maar liefst 400 Mb/s.
 • Met internet van deze internet leverancier, heb je overal in huis perfecte wifi.
 • Op elk apparaat kun je veilig online gaan wanneer je kiest voor deze internet provider.

6. Telfort

Ben je op zoek naar de beste internet provider? Is het voor jou belangrijk dat de mogelijkheid bestaat tot een glasvezelverbinding? Mocht glasvezel niet mogelijk zijn op jouw adres, moet de internetverbinding dan toch snel zijn? Dan kies je voor internet van Telfort. Wij vinden dat deze leverancier de beste internet provider voor jou is, omdat zij een snelle internetverbinding aanbieden. Je kunt bij hen zowel terecht voor ADSL-, kabel- als glasvezelinternet. Hoewel glasvezel de snelste internetverbinding met zich meebrengt, is deze verbinding nog niet op elk adres beschikbaar. Daar kan de leverancier helaas niet veel aan doen. Echter, om er toch zeker van te zijn dat je optimaal kunt internetten, biedt deze provider een maximale snelheid aan van 200 Mb/s. Met de gloednieuwe modem die je van hen krijgt, profiteer je tevens overal in huis van 3 streepjes bereik.

Wanneer je kiest voor Telfort als jouw internet provider, dan kun je behalve voor thuisinternet ook kiezen voor mobiel internet. Hier gaan er geen onverwachte kosten aan gekoppeld. Bovendien wordt er gezorgd voor een snelle en stabiele verbinding. Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat je op reis gaat, je neemt je mobieltje mee en doet het een en ander op het internet. De kosten voor dergelijk internetverbruik kunnen bij sommige providers enorm oplopen. Echter, bij deze provider gebeurt dat niet. Zolang je namelijk binnen Europa blijft, gelden dezelfde regels op het gebied van mobiel internet als wanneer je gewoon in je eigen omgeving bent. Je internet namelijk gewoon vanuit je maandelijkse internetbundel. Zoek dus maar gewoon de juiste reisgegevens op zonder je zorgen te maken over extra kosten.

Kenmerken van de Telfort internet provider:

 • Het mobiel internet werkt via het betrouwbare KPN netwerk.
 • Bij alle mobiele internetbundels is er standaard een 4G netwerk.
 • Ook bij de huisaansluiting geniet je keer op keer van hoge internetsnelheden.
 • Mobiel internet gebruik je zonder je zorgen te maken over onverwachte kosten.
 • Deze provider biedt zowel glasvezel-, ADSL-, als kabelverbindingen aan voor thuis.

7. Caiway

Heb je het wel eens meegemaakt dat je in huis bent, je op het internet gaat en je internet is super traag? Wanneer je vervolgens nagaat waarom je internet zo traag is, dan zie je dat je zoon game speelt, je vrouw bezig is te bellen en je dochter naar de tv kijkt via het internet. Je begrijpt dus waardoor het komt dat je te kampen krijgt met lage internetsnelheden. Echter, je wil dat dit probleem tot het verleden behoort en zoekt nu daarom naar de beste internet provider. Wij kennen een provider die een supersnelle glasvezelinternetverbinding aanbiedt, waardoor alles tegelijkertijd kan zonder verlies van snelheid. Hier verwijzen we naar Caiway. Deze aanbieder is wellicht de beste internet provider voor jou, omdat zij glasvezelinternet aanbieden. Dit brengt ongekende snelheden met zich mee, zonder verlies van snelheid.

Als je al wat ouder bent, dan heb je gezien hoe het internet zich steeds meer begon te verbeteren. Je hebt dan ook de tijd gekend van een relatief snelle downloadsnelheid, maar een trage uploadsnelheid. Wanneer je kiest voor de internetverbinding van de internet provider Caiway, dan gaat zowel het down- als uploaden zeer snel. Het up- en downloaden gebeurt even snel, dus je kunt ook in een handomdraai grote bestanden binnenhalen en versturen. Een ander voordeel van de snelle internetverbinding is dat je geen last meer hebt van films of tv series die bufferen of haperen. Bekijk dus gerust allerlei video’s op zowel Netflix als Youtube zonder je zorgen te maken over onderbrekingen. Bij deze internet leverancier kun je bovendien het bestaand aanbod bekijken of zelf een pakket samenstellen.

Kenmerken van de Caiway internet provider:

 • De provider levert glasvezelinternet.
 • Hun klantenservice staat dagelijks voor je klaar.
 • Het up- als downloaden gaat bij deze provider even snel.
 • Je kunt dagelijks genieten van een snelle internetverbinding.

8. KPN

Zoek je naar de beste internet provider? Is de ideale provider voor jou een leverancier die er hard aan werkt om je thuis stabiel en snel internet aan te bieden? Dan is KPN de beste internet provider voor jou. Je kent deze provider wellicht om de mobiele pakketten, maar je kunt bij hen ook terecht voor internetverbindingen voor thuis. Het is namelijk belangrijk om overal verbonden te zijn. Daarom bereiken de betrouwbare netwerken van deze provider alle hoeken van Nederland. Het is een feit dat we het internet voor verschillende doeleinden gebruiken. De een gebruikt internet om te gamen, de ander om onderzoek te doen, sommigen gebruiken het om films te downloaden of streamen en weer iemand anders gebruikt het om te mailen en voor zakelijke doeleinden. Omdat de leverancier dat begrijpt, kun je hun internetpakket personaliseren met Spotify Premium of Vast Bellen.

Zoals we eerder aangaven, staat de internet provider KPN bekend om de mobiele pakketten. Hierbij hoort natuurlijk ook een mobiele internetverbinding. Bij deze leverancier kun je met je Prepaid beltegoed overal internetten. Als je bovendien kiest voor hun internetbundel, dan gebeurt het internetten nog voordeliger. De provider heeft er zelfs aan gedacht dat je ook internet nodig hebt wanneer je in het buitenland bent. Je kunt dan bijvoorbeeld reisfoto’s op Facebook uploaden of je kunt je geliefden berichten sturen. Daarom kun je zowel je beltegoed als alle Prepaid bundels van deze internet provider gebruiken in Nederland en de hele EU. De leverancier gaat zelfs zo ver dat je met hun pakketten in Andorra en Zwitserland kunt internetten. Er zijn tevens speciale tarieven voor internetten buiten Europa.

Kenmerken van de KPN internet provider:

 • Overstappen naar deze leverancier is gemakkelijk.
 • Je tegoed van je mobiele telefoon kun je gemakkelijk online opwaarderen.
 • Bij de thuisinternetverbinding, kun je zelf een internetpakket samenstellen.
 • Er worden zowel internetpakketten voor thuis als voor je mobiel aangeboden.

9. Online.nl

Ben je op zoek naar de beste internetprovider? Er zijn dan verschillende aspecten waar je op kunt letten. Denk er bijvoorbeeld aan dat je op zoek bent naar een stabiele internetverbinding. We gebruiken het internet tegenwoordig namelijk zowel recreatief als voor business. Het is uiteraard ook belangrijk dat je internet betaalbaar is. Bij Online.nl begrijpt men dit concept. Daarom kun je bij hen al vanaf 28,50 euro per maand een internetabonnement afsluiten. Wanneer je eenmaal hebt gekozen voor het pakket dat bij je past, dan geniet je dagelijks van een stabiele, betrouwbare, voordelige en snelle internetverbinding. De leverancier biedt bovendien zowel snel DSL internet als de zeer snelle glasvezelverbinding aan. Ongeacht waar je woont, je kunt dus profiteren van de voordelen die de internetverbinding van deze leverancier met zich meebrengt.

Hoewel je tegenwoordig veel kunt doen met het internet, vind je het wellicht ook belangrijk om te kunnen bellen. Ook daaraan heeft de internet provider Online.nl gedacht. Daarom stellen zij je in de gelegenheid om altijd bereikbaar te zijn. Je kunt namelijk je abonnement bij hen altijd uitbreiden met het voordelig pakket genaamd Bellen Basis. Er zijn bovendien aanvullende Bellen Bundels die ervoor zorgen dat je zo lang als je maar wil kunt bellen tegen een vaste bundelprijs. Wanneer je hebt gekozen voor internet van deze leverancier, dan krijg je een gratis draadloze modem in bruikleen. Deze modem is ideaal voor razendsnel internet en is eenvoudig te installeren. Je kunt dus gemakkelijk al je apparaten aansluiten op het draadloze netwerk, zodat Facebooken, Tweeten, surfen, downloaden, e-mailen en zelfs gamen vanuit al je apparaten in huis mogelijk is.

Kenmerken van de Online.nl internet provider:

 • De leverancier geeft je een gratis wifi-modem in bruikleen.
 • Je hebt keuze uit diverse internetpakketten met zelfs belbundels.
 • Bij deze provider geldt er een snelle levering en makkelijke installatie.
 • Er geldt bij hen een gratis overstapservice als je reeds een abonnement had bij een andere provider.

10. Vodafone

Zoek je naar de beste internet provider? Dan is het belangrijk om eerst na te gaan waarvoor je precies internet nodig hebt. Is het voor jou alleen belangrijk dat je met je tablet en laptop kunt internetten? Dan is Vodafone wellicht de beste internet provider voor jou. Wanneer je voor hun internetverbinding kiest, dan heb je keuze tussen een Sim Only abonnement of een Modem of Hotspot. De Sim Only optie is ideaal als je tablet of laptop beschikt over een ingebouwde 3G of 4G modem. Echter, als je laptop of tablet alleen wifi ondersteunt, dan is het wellicht een goed idee om te kiezen voor een Hotspot. Met een dergelijke Hotspot creëer je namelijk je eigen wifi netwerk. Het doet er hierbij niet toe waar je bent, omdat je overal kunt genieten van een stabiele internetverbinding.

Echter, er is nog een optie, namelijk de USB-modem. Deze modem steek je in de USB-poort van je laptop, waardoor je meteen toegang krijgt tot het mobiele netwerk. De Vodafone internet provider geeft je keuze uit 2 verschillende USB-modems, namelijk de 3G modem en de 4G modem. Zoals je wellicht al weet, bereikt de 4G-modem een hogere maximale snelheid dan de 3G-modem. Echter, je kunt de 4G USB-modem alleen combineren met 4G-abonnementen. Kies je voor het 4G-abonnement, dan heb je keuze uit het Start, Basis en Extra pakket. Bij de 3G-modem moet je deze combineren met het 4G Instap abonnement. Als je niet op zoek bent naar een internetabonnement, maar je wil toch kunnen internetten, dan kies je voor een Prepaid bundel. Ook deze zijn verkrijgbaar als simkaartoptie en USB-modemoptie.

Kenmerken van de Vodafone internet provider:

 • Er zijn zowel abonnementen als Prepaid pakketten beschikbaar.
 • Internet van deze leverancier is speciaal ontworpen voor tablets en laptops.
 • Om meer inzicht in je MB’s te krijgen, kun je gemakkelijk je verbruik berekenen.
 • Je kunt zelfs voordeliger internetten door te kiezen voor een voordeelbundel van deze internetaanbieder.